Výnimoční ľudia s unikátnym darom: Pozri si fotografie, ktoré to dokazujú

Výnimoční ľudia s unikátnym darom: Pozri si fotografie, ktoré to dokazujú
  • 08.10.2020
  • Michaela Kožáková

Každý človek je výnimočný! Áno, aj vy ste výnimočný. A aj krásny. Každý a každá z nás. Nezáleží na tom, či máte dlhé vlasy, modré oči, vysokú postavu, bucľaté líca, rozkošné pehy alebo jemnú pokožku. Krása je relatívny pojem a všetci ju vnímame inak. Nikde nie je napísané ani určené, čo presne má krásny človek mať a ako má vyzerať.

Dnešná doba je zahltená instagramovými fotografiami, ktoré nepriamo diktujú, ako by sme sa mali obliekať, kde by sme mali chodiť na dovolenky a ako by sme mali vyzerať. Všetci sme zaplavení obrázkami a reklamami, ktoré už desaťročia stanovujú štandard ľudskej krásy. A mnohí z nás v mylnej predstave a túžbe po dokonalom ideáli prispôsobujeme a meníme to, čo je na nás výnimočné akémusi trendu, ktorý o pár mesiacov nahradí niečo iné. Zabúdame na to, že práve to, čo nás odlišuje od ostatných je na nás krásne. 

Pozri aj: Ľudskosť a empatia nevymrela: Týchto 12 fotografií ťa o tom presvedčí

Nedokonalosť

Zdroj: pinterest.com

Perfektná nedokonalosť

Na svete existujú ľudia, ktorí sú výrazne iní od tých ostatných. A nie je to ich chybou. Rodia sa s rôznymi genetickými vadami a chorobami, ako je napríklad albinizmus, porucha melanínovej pigmentácie alebo so znamienkami na tvári, nadmerným množstvom pieh, rôznofarebnými očami, neprirodzene tmavou pokožkou, so zvláštnou štruktúrou vlasov a pod. Veľa z nich si prešlo ťažkým obdobím, šikanou, predsudkami, opovrhovaním, depresiami, vnútornými bojmi. A to len preto, že majú neprirodzene biele vlasy, nevšedné črty tváre alebo veľké bledé škvrny po celom tele.

Vďaka tomu, že svet módy sa neustále vyvíja, ľudia, ktorých vzhľad nespadá do konvenčných štandardov krásy, sa teraz nachádzajú na výslní, sú veľmi žiadaní v kruhoch tých najzvučnejších módnych návrhárov a zapĺňajú titulné stránky najprestížnejších časopisov. Ich nedokonalosť sa v očiach fotografov mení na osobitú a jedinečnú krásu, ktorá nesie jasné posolstvo: byť odlišným je dar. 

Pozrite si galériu nižšie a presvedčte sa o tom, že každý jeden človek je výnimočný a krásny bez ohľadu na farbu pleti či vlasov.

- Každý človek je výnimočný
1 z 11

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Ľubica Šťastná 09.10.20 05:25

ĽŠ
karma
100.00

Žiaľ, súhlasím, zabúdame na to, že práve to, čo nás odlišuje od ostatných je na nás krásne!

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní