Najúčinnejšie cviky na pevný zadok: Pár minút a bude sexi!

Najúčinnejšie cviky na pevný zadok: Pár minút a bude sexi!

Čas roka, kedy vystavujeme svoje postavy na obdiv na kúpaliskách, pri jazerách či pri mori, sa nezadržateľne blíži. Ktorá z nás by nechcela predviesť dokonalú postavičku, nech hodí kameňom! Super postavu by sme chceli mať všetky a aj keď to ešte momentálne nie je úplne ono, je čas s tým niečo urobiť.

My vám ukážeme osvedčené cviky pre krásny zadok, za ktorý sa v plavkách jednoznačne hanbiť nemusíte. Všetky cviky môžete dokonca praktizovať aj v pohodlí domova, takže návšteva fitka v tomto prípade nebude nutná. Ak si cviky prejdete v odporúčanom množstve opakovaní trikrát do týždňa a sem-tam si k tomu zabeháte či skočíte na power jogu, bude vaša postavička ako lusk.

Koľko, kedy a ako cvičiť?

Ako bolo spomenuté vyššie, na tieto cviky si nájdite čas aspoň trikrát týždenne! Počet opakovaní vám prezradíme pri každom cviku. Precvičujte všetky cviky a dávajte si medzi nimi 1-2 minútové pauzy. Celú rutinu zopakujte 2-3x, podľa toho, ako sa budete cítiť. Pri niektorých cvikoch budete potrebovať náradie, no nejde o nič drahé ani príliš komplikované.

Zaujme ťa: Šport a mastektómia: Neboj sa znova žiť naplno!

ženský mŕtvy ťah

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj gif: www.giphy.com

Ženský mŕtvy ťah

Pravý mŕtvy ťah, po anglicky deadlift, sa robí s poriadnou činkou s nákladom, ktorý by obyčajná žena, posilňujúca svaly pozadia, nezvládla. Odľahčená verzia je však skvelá na pozadie. Zaobstarajte si činky, pokojne 3-kilovú do každej ruky a v miernom podrepe sa s činkami približujte k zemi. Dôležitý je postoj. Pozor, neprehýbajte sa a päty tlačte do zeme. Pozrite sa, ako deadlifty robí cvičiteľka v pohyblivom obrázku vyššie. Opakujte 10-krát.

Výšľapy

Na tento cvik budete potrebovať pevnú lavičku alebo stoličku, ktorá je ukotvená, aby sa vám nepošmykla pod nohami. Vezmite si aj činky a začnite jednou nohou vystupovať na lavičku. Vyrovnajte nohu a spustite sa nazad dole, pričom nohu, na ktorú stúpate, nechávate na lavičke. Techniku odpozerajte od cvičiteľky vo videu vyššie. Opakujte s každou nohou 10-krát a nezabudnite mať pevný postoj tela a bruško vtiahnuté dnu.

Pozri aj: Bezdôvodná a rýchla strata váhy môže signalizovať aj vážne ochorenie

švihy kettlebellom

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj gif: www.giphy.com

Švihy kettlebellom

Predposledným cvikom na krásne pozadie sú švihy kettlebellom. Jeho váhu si zadovážte podľa vlastného uváženia, môže mať do 5 kilogramov alebo pokojne aj viac. Postavte sa do širokého podrepu a kettlebell držte v strede medzi nohami. Postoj pri tomto cviku je veľmi podobný prvému deadliftu. Ako na správne švihy kettlebellom vám názorne ukazuje pohyblivý obrázok vyššie. Začnite švihať a opakujte 15-krát.

Kroky do boku s gumou

Na ďalší skvelý cvik na zadok budete potrebovať pevnú gumu na cvičenie, ktorú si dáte okolo stehien. Trikom je zostať v hlbokom podrepe a túto figúru si držať po celú dobu. Takto začnite so širokým krokom do jednej strany a potom spravte krok pol kroka za polovicou do druhej strany. Techniku odpozerajte od cvičiteľky vo videu vyššie. Opakujte dookola a spravte 10 krokov do každej strany.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Marta Bujdošová 14.05.18 09:13

MB
karma
98.00

Vyskusam :)

  • 0
Odpovedať

Pavlína Vaksmundská 14.05.18 20:37

PV
karma
113.00

Cvičím , no po zime je to ťažké .. Ale do plaviek musím ..!!

  • 0
Odpovedať

Lucia Tengelyová 06.06.18 06:34

LT
karma
-1.00

Určite skúsim. Dobrý článok.

  • 0
Odpovedať

Vlasta Mäsiarová 10.06.18 19:28

karma
100.00

Mám 66 r. myslím, ze naša generácia žila inak, žiadne auta, žiadne vysedávanie , veľa pohybu, nemali sme mäkké zadky, teraz už aj mladé baby majú mľandravé postavy... niekedy je to strašný pohľad na ne

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní