Sny o vražde - prečo sa nám snívajú a čo o nás prezrádzajú?

Sny o vražde - prečo sa nám snívajú a čo o nás prezrádzajú?
  • 25.02.2023
  • Michaela Kožáková

Sny o vražde sa radia medzi desať najčastejších snov. Možno i vám sa snívalo, že ste v sne zavraždili svojho šéfa. Nemusíte sa však obávať toho, že by ste boli psychopatom či sériovým vrahom – tento sen je úplne normálny, ľuďom sa často sníva o vraždách.

Ako si ale vyložiť sny o vražde? Ako snár interpretuje vraždu a zabíjanie v sne? Čítajte ďalej a dozviete sa, čo prezrádzajú vaše sny.

Neprehliadni: Sen o konci sveta - ide o posolstvo? Mala by si sa začať báť?

Čo znamená sen o vražde?

Sen o vražde alebo zabití symbolizuje pocit zrady alebo opustenosti, pocit odvrhnutia, šok a sklamanie. Sen s týmto motívom môže tiež predstavovať zabíjanie starých spomienok a starých zvykov.

Vo vašich snoch o vražde môžete vystupovať v role vraha, obete alebo svedka. Ak sa vám snívalo, že ste zabili niekoho, koho milujete, tento sen naznačuje, že sa cítite vinní za niečo, čo ste urobili. Chcete to odčiniť alebo sa priznať k svojmu zločinu.

Ak vo svojom sne zabijete nepriateľa, znamená to, že sa cítite nahnevaní a zradení touto osobou.

Prečo sa vám snívajú sny o vražde?

  • Zmena časti, elementu vo vašom živote.
  • Prechovávanie myšlienok agresie a hnevu voči predchádzajúcej spoločnosti, pre ktorú ste pracovali.
  • Pocit agresie voči inej osobe alebo ľuďom v živote.
  • Obavy o svoje činy, ktoré ste vykonali v minulosti.
  • Snaha o ukončenie niečoho dôležitého.
  • Budete čeliť transformácii a zmene.
  • Pocit depresie v dôsledku inej osoby.

Sen o tom, že ste vrahom

Snívalo sa vám, že ste niekoho zavraždili? Čo snár prezrádza o vrahovi? Ak ste vo vašom sne vrahom vy, znamená to, že sa v živote cítite izolovaní a nepochopení.

Snár o zabití niekoho, koho poznáte, tiež naznačuje, že by ste túto osobu chceli odstrániť zo svojho života alebo si od nej emocionálne oddýchnuť. Prevažná väčšina snárov uvádza aj to, že zabitie niekoho v sne môže byť spojené s koncom vzťahu v bdelom živote.

Niektoré výklady snov sen o zabití niekoho vysvetľujú ako potláčaný hnev. Možno ste sa pohádali s kolegom, priateľom alebo členom rodiny, čo vo vás spôsobuje tento negatívny pocit. Vo vašom bdelom živote môže tiež existovať osoba, ktorá vám spôsobuje problémy, takže sa cítite nahnevaní a frustrovaní. Tieto emócie sa vo vás hromadia a vaše podvedomie ich premieta do vašich snov.

Snár a svedok vraždy

Boli ste vo vašom sne svedkom vraždy? Ak ste vo svojom sne videli, ako niekoho zavraždili, môže ísť o náznak toho, že vás v živote niečo príliš ťaží a mali by ste to nechať ísť.

Veľký snár tiež naznačuje, že ak ste vo svojom sne videli vraždu, pravdepodobne vo svojom živote prežívate nejaké dramatické zmeny alebo vás trápi pocit viny. Niektoré výklady snov zase sen s týmto motívom vysvetľujú ako pocit nenávisti k určitej osobe vo vašom blízkom okolí. 

Ak ste vo svojom sne videli pouličný zločin alebo vraždu na ulici, ide o predzvesť konca niečoho vo vašom živote. Naopak, vidieť streľbu z auta môže byť spojené s novým začiatkom v pracovnej či súkromnej oblasti.

Ak bol vo vašom sne zavraždený niekto, koho poznáte, môže to znamenať, že so zavraždenou osobou máte nejaký problém, zradila vás alebo na ňu žiarlite. Táto osoba však môže tiež reprezentovať aj vlastnosť, ktorej by ste sa chceli zbaviť.

Ak sa človek v sne prizná k vražde, je to znak opätovného získania cti a dôstojnosti. Zabiť zviera je symbolické – sen prezrádza, že sa snívajúci chce za každých okolností páčiť ostatným.

Pozri aj: Sen o krádeži: Na čo ťa chce tvoje podvedomie upozorniť?

Ak ste boli obeťou vraždy

Mali ste sen o tom, že ste boli zavraždení? Čo snár hovorí o obeti vraždy? Takýto sen je skutočne nepríjemný a prezrádza, že je najvyšší čas skončiť s niečím, čo vás už dlhšiu dobu trápi.

Pokiaľ ste sa v sne bránili a bojovali, znamená to, že na túto zmenu ešte nie ste pripravení. Ak ste svojho vraha spoznali, vo vašom živote sa pravdepodobne nachádza osoba, ku ktorej prechovávate pocit, že vás v minulosti zradila.

Keď sa vám sníva o vražde, často sa dostaví pocit bezmocnosti. Sen o tom, že ste sa stali obeťou vraždy môže zveličovať skutočnú úzkosť, ktorú máte, alebo môže predstavovať nejaký druh boja, ktorý v bdelom živote zvádzate.

Sen o samovražde

Sen, v ktorom spáchate samovraždu symbolizuje vašu zúfalú túžbu uniknúť z každodenného života, ale tiež pocity viny. Podľa snára samovražda v sne môže byť varovaním, že sa musíte rozlúčiť s nejakým aspektom svojho ja. Môže to tiež znamenať, že začínate osobnú transformáciu alebo novú etapu svojho života. 

Sen o samovražde môže byť tiež pre vaše podvedomie spôsobom, ako vám naznačiť, že máte nedokončené záležitosti, ktoré je potrebné vyriešiť.

Sen, v ktorom skočíte pod vlak je znakom toho, že o niečo prídete. Tento sen môže takisto prezrádzať, že sa chystáte začať nový život. 


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

6 komentárov

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 16:29

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 04.08.23 01:20

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 04.08.23 01:20

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 16:29

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 21:00

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 21:00

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní