TOP Netflix filmy v roku 2022: Ktoré filmy mali v minulom roku najväčší úspech?

TOP Netflix filmy v roku 2022: Ktoré filmy mali v minulom roku najväčší úspech?

Filmy už akosi patria k nášmu životu. Kto si nerád po dlhom a náročnom dni vyloží nohy na stôl, zoberie niečo chutné pod zub a pustí dobrý film? Pre mnohých je pozeranie televízora príjemnou formou oddychu a akéhosi „vypnutia“.

V posledných rokoch dáva čoraz viac ľudí na svete i Slovensku prednosť internetovým streamovacím médiám pred televíznym vysielaním. V televízii máme možnosti výberu toho, čo budeme pozerať, značne obmedzené. Naopak, ponuka na streamovacích platformách je omnoho rozsiahlejšia. 

K tým najznámejším a na Slovensku i najviac používaným bez pochýb patrí Netflix, ktorý neustále ponúka nové filmy a seriály. Nedávno zverejnil rebríčky svojich najúspešnejších filmov za minulý rok 2022. Pozri sa spolu s nami na najpozeranejšie Netflix filmy v roku 2022. Neprehliadli ste náhodou niektorý z nich?

Pozri aj: ​Najkrajší muži sveta za rok 2022: Prekvapí ťa, kto sa ocitol na prvom mieste!

The Gray Man

Najúspešnejším filmom na Netflixe sa v minulom roku stala snímka The Gray Man, ktorá sa celých šesť týždňov držala v Netflix rebríčku TOP 10 najsledovanejších filmov vo svete. Medzi 17. júlom a 4. septembrom bol tento film streamovaný 265 980 000 hodín.

Za touto najsledovanejšou snímkou na Netflixe stoja režiséri Joe Russo a Anthony Russo. V tomto akčnom trileri sa môžete tešiť na Ryana Goslinga a Chrisa Evansa. Ak ste film prehliadli a nie sú vám cudzie filmy s agentmi, akcia, naháňačky a veľa prestreliek, isto dajte filmu šancu. 

The Adam Project

Na druhom mieste sa umiestnil film The Adam Project v hlavnej role s Ryanom Reynoldsom. Vo filme sa tiež môžete tešiť na herečky Zoe Saldana a Jennifer Garner, ako aj herca Marka Ruffala. Snímka z kategórie akčné sci-fi sa v Netflix rebríčku TOP 10 najsledovanejších filmov vo svete držala až 8 týždňov a medzi 6. marcom a 1. májom bola streamovaná 260 520 000 hodín. Hlavnou témou filmu je cestovanie v čase a záchrana budúcnosti ľudstva, núdza nebude ani o dávku humoru. 

Purple Hearts

Teraz niečo pre všetky romantické duše. Na treťom mieste sa v rebríčku najsledovanejších filmov na Netflixe za minulý rok umiestnila snímka Purple Hearts s množstvom hodín vysielania 240 480 000 medzi 24. júlom a 4. septembrom.

Vo filme sa mladá začínajúca hudobníčka z finančných dôvodov na oko vydá za mariňáka. Ona dostane lepšie zdravotné poistenie, on príplatok za manželstvo a odlúčenie počas služby. Všetko sa zamotá po tragickej udalosti, po ktorej sa mariňák vracia späť zmrzačený. Príjemná oddychovka na večer, ktorej sa oplatí dať šancu. 

Hustle

Na štvrtom mieste je medzi najsledovanejšími Netflix filmami za rok 2022 snímka Hustle s Adamom Sandlerom a Benom Fosterom, ktorá bola medzi 5. júnom a 17. júlom vysielaná 198 310 000 hodín. Ide o drámu s prvkami komédie zo športového prostredia o basketbalovom skautovi, ktorému sa lepí smola na päty. Objaví však hráča s jedinečným talentom. 

Pozri aj: ​TOP strihy vlasov pre rok 2023 – je v tomto roku čas na zmenu?

The Tinder Swindler

Medzi 30. januárom a 6. marcom bol dokumentárny film The Tinder Swindler na Netflixe streamovaný 172 130 000 hodín a umiestnil sa na piatom mieste najobľúbenejších Netflix filmov za rok 2022. Snímka zobrazuje skutočný príbeh o podvodníkovi zo zoznamovacej sociálnej siete, ktorý sa vydával za magnáta a obchodníka s diamantmi. Mnoho žien obral o milióny dolárov, no tie plánujú odvetu. 

The Sea Beast

Na šiestom mieste máme snímku The Sea Beast, ktorá bola medzi 3. júlom a 21. augustom streamovaná 190 150 000 hodín. Ide o počítačovo animovaný dobrodružný film o námorníkovi, ktorý sa rozhodne zastaviť tyranského kapitána a zachrániť unesené dieťa. Pri svojej misii narazí na morskú príšeru. Či už máte doma malé ratolesti, alebo si s obľubou pustíte aj niečo animované, túto snímku nevynechajte. 

Rebríček TOP 10 najsledovanejších filmov na Netflixe za rok 2022 uzatvára:

  • Enola Holmes 2 – mysteriózny film s herečkou Millie Bobby Brown a Henry Cavillom,

  • Senior Year – komediálny film s herečkou Rebel Wilson,
  • The Man From Toronto – akčná komédia s Kevinom Hartom a Woody Harrelsonom,
  • Day Shift – fantasy akčná komédia s Jamie Foxxom.

Najúspešnejšie cudzojazyčné filmy na Netflixe v roku 2022

Vyššie spomenutý rebríček predstavoval najpozeranejšie filmy na Netflixe v pôvodnom anglickom jazyku. Netflix tiež zverejnil rebríček desiatich najsledovanejších filmov s pôvodným jazykom iným ako anglickým. Prvé miesto obsadila nórska snímka Troll, streamovaná 152 350 00 hodín medzi 27. novembrom a 25. decembrom. Film rozpráva príbeh o prastarom trollovi, ktorý sa vynorí z vnútra nórskej hory.

Druhé miesto obsadil nemecký vojnový film All Quiet on the Western Front, ktorého predlohou bol román Na západe nič nové od Ericha Maria Remarqua z roku 1929. Prvú trojku uzatvára švédsky akčný triller Black Crab s herečkou Noomi Rapace, v ktorom sledujeme dianie v postapokalyptickom svete. 

Ďalšie filmy z rebríčka najsledovanejších neanglických filmov na Netflixe v roku 2022:

  • španielsky tínedžerský romantický film Through My Window,

  • francúzska akčná komédia The Takedown,
  • dánsky krimi triler Loving Adults
  • juhokórejský akčný triler Carter,
  • taliansky akčný kriminálny film My Name is Vendetta,
  • francúzsky akčný triler Restless,
  • poľská krimi dráma Furioza.

Pozri aj: Osmorčatá a ďalších šesť detí k tomu?! Ako to zvláda ich matka?

Zdroj úvodnej foto: Depositphotos/autor info@vantagedrones.co.uk


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní