Sen o dome: Rodičovský, vlastný či horiaci - aké posolstvo so sebou prináša?

Sen o dome: Rodičovský, vlastný či horiaci - aké posolstvo so sebou prináša?
  • 25.07.2022
  • Michaela Kožáková

Sny o domoch sú vo všeobecnosti pozitívnym znamením. Snívať sa vám môže o rodičovskom,  neznámom, starom, vlastnom dome alebo o dome, do ktorého ste sa práve nasťahovali. V snoch sa môže objaviť i kúpa nového domu či stavba vlastného domu. Po prebudení vám mysľou pravdepodobne prebehne otázka: „Čo tento môj sen o dome asi znamenal?"

Podľa mnohých výkladov a snárov, dom v sne predstavuje naše vnútorné myšlienky. Každá miestnosť je spojená s určitým pocitom. Sen o bývaní sa môže pohybovať v mezdiach od desivého zážitku až po inšpirujúci alebo poučný sen. Je to spôsobené tým, že domy sú súčasťou nášho každodenného života. Snívanie o dome je teda symbolom nášho duchovného ja a dom  prezentuje nás a náš život.

Poďte sa s nami pozrieť na význam konkrétnych snoch o dome a možno prídete na to, čo vám váš sen chcel naznačiť.

Neprehliadni: Snár: Sen o medveďovi – je zlým znamením alebo možno očakávať prosperitu?

Čo symbolizujú jednotlivé časti domu?

Vedeli ste, že jednotlivé časti domu alebo budovy predstavujú určité aspekty vášho života? Veľmi však záleží na tom, ako vnímate pohľad na dom vo svojom sne. Zadná časť domu je skrytá alebo súkromná stránka vášho života, ktorú si chcete nechať len pre seba. Predná časť domu zase nadväzuje na osobnosť a to, čo ukazujete okolitému svetu.

Exteriér domu súvisí so zovňajškom. Strecha je hlavou, sídlom myšlienok a racionality. Podkrovie zase symbolizuje priestor ducha a duše. Kuchyňa je spájaná so zmyslami, spálňa sú city a intímne záležitosti, no a pivnica odkazuje na nevedomie. 

Sen o kúpe domu

Zdroj: shutterstock

Sen o kúpe domu

Sny o kúpe domu vyžarujú pozitívnu auru. Vidieť, ako si vo sne kupujete nový dom alebo sa sťahujete do nového domu, sa vo všeobecnosti považuje za symbol prosperity, úspechu a šťastia.

Ak snívate o kúpe domu, takýto sen môže naznačovať, že ste pripravení venovať sa novej práci alebo prijať do svojho života nového partnera. V bdelej realite ste jednoducho pripravení prevziať novú zodpovednosť a pustiť sa do niečoho, čoho ste sa predtým báli.

Zatiaľ čo väčšina snov súvisiacich s kúpou domu má pozitívne interpretácie, snívanie o kúpe nedokončeného domu môže mať negatívny význam. Mohlo by to znamenať, že čoskoro prídete o nehnuteľnosť, ktorú vlastníte. Sen môže byť tiež varovaním, že v blízkej budúcnosti budete trpieť finančnou krízou.

Sen o vlastnom dome

Ak vo vašom vlastnom dome boli izby iné ako sú v skutočnosti, mohlo by to znamenať, že existujú oblasti vášho života, ktoré potrebujete prehodnotiť. Sen je akousi predpoveďou o tom, že vaša povesť bude ohrozená a niekto za vaším chrbtom o vás nepekne rozpráva. 

Snívalo sa vám o tom, že sa niekto nezvaný snaží dostať do vášho domu? Takýto sen vám naznačuje, že sa v bdelom živote snažíte pred niečím utiecť. 

Pozitívny význam má sen o stavaní vlastného domu. Na jednej strane môže takýto sen odrážať vašu skutočnú túžbu po vlastnom bývaní. Na druhej strane môže ísť o symbol začiatku vlastnej zmeny. Možno ste sa rozhodli prehodnotiť svoj zdravotný stav a chcete začať zdravšie žiť alebo premýšľate nad obnovením a oživením vzťahov medzi vami a vašimi blízkymi.

Sen o rodičovskom dome

Pravdepodobne každému z nás sa snívalo o rodičovskom dome alebo o dome, v ktorom sme kedysi bývali. Starý dom videný v sne symbolizuje most, ktorý nás spája s novým horizontom. 

Dom, v ktorom sme prežili svoje detstvo alebo mladosť, v sebe okrem príjemných spomienok však zahŕňa i vnútorne nespracované záležitosti, ktoré si mnohí z nás prenášajú aj do súčasného života. Ak ste mali šťastné detstvo, potom je sen zvyčajne veľmi pozitívny. V opačnom prípade môže byť váš sen nočnou morou a predpovedať nešťastnú udalosť, ktorá sa bude týkať vašej rodiny. 

Neznámy dom v sne

Videli ste vo svojom sne dom, ktorý ste nepoznali? Takýto sen naznačuje, že sa obklopíte novými priateľmi a známymi. Čím väčší dom, tým pozitívnejší je sen. 

Neznámy dom, ktorý v sne nevlastníte, môže naznačovať, že sa na vás obrátia iní ľudia so žiadosťou o radu. Ak ste vlastný dom vo svojom sne nespoznali, pravdepodobne sa vo vašej rodine vyskytnú vážne problémy. 

Sen o horiacom dome

Zdroj: shutterstock

Horiaci dom v sne

Vidieť horiaci dom v sne ilustruje niečo, čo poukazuje na zlý zdravotný stav a potrebuje okamžitý zásah. Horiace miestnosti a zničené zariadenie domu reprezentujú negatívny vplyv, ktorý narušuje vašu duševnú stabilitu, pohodu, osobnú slobodu a rodinné vzťahy.

Prázdny horiaci dom v sne naznačuje, že cítite potrebu určitej bezpečnosti. V bdelom živote  nejaká situácia narušila rovnováhu vo vašom živote a momentálne prežívate stratu a máte pocit, že sa nemôžete obrátiť na iných s prosbou o pomoc. 

Snívalo sa vám, že sa vám podarilo utiecť z horiaceho domu? Takýto sen symbolizuje zmenu, riešenie zložitých problémov a pocit oslobodenia. Aj keď to bol určite nepríjemný sen, nesie v sebe priaznivé výhliadky do budúcnosti. 

Ak sa vám snívalo, že váš nový dom je v plameňoch, môžete sa tešiť, pretože podľa snáru vás čaká nová kapitola života. 

Pozri aj: Sen o vlaku alebo vlakovej stanici: Priprav sa na zmeny v osobnom živote


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

6 komentárov

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 11:06

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 04.08.23 00:26

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 04.08.23 00:26

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 11:06

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 19:34

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 19:35

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní