Kabelka pre každú ženu: Po akej siahnuť v tomto období? S týmito budeš štýlová!

Kabelka pre každú ženu: Po akej siahnuť v tomto období? S týmito budeš štýlová!

Teraz je ten správny čas doplniť svoju zbierku kabeliek o nové kúsky, ktoré sú podľa dizajnérov viac než trendy. Práve takým doplnkom, akým je dámska kabelka, dokážete svojmu outfitu a výslednému looku dodať ten správny šmrnc. Dokonca môžeme povedať, že práve kabelka dokáže oživiť a zároveň aj ozvláštniť akýkoľvek vzhľad.

Kabelky nielenže vyzerajú dobre, ale práve vďaka ním sa cítime hlavne žensky. Rok čo rok sa trendy menia. Historicky prvá kabelka bola taká malá, že sa do nej zmestil len lístok do opery. Dnes?! V súčasnosti sú trendy týkajúce sa kabeliek skutočne bohaté a rozmanité. A aj ich veľkosti sú rôzne!

Dokonca môžeme povedať, že kabelka je niečo viac, ako len obyčajná taška (ako by muži povedali). Je to náš štýl a náš život. Veď si len predstavte, čo všetko sa nachádza v ženskej kabelke. Niekedy máme pocit, že je to bezodná taška, ktorá je niečo ako ženská NARNIA. V kabelke nájdete aj to, čo by ste nikdy nečakali.

Pozri aj: Brošne sú späť a sú hitom tohto roka: Ovládli aj prehliadkové móla, dokonca oslovili aj celebrity!

Trendy dámske kabelky, ktoré potešia každú ženu

Doposiaľ sa veľkosť kabelky postupne zmenšovala. A to do takej miery, že v posledných rokoch mnohé dámy siahali po malinkých kabelkách, do ktorých sa vošiel mobil a nič viac. Poprípade sa  namiesto kabelky nosili „kabelky na zápästí“ alebo len puzdra na mobilné telefóny.

Aktuálne trendy sú však rozmanité, vďaka čomu si medzi nimi dokáže nájsť svoju vyvolenú kabelku každá žena. Od malých až po nadrozmerné štýly – dámske kabelky sú dostatočne veľké na to, aby ste do nich naukladali celý víkendový nákup.

S návratom do práce sú väčšie tašky nevyhnutnosťou. Do módy sa vracajú aj štruktúrované tašky či kabelky s horným uchom (hornou rúčkou). Pamätáte ešte na kabelky v tvare polmesiaca? Aj v tomto roku ich budeme vídať častejšie.

Aj keď sa hovorí, že najlepšie kabelky sú také, ktoré sú univerzálne, praktické a nadčasové, občas môžeme vystúpiť zo svojej komfortnej zóny a siahnuť po niečom viac zaujímavejšom. Pokojne investujte do dizajnérskych kúskov, výrazných kabeliek a hlavne kvalitných, ktoré sa len tak rýchlo nezničia.

Nahliadnite spolu s nami na súčasné trendy a vyberte si kabelku, ktorá sa bude hodiť k vašej osobnosti a hlavne siahnite po takej, ktorá bude vašim doplnkom – ktorá sa bude hodiť k vášmu šatníku a štýlu obliekania.

Neprehliadni: Šperkové trendy pre rok 2023: Ktoré z nich by nemali chýbať v tvojej šperkovnici?

elegantná kabelka

Zdroj: pinterest.com/okchicas/

„BIZNISOVÉ“ KABELKY

Ako sme písali vyššie, prehliadkové móla ovládli „biznisové“ kabelky, ktoré mali svoju štruktúru a hlavne boli viac-menej formálnejšie. Ide o kabelky do práce, ideálne vyrobené z kože. Takéto formálnejšie kabelky sú skvelými doplnkami minimalistického kapsulového šatníka, nakoľko ich tvary a prevedenie dodajú iskru každému biznisovému outfitu. Nebojte sa však trochu odviazať. Okrem klasickej čiernej kabelky môžete voliť napríklad žltú, ružovú, modrú, limetkovú a pod.

Myslite aj na jej veľkosť. Mala by byť dostatočne veľká na to, aby ste do nej uložili všetky pracovné veci, vrátane notebooku a iných dokumentov.

veľká kabelka

Zdroj: pinterest.com/SavorHome/

XXL nadrozmerné kabelky

Majú svoj štýl a sú praktické. Na prehliadkových mólach ich predstavili napríklad návrhári módnej značky Louis Vuitton alebo aj Gucci. Takéto kabelky sa hodia k elegantnému outfitu, ale aj k jednoduchému outfitu, pri ktorom by kabelka vynikla. Jej jedinou nevýhodou je, že pri nej každá žena pôsobí menšie.

Zaujme ťa aj: Mikinové šaty: Ako nosiť tento horúci módny trend?

kabelka na zápästie

Zdroj: pinterest.com/ModernMakerie/

Náramkové kabelky

Náramkové tašky sú niečo ako zlatý stred medzi kabelkou na opasku a crossbody kabelkou či kabelkou na rameno. Ak sa vám nepáčia veľké kabelky, ktoré pôsobia robustne alebo vám prídu zbytočné len na niekoľko základných vecí, tak z týchto budete nadšené.

kabelka s flitrami

Zdroj: pinterest.com/whowhatwearuk/

Flitrová a retiazková kabelka

Flitrové tašky si aj v roku 2023 udržiavajú status kabelky na prechádzky. Či už sa rozhodnete pre kabelku s malými flitrami, väčšími alebo dokonca pre retiazkové kabelky, vášmu outfitu dodáte poriadny lesk i šmrnc. Pokojne ju voľte na diskotéku alebo aj na svadbu či inú výnimočnú udalosť.

Zaujme ťa aj: Kabelka v štýle Balenciaga - alebo najdrahšie vrece na odpadky?

opasková kabelka

Zdroj: pinterest.com/WoahStyle/

Opaskové kabelky

Majte voľné ruky s týmito elegantnými taškami na opasok, do ktorých sa zmestia len tie najnutnejšie veci. Vo svojej podstate ide o vrecko pripevnené k nastaviteľnému opasku, ktorý sa dá nosiť okolo pása. Popravde, je to viac ako len ďalší trendy kúsok do vášho šatníka. Je to praktická kabelka, vďaka ktorej sa z vás rázom stane trendsetterka.

Okrem nich sú stále obľúbené aj tzv. ľadvinky, ktoré sú unisex. 


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Elena Švachová 07.04.23 13:07

karma
109.00

Kabelky sú pekné, ale nevidím zmysel nakupovať kabelky. Stačia mi 2-3 kusy, čo mám :-)

  • 0
Odpovedať

Mária Reibergerová 08.04.23 16:47

MR
karma
114.00

mám rada veľké kabelky, no mám ich len pár v zime nosím väčšinou jednu a v lete obmieňam dve, stačia mi

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 09.04.23 18:01

MM
karma
100.00

nechodím už do práce, na nákupy chodím s košíkom, takže mi vystačia 2-3 menšie kabelky

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní