Niečo pre milovníkov kávy: Ako uložiť šálky vkusne a moderne?

Niečo pre milovníkov kávy: Ako uložiť šálky vkusne a moderne?
  • 02.07.2020
  • Michaela Kožáková

Patríte aj vy medzi nadšencov kávy? Neviete si predstaviť jeden jediný deň bez tohto horúceho nápoja a vôňu kávy zacítite i spoza rohu? Tak teda vitajte v klube. Mnoho z nás si rado dopraje výbornú kávu na balkóne alebo v spoločnosti priateľov. Je to taká naša chvíľka pre seba, ak nerátame kapučína uchmatnuté po ceste do práce a ranné života budiče v šálke s nápisom „pre najlepšiu kolegyňu". 

To, že by ste kávu nevymenili ani za pol kilogramovú bonboniéru s nugátovým krémom vedia všetci. A preto aj na každé meniny či narodeniny dostávate šálky. Červenú, s bodkami, na espresso, ručne vyrobenú. A vy už vlastne nemáte tie šálky kde odkladať. Je vám ľúto ich niekde zastrčiť alebo „náhodou" rozbiť, pretože niektoré z nich sú naozaj výstavnými kúskami. Musíte ich mať stále po ruke, lebo keď príde vaša teta na návštevu, vypýta si kávu a bystrí, či tú šálku od nej používate. Avšak pri toľkom počte si postupne budete musieť na spodok šálok napísať mená, aby ste vedeli, kto vám ich podaroval.

Ak aj vy trpíte enormným dostatkom šálok a je vám ľúto ich zabaliť do škatúľ, nechajte sa inšpirovať našimi nápadmi a vyrobte si vkusnú police, stojany či úložné boxy. Zrecyklujte staré predmety, ktoré by ste inak vyhodili alebo zbytočne skladovali a zároveň si oživte domácnosť originálnymi doplnkami.

Neprehliadni: Kreatívne nápady pre tvoju kuchyňu: Vyrob si sama vkusné dekorácie

Zavesiť šálky

Zdroj: pinterest.com

Jednoduché riešenie

Nepatríte k tým zručným domácim kutilom a skôr toho viac pokazíte ako zmajstrujete? To vôbec nevadí. Zájdite do veľkoobchodu s nábytkom a kúpte si za pár eur kovovú tyč a k nej háčiky, na ktoré zavesíte šálky. Tyč so šálkami môžete umiestniť pod poličku, na ktorú uložíte tiež napríklad starodávny mlynček na kávu, dózy či tabuľku s nápisom. Tak, a teraz sa všetkým môžete pochváliť vašou zbierkou. A to vo veľkom štýle.

Stojany

Zdroj: pinterest.com

Kreatívne stojany

Ak máte radi recykláciu starých vecí a rôznych harabúrd, ktoré vám doma len zavadzajú, tak máme pre vás tip, ako ich môžete premeniť na krásne stojany na šálky. Nevyhadzujte oválne formy na koláče či okrúhle tácky, aj keď sú trochu zájdené a neviete ich poriadne vyčistiť. Vyrobte si z nich originálny trojposchodový stojan.

Páči sa vám rustikálny štýl? Nám veru tiež. Preneste si ho do vašej kuchyne. Poproste partnera nech vám odreže z dreva niekoľko drevených kociek. Tie potom naukladajte na seba, zlepte a naskrutkujte do nich háčiky. Hotovo! Alebo použite malý drevený kotúč z káblov, očistite ho, obrúste, nalakujte a máte krásny stojan, ktorý vám bude závidieť i vaša svokra.

Palety

Zdroj: pinterest.com

Univerzálne palety

Palety sú veľmi vďačným materiálom, z ktorého sa dajú vyrobiť naozaj veľmi vkusné a užitočné doplnky, či už záhradný nábytok, postele alebo rôzne dekorácie. Tak prečo si z nich neurobiť i police na vaše šálky? Nemusíte byť rezbármi ani majstrami v obore, aby ste to dokázali. Stačí vám trochu času, zručnosti a trpezlivosti. Palety môžete nafarbiť i ozdobiť ich nápismi. Nemusia výlučne slúžiť len na samostatné šálky. Uložte do nich dózu s kávou, cukorničku, košík s kávovými kapsulami, vázu s kvetmi, črepníky s bylinkami,... Jednoducho sa pohrajte s detailami a každé ráno sa ešte s väčšou chuťou pustite do vašej kávy.

Kávový bar

Zdroj: pinterest.com

Najobľúbenejší kút v dome

Ak máte dostatok priestoru vo vašej kuchyni a veľmi veľa šálok, neobmedzujte sa len na police či stojany. Vytvorte si tzv. kávový bar, ktorý vašemu interiéru dodá neskutočný šmrnc. Ak ste milovníkmi vintage štýlu, poproste vašu babičku o ten starý červotočmi prelezený kredenc, čo jej zavadzia v komore. Ošetrite ho, premaľujte, opravte, doplňte ho dekoráciami a vytvorte si tak jedinečný kávový kútik.

Môžete použiť i vozík na jedlo, ktorý pristavíte ku stene alebo rôzne policové diel či skrinky. Všetko je to o detailoch a doplnkoch, ktoré i obyčajný kus nábytku premenia na originálny kúsok, ktorý dotvorí interiér vášho príbytku.

Necháte sa inšpirovať a pustíte sa do projektu?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní