Pamätáš sa na tieto retro účesy? Možno si jeden z nich nosila aj ty

Pamätáš sa na tieto retro účesy? Možno si jeden z nich nosila aj ty
  • 27.09.2020
  • Michaela Kožáková

Oblečenie, interiérový dizajn, technika, priemysel, umenie – všetko podlieha móde. Ak náhodou váš šatník nekráča s aktuálnou dobou, ste jednoducho staromódni. Tak je to i s účesmi. V dnešnej dobe je viacero strihov, ktoré sa pokladajú za moderné. Každý rok vlasoví špecialisti a kaderníci prichádzajú s účesmi, ktoré sú trendy a hitom sezóny. Samozrejme, nie všetky strihy a farby sa hodia pre každý typ vlasov. To však v minulosti bolo úplne jedno. Otec, mama, dcéra – rovnaký objem, strih, ofina. Nosí sa to? Nosí. Tak to budeme mať všetci. 

Najväčší boom sa odohral práve v 80. a 90. rokoch, v dobe charakteristickej experimentovaním. Práve vtedy vznikalo veľa šialených, zvláštnych a obdivuhodných účesov. Ženy i muži si obliekali čo chceli a česali vlasy podľa toho, ako sa cítili. 

Čím väčší objem, tým väčší dojem

A teraz schválne, otvorte si rodinný album s fotografiami. Prezrite si fotky z vášho detstva. Aj vy ste chodili ostrihaní podľa hrnca? Ako vravieval otec, bol to praktický účes do horúceho počasia a pod teplú čiapku. Spomínate si na tučnú susedu z paneláka, ku ktorej sa chodila strihať celá ulica? Mnohé šikovné mamy to riešili po svojom. Čo tam po nejakej kaderníčke. Vzali nožnice a za pár minút bol hotový nový účes, s ktorým ste žiarili v prvý školský deň.

Čím väčší objem, tým väčší dojem. Nepísané pravidlo, ktorému podliehala každá zábava a diskotéka. Tupírovalo sa a česalo. Krátke i dlhé vlasy. Pozor, aj muži. Mimoriadne obľúbené boli ofiny a nezaostávali ani účesy nabok. Bolo to hravé a nápadité.

Vtedy sme boli „in" a cítili sme sa veľmi trendy. Avšak dnes si ťukáme po čele, ako sme mohli niečo také nosiť na hlave a prečo nám to tie mamy robili.

Zaspomínajte si a zasmejte sa s nami na niekoľkých účesoch, ktoré sú tak hrozné, že ich jednoducho musíte milovať.

Neprehliadni: Macko Uško, verzatilky, céčka: Pamätáš si na retro predmety z minulých čias?

- Pamätáte si na tieto účesy?
1 z 11

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

8 komentárov

Katarína Konečná 27.09.20 11:43

KK
karma
105.00

v časoch mojej mladosti bola moderná trvalá

  • 5
Odpovedať

Mária Maxianová 27.09.20 16:40

MM
karma
100.00

pamätám si aj na staršie retro účesy

  • 4
Odpovedať

Kristína Sekeráková 27.09.20 22:31

KS
karma
133.00

Si pamätám, že na základnej škole v 90-tych rokoch mňa aj sestru dala mama ostrihať na vtedy moderného hríbika. Čistá katastrofa :-D

  • 5
Odpovedať

Ľubica Šťastná 28.09.20 07:11

ĽŠ
karma
100.00

Pamätám si tieto retro účesy; príjemné i nepríjemné spomienky.

  • 5
Odpovedať

Marika Michálková 28.09.20 08:38

MM
karma
107.00

Až ma pohľad na tie účesy zabolel- som kaderníčka :D Vo veku, kedy si ich pamätám aj z reálu.

  • 4
Odpovedať

Daniela Bieliková 28.09.20 14:22

DB
karma
117.00

Ako sme toto mohli nosiť, nechápem , ale vtedy to bolo moderné....

  • 7
Odpovedať

Mária Reibergerová 29.09.20 22:57

MR
karma
104.00

ako spieva Beátka... účesy, účesy ach tie účesy :-), niektoré teraz pobavia ale vtedy to bolo moderné, iná doba - iný účes

  • 4
Odpovedať

Elena Švachová 30.09.20 22:25

karma
109.00

Veru si pamätám a veľmi dobre.Strihalo sa na Darinku (Rolincovú), na hríbik, na vrchu hlavy krátke vlasy a dole dlhé, trvalá...Ked som si dala trvalú aj ja,hotová katastrofa.V 20.rokoch som vyzerala,jak stará tetka :-D Nikdy viac :-D

  • 6
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní