Nikto nie je dokonalý: Ženy odhaľujú svoje akné na Instagrame!

Nikto nie je dokonalý: Ženy odhaľujú svoje akné na Instagrame!

O prirodzenej ženskej kráse sa toho nahovorilo veľa, no len niekoľko žien má v skutočnosti guráž vyjsť von a ukázať svetu, aká je ich tvár bez makeupu.

Je možné, že patríte k tým šťastnejším, ktoré sa s akné potýkať nemusia, no ak nie ste v tejto skupinke žien, zrejme vašu tvár pokrývajú začervenané miesta, červené alebo hnisavé vyrážky.

A práve ženy, ktoré sa s takýmito chybičkami krásy potýkajú, sa rozhodli viac nemlčať a ukázať svetu svoju pravú tvár. Preto možno vidíte akné na Instagrame, kde ho odhaľujú obyčajné ženy aj celebrity.

Pozri aj: Ako vyčistiť kefu na vlasy? Vyskúšaj tento jednoduchý trik!

Hashtag #skinpositivity

Dá sa povedať že lídrom hnutia, ktoré odhaľuje ženskú skutočnú tvár aj s chybami, je mladá žena menom Em Ford. Dnes má viac ako milión sledovateľov na Instagrame a na svoj profil stále dáva fotografie svojho akné bez filtrov či úprav.

Pridali sa ďalší

Teraz nájdete odvážne ženy s akné pod hashtagom #skinpositivity na stovkách fotografií. Pridali sa obyčajné ženy, ale aj známejšie osobnosti, ako napríklad modelky, ktorých prácou je byť dokonalá každý deň. Tak čo, naberiete odvahu a pridáte sa? Nezabudnite na hashtag #skinpositivity!

Zaujme ťa: Nosila by si toto na hlave?! Pozri, ako vyzerá jedlo ako čelenka

The hardest thing about having adult cystic acne has been coming to terms with the realisation that I am never going to be “cured” but the best I can ever hope for is “control” of my skin. I have suffered with spots since 1992 and still continue to do so in 2017. That’s not to say there haven’t been periods where my skin has cleared up - it has (sometimes even for a few years) - but the cysts usually return over time. The good news is that when it does come back it usually responds to oral treatment. Psychologically accepting that I am never going to “grow out of it” has been a battle through most of my 20s and 30s. Now, closer to 40, I am learning to accept that my skin will be up and down - but when it is down, I need to treat it properly and revert to medication if I need it to minimise the risk of further scarring. I am not a perfect dermatologist with perfect skin - and nor do I aspire to be. Acne gets me down in the same way it affects any adult sufferer but learning to accept treatment when I need it and enjoying the periods my skin is good has become key for good mental health. Acne can be treated and scarring can be prevented but I think we are recognising more and more it can be a chronic problem for some that may always come and go. Acceptance of this is probably the most important part of the psychological battle. Sometimes it isn’t down to what we are eating or sleepless nights or heavy make-up or anything else we are doing wrong. It is just the luck of the DNA draw in terms of our unique combination of hormones and genetics. If you are suffering with your skin there are always solutions. They do not come with the guarantee that after a round of treatment your acne will not return, but there is always something that can be done and no one needs to suffer or just put up with it. If you are struggling with your skin or it is affecting your mental health please seek early intervention from your GP or dermatologist. (Trust the dermatologist who’s had topical creams, laser, antibiotics, the pill, chemical peels, spironolactone, metformin and 9 courses of Roaccutane in 25+ years! I have tried everything) #dermatology #dermatologist #boardcertified #acne

Príspevok, ktorý zdieľa Dr Anjali Mahto (@anjalimahto),


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

9 komentárov

Soňa Kelemenová 21.02.18 07:28

SK
karma
86.00

píšete tu len o ženách, ale viete koľko chlapov poznám ktorý sa s týmto neestetickým problémom strápia? V mojom okolí ich poznám viac ako žien..... je to veru beh na dlhé trate..... ešteže existujú dokonalé a krycie make-upy..... a ako píšete, niektoré ženy sa neboja odhaliť svoju nedokonalú tvár, tým dvíham palec hore....

  • 2
Odpovedať

Mária Maxianová 21.02.18 08:57

MM
karma
100.00

tiež nemám ideálny stav pleti, ale v porovnaní s takýmito stavmi je moja problematická pleť ešte v norme

  • 0
Odpovedať

Anna Bútorová 21.02.18 11:25

AB
karma
100.00

problém akné myslím že musela riešiť každá z nás...

  • 0
Odpovedať

Lucia Šeptáková 21.02.18 16:49

karma
107.00

Uf,odvážne!

  • 0
Odpovedať

Lucia Magátová 21.02.18 20:43

LM
karma
-1.00

Už dlhšie bojujem s akné. Skúsila som všelijakú kozmetiku, kožného, ale až odkedy som prešla na prírodnú kozmetiku vidím zlepšenie. Aj keď si myslím, že akné je dosť aj o strave a strese, takže aj na tom budem musieť ešte popracovať, lebo moja pleť ešte nie je dokonalá a nájde sa na nej stále nejaké akné, jazvičky... Ale nemyslím si, že ukázať sa na ulici bez make upu a s nedokonalou pleťou je len o odvahe. Ja som sa kedysi maľovala pomaly aj so smeťami, ale čím som staršia tým mi je to viac ukradnuté a taktiež vyhráva u mňa aj lenivosť. Takže nemám problém ísť na ulicu aj bez make upu, aj keď moja pleť ešte nie je tip top. Komu sa to nepáči, nech sa na mňa nepozerá :)

  • 0
Odpovedať

Pavlína Vaksmundská 21.02.18 21:09

PV
karma
113.00

Chválabohu som nikdy nemala a nemám problémy s akné ..!! Ale poznám mnoho ľudí ,čo majú a trápi ich to .No dnes je na trhu už veľa výrobkov, ktoré to zakryjú a ktoré aj vyliečia..

  • 0
Odpovedať

Soňa Krátka 22.02.18 20:09

SK
karma
114.00

našťastie tento problém som mala len možno ako 15-ročná, ale iba mierne akné, ale myslím si, že by každý mal dbať na pravidelné ošetrenia u oodborníkov, používať vhodnú kozmetiku, určite by sa aspoň zmiernilo

  • 0
Odpovedať

Milka Damašková 25.02.18 22:55

MD
karma
132.00

Je to naozaj nepríjemné ochorenie, dcéra mala ťažkú formu akné ktoré zanechalo jazvy a veru, ani liečba nepomáhala. Napriek tomu ju neprevalcovali komplexy, maskovala si to iba príležitostne, no našťastie našla správnu cestu k uzdraveniu cez úpravu stravy, ktorá jej spôsobovala aj zdravotné problémy..

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 09.06.18 23:53

JK
karma
100.00

Mám zmiešanú pleť a hoci mám po 50 siatke nikdy som nemala problém z akné našťastie

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní