Vyberáme mikiny na šport, voľný čas aj do školy

Vyberáme mikiny na šport, voľný čas aj do školy

Je len málo druhov oblečenia, ktoré využijete na šport, domáce leňošenie, voľnočasové aktivity, ale aj do práce či školy. Sú nimi praktické a neraz zaznávané mikiny. Ukážeme vám, ako si vybrať tú správnu.

Na začiatku si zadefinujme, čo to vlastne mikina je: hrubšie tričko s dlhými rukávmi doplnené kapucňou. Ide tak o kombináciu bundy a čiapky. V niektorých oblastiach Slovenska sa skôr môžeme stretnúť s označením trigovica alebo bundička. Je vyrobená z príjemných materiálov, ako sú bavlna alebo vlna. Veľmi ľahko sa nosí, má termoizolačné vlastnosti, a to sú dôvody, prečo je obľúbená po celom svete.

športové oblečenie

Zdroj: factcool.sk

Pozor na veľkosť

Základom dobrého výberu mikiny je jej správna veľkosť. „Pri nakupovaní na internete by ste mali venovať zvýšenú pozornosť tabuľkám veľkostí. Tie závisia od konkrétnej značky. Označenia veľkosti sa tak môžu líšiť.“ upozorňuje Mária Padová z e-shopu factcool.sk. Medzi základné údaje patria jej celková dĺžka, dĺžka rukáva, ako aj šírka. 

Aby na vás mikina vyzerala bezchybne, musí sedieť najmä na hrudníku a ramenách. Platí pritom pravidlo, že šev na ramene mikiny by mal byť na úrovni kĺbu v paži. Napriek tomu, že dnes sú trendy voľnejšie strihy, mikina by vás mala obopínať. Pokiaľ vám totiž neprilieha telo, stráca väčšinu svojich termoizolačných vlastností. Samotná dĺžka mikiny však môže byť pokojne nápadnejšia. Trendom sú mikiny pod pás. Počas chladnejších dní dobre zakryjú bedrá a panvovú oblasť.

Takže, aby sa z nákupu vysnívanej veci nestala internetová stránka, určite si tieto rady zoberte k srdcu. A vďaka tomu budete pri dodaní objednaného tovaru maximálne skopojní.

Správnym strihom k pohodlnosti

Najčastejšie sa môžete stretnúť s mikinami na rozopínanie alebo takými, ktoré si obliekate a vyzliekate cez hlavu. V dizajnových kolekciách môžete natrafiť aj na mikiny zapínajúce sa na gombíky. Ide však o okrajovú záležitosť. Väčšina z nás totiž preferuje pohodlnosť a nechce sa obťažovať s nepraktickými gombíkmi.

Nezabúdajte na dobrú kapucňu. Je dôležitejšia, ako sa na prvý pohľad javí. Niektoré nekvalitné mikiny majú veľkú neforemnú kapucňu, v ktorej sa vaša hlava „utopí“ a v prípade zlého počasia vás ani neochráni. Druhým dôležitým prvkom sú vrecká. Veď kde by ste si odložili svoj mobil či kľúče od domu?

Zaujme ťa: STELLA MCCARTNEY ekologická kolekcia z podhubia Mylo: Je toto budúcnosť?

ako kombinovať mikiny

Zdroj: Shutterstock®

Ako ju kombinovať

Mikina s džínsami je klasika, ktorá nikdy neomrzí. Ak to pravidlá školy či práce dovoľujú, pri tejto kombinácii nemôžete šliapnuť vedľa. Najväčší výber mikín nájdete na factcool.sk. Medzi vychytené značky patria Trendyol či Ombre. Nájdete tu trendové vzorované kúsky. Ak hľadáte výrazné či len pastelové farby, tiež si prídete na svoje. V prípade, že sa chystáte cvičiť, môžete ich skombinovať s legínami, funkčným tričkom alebo teplákmi. Oceníte, že vám po tréningu nebude zima a neprechladnete. Modernú mikinu s predĺženým strihom môžete tiež ľahko kombinovať - nahradí vám totiž ľahkú prechodnú bundu. Máte tak o starosť menej a súčasne sa originálna mikina stane dominantným prvkom vo vašom outfite.

www.factcool.sk


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

7 komentárov

Ľubica Šťastná 31.08.21 05:33

ĽŠ
karma
100.00

Mikina s džínsami je naozaj klasika, ktorá nikdy neomrzí.

  • 0
Odpovedať

Katarína Konečná 31.08.21 09:07

KK
karma
105.00

nemám v šatníku žiadnu mikinu, mala by som sa polepšiť :)

  • 0
Odpovedať

Marianna Rajniaková 02.09.21 13:22

MR
karma
109.00

mikín mám len pár, ale kupujem nadčasové kúsky, potom mi vydržia aj roky..

  • 0
Odpovedať

Zuzana Jasna 19.09.21 13:58

ZJ
karma
-1.00

Mikiny sú neoddeliteľnou súčasťou môjho šatníka už roky rokúce a pravidelne k nim prikupujem nové a nové kúsky:)

  • 0
Odpovedať

Lenka Křižáková 22.09.21 12:22

LK
karma
-1.00

Ja mám vo svojom šatníku veľa mikín

  • 0
Odpovedať

Katarína Šugar 30.09.21 07:57

karma
108.00

Mikiny som mala a mam v satniku stale, ci ako tinedzerka alebo ako 30-rocna mama. Je to velmi prakticky a oblubeny kusok. Momentalne preferujem oversized strihy.

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 30.09.21 21:09

JK
karma
100.00

Toto nie je môj štíl no mikinu a rifle v šatníku mám

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní