DUO, s ktorými sa môžete dopracovať k žiarivo bielemu úsmevu bez námahy

DUO, s ktorými sa môžete dopracovať k žiarivo bielemu úsmevu bez námahy

Káva, čaj, nikotín, víno – to všetko môže viesť k zafarbeniu zubov a poškodeniu skloviny. Bielenie zubov sa preto stáva pre mnohých z nás vyhľadávaným riešením. 

S cieľom získať biele zuby a žiarivo biely úsmev sa mnohí uchyľujú k profesionálnemu bieleniu zubov u zubára. Bielenie zubov  však nemusí vždy predstavovať len drahé bieliace kúry a prípravky.

S našimi jednoduchými tipmi pre žiarivo biele zuby zistíte, že k žiarivému úsmevu toho zas tak veľa nepotrebujete.

Odporúčame: Maderoterapia tváre: Prečo sa oplatí vyskúšať ju?

Zdravá strava predstavuje pre bielenie zubov dôležitý základ

Chcete mať belšie zuby? Prosím, držte sa ďalej od prášku do pečiva, jedlej sódy alebo citrónu! To vám len prirodzenú zubnú sklovinu a ďasná zbytočne poškodí.

Na rýchle bielenie zubov môžete využiť aj množstvo iných bezpečných spôsobov. A začať by ste mali správnou stravou a určitými potravinami, ktorými môžete proti zafarbeniu a žltnutiu zubov účinne bojovať.

Vyhýbanie sa potravinám, ktoré toto zafarbenie spôsobujú, už v prvom rade prispieva k bieleniu zubov. To zahŕňa kávu, čierny čaj, kolu alebo víno. V najlepšom prípade sa im treba vyhýbať alebo ich užívať s mierou.

Vyhnite sa najmä pitiu čierneho čaju s citrónom. Kyslosť citrónu navyše napáda zubnú sklovinu a umožňuje, aby sa tmavá farba čaju usadila na zubnom krčku a v priestoroch medzi nimi.

Ak vám nerobia problém jahody, náš tip na belšie zuby sa vám bude určite páčiť, pretože toto  lahodné ovocie je skutočnou tajnou zbraňou proti nevzhľadnému zafarbeniu a zubnému povlaku.

Vysoký obsah kyseliny listovej v jahodách čistí zuby a odstraňuje žltý povlak na zuboch mimoriadne jednoducho a navyše si aj pochutnáte a podporíte zdravie tela vysokým obsahom vitamínov.

Pravidelné čistenie znižuje riziko kazov i zafarbenia zubov

Jedným z najjednoduchších krokov, ktoré môžete v pohodlí domova pre svoje biele zuby urobiť, je pravidelne ich čistiť. Dôkladné vyčistenie zubov je absolútnym predpokladom pre dobre upravené a biele zuby! Zvyšky jedla sa nám každý deň hromadia medzi zubami a vedú k zubnému kameňu, ak sa priestory medzi zubami nečistia zubnou niťou. Pre biele zuby je teda hygiena ústnej dutiny základ.

Nezabudnite preto vo svojom živote na toto dôležité DUO zložené zo zdravej stravy a pravidelnej hygieny a vaše zuby sa vám odvďačia svojím dobrým stavom a krásou.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Oliv Medk 04.03.24 20:25

OM
karma
-1.00

Poraďte niekto kvalitnú zubnú kliniku v okolí Nitry kde by vedeli vybieliť zuby.

  • 0
Odpovedať

Zuzana Bergova 06.03.24 10:05

ZB
karma
-1.00

ahoj, my cela rodina chodime na kliniku Zubkove Vily - Nitra, ja som si u nich davala aj bielit zuby a teda vysledok je skvely, keby viem ze to tak dobre dopadne dam si ich vybielit aj skôr

  • 0
Odpovedať

Sofia Lokosova 08.03.24 20:56

SL
karma
-1.00

ja mam desny strach so zubarov, k zubarke idem az ked je to nevyhnutne

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní