Fantastický cuketový prívarok podľa Miriam Kalisovej – ten musíš vyskúšať!

Fantastický cuketový prívarok podľa Miriam Kalisovej – ten musíš vyskúšať!

K letu neodmysliteľne patrí aj sezóna cukiet, z ktorých sa dá pripraviť obrovské množstvo rôznorodých dobrôt, slaných a dokonca aj sladkých. Cuketa je skvelá nielen na cuketové placky, ale tiež sa z nej dajú pripraviť polievky, fašírky, rôzne zapekané jedlá, prípadne ju možno použiť pri príprave cestovinových pokrmov. Skvelé sú tiež cuketové nátierky

A ako ju využiť na sladko? Dajú sa z nej pripraviť napríklad cuketové muffiny alebo sladký cuketový koláč. Cuketa rozhodne nie je nudná zelenina, stačí sa nebáť vyskúšať nové a nové recepty a možno objavíte recept, ku ktorému sa budete vracať opakovane. Skvelý recept s cuketou, ktorý stojí za vyskúšanie, priniesla markizácka moderátorka Miriam Kalisová. 

Na svojom Instagrame sa Miriam s fanúšikmi podelila o svoj recept na cuketový prívarok, ktorý je skvelou voľbou, ak máte v záhrade veľké cukety a už neviete, čo s nimi. Cuketový prívarok je hotový raz-dva, veľmi chutný a hlavne je to ľahké jedlo, ktoré nezaťaží trávenie a ktoré je vhodné do jedálnička aj pri sledovaní ručičky na váhe. Vyskúšajte cuketový prívarok podľa Miriam Kalisovej aj vy!

Pozri aj: ​Hamburgerová polievka podľa Courteney Cox: Dokonalá na zimné obdobie

Ingrediencie na cuketový prívarok podľa Miriam Kalisovej:

  • 1 veľká cuketa
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 ČL rasce
  • 1 ČL kurkumy
  • 3 čerstvé bobkové listy (sušeného menej)
  • 1 kyslá smotana
  • 200 ml mlieka
  • 2 PL hladkej múky
  • soľ
  • 300 ml vody
  • cukor a ocot na záverečné dochutenie

Postup: Cuketu vydlabeme a aj so šupkou nahrubo nastrúhame. Cibuľu si nadrobno nasekáme a krátko orestujeme na olivovom oleji. Následne pridáme rascu a kurkumu, ako aj pretlačené strúčiky cesnaku. Zakrátko pridáme aj nastrúhanú cuketu, osolíme a chvíľku opekáme. 

Medzitým si v miske zmiešame kyslú smotanu, mlieko a múku. Túto zmes nalejeme k cukete a pridáme aj teplú vodu. Poriadne premiešame a necháme povariť asi 15 minút. Na záver dochutíme cukrom, soľou a octom.

Hotový prívarok môžeme podávať s ľubovoľnou prílohou. Miriam zvolila malé opekané zemiačiky a volské oko. Tiež môžete podľa chuti zvoliť varené a mágané zemiaky, zemiakovú kašu, varené vajíčko na tvrdo, opekané tofu, údené mäsko, klobásku a podobne. Dobrú chuť!

Zdroj foto z úvodnej koláže: instagram.com/miriam.kalisova


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

7 komentárov

Janka Komadova 31.08.23 19:29

karma
-1.00

Zaujímavý recept

  • 0
Odpovedať

Lucia Šeptáková 01.09.23 07:07

karma
108.00

Receptov s cuketou nie je nikdy dosť..

  • 0
Odpovedať

Ľubica Šťastná 01.09.23 07:53

ĽŠ
karma
100.00

Rada vyskúšam, vďaka!

  • 0
Odpovedať

Daniela Bieliková 02.09.23 11:02

DB
karma
117.00

cuketa je veľmi variabilná, všeličo sa dá z nej pripraviť...

  • 0
Odpovedať

Andrea Hazuchová 03.09.23 06:50

AH
karma
-1.00

Akurat dnes idem vyskúšať
Dufam ze bude chutiť

  • 0
Odpovedať

Soňa Krátka 03.09.23 13:26

SK
karma
114.00

Milujem taketo jedla.

  • 0
Odpovedať

Darina Božiková 06.09.23 15:08

DB
karma
114.00

podobný prívarok robíme už dlho a chutí celej rodine.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní