Najúčinnejšie prirodzené spaľovače tukov

Najúčinnejšie prirodzené spaľovače tukov
  • 14.09.2016
  • Claire Clairmont

Aj keď si to nie vždy chceme priznať, leto sa pomaly končí. Na malú inšpiráciu v podobe zmeny jedálnička, ktorá prospeje nielen vašej telesnej schránke, ak naozaj potrebujete zhodiť zopár kilogramov navyše, alebo aj vtedy, ak chcete len naštartovať svoj metabolizmus a jednoducho sa cítiť dobre, nie je nikdy neskoro.

Veď ktorá z nás nechce byť krásna, zdravá a spokojná zároveň? Ak ste zdvihli ruku aj vy, môžete sa začítať do nasledujúcich riadkov. Čo by ste teda určite mali zaradiť do svojho jedálnička?

Škorica

Pridajte si do šálky vášho obľúbeného čaju alebo kávy trošku škorice. Škorica odbúrava účinky inzulínu – hormónu, ktorý podporuje ukladanie zásob tukov vo vašom tele. Samozrejme, ak si ňou posypete domácu buchtu, efekt sa asi tak celkom neprejaví, v každom prípade na ňu ale nezabudnite.

Odporúčame tiež: Vysnená postavička aj pre tie, ktoré fitko obchádzajú

chilli papričky

Zdroj: Shutterstock®

Chilli a iné štipľavosti

Milovníčky štipľavých pochutín si v tomto prípade môžu prísť na svoje. Štipľavé papričky akéhokoľvek druhu obsahujú látku zvanú kapsaicín, ktorá dokáže naštartovať spaľovanie do závratných výšok. Je pravda, že sa pri tom môžete trochu zapotiť, ale za raketový metabolizmus to stojí, nie?

Zelený čaj

Podobne ako štipľavé papričky, aj zelený čaj dokáže dočasne nakopnúť váš metabolizmus. Preto ak neholdujete pálivým pochutinám, pokojne si vychutnajte šálku zeleného čaju.

Odporúčame tiež: Spáľte tuky s kajanským korením

oriešky

Zdroj: Shutterstock®

Oriešky

Napriek tomu, že majú dosť vysokú energetickú hodnotu, približne hrsť nesolených orieškov za týždeň vám pri snahe schudnúť dokáže naozaj pomôcť. Obsahujú veľa cenných látok a vďaka tomu, že majú nízky glykemický index, dokážu zasýtiť na naozaj dlhú dobu.

Bobuľové ovocie

Podobne ako oriešky, aj bobuľové ovocie dokáže zasýtiť na dlhý čas. Na rozdiel od nich však obsahuje kalórií podstatne menej, a preto smelo do zobkania!

Odporúčame tiež: Bojujete so svedomím pri maškrtení? Z týchto pochúťok určite nepriberiete!

grapefruit

Zdroj: Shutterstock®

Grep

Ak si dáte na raňajky polovicu grepu, svoj metabolizmus naštartujete naozaj poriadne. Grep znižuje hladinu cholesterolu v krvi, likviduje tukové zásoby a keďže tiež obsahuje veľa vlákniny, zasýti. A obsahuje len niečo cez 70 kalórií. Asi to nebudú vaše raňajky snov, ale ak sa chcete zbaviť nechcených kilogramov, musíte občas podstúpiť aj veci, ktoré stoja oveľa viac námahy.

Ovsené vločky

Ovsené vločky sú veľmi bohaté na vlákninu a naše telo musí naozaj zabrať, aby túto potravinu spracovalo. Okrem toho, ako aj predošlé druhy prirodzených „spaľovačov tukov“, aj ovsené vločky vás poriadne a na dlho zasýtia. Viete si predstaviť vhodnejšie jedlo na raňajky, ako sú ovsené vločky?

Odporúčame tiež: Inšpirujte sa 3 chutnými raňajkami z ovsených vločiek


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Jana Komadová 14.09.16 22:00

JK
karma
100.00

Ovsené vločky raňajkujem každý deň z mliekom a škoricou a aj ostatné zobkam počas dňa a čili i feferónku mám rada a pridávam do jedla miesto korenia

  • 0
Odpovedať

Soňa Krátka 15.09.16 07:40

SK
karma
114.00

spomínané veci mam rada a často ich konzumujem na škoricu, oriešky,ovocie nedám dopustiť, chilli už opatrnejšie...

  • 0
Odpovedať

Ilona Gadics 05.10.16 01:36

IG
karma
-1.00

ano, škoricový čaj proti cukrovke a škorica s medom na chudnutie je výborný, ako aj ostatné...

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní