Nový trend vo fitness svete: Vieš, čo je EMS tréning?

Nový trend vo fitness svete: Vieš, čo je EMS tréning?

Poznáte nový trend vo fitness svete – elektrostimuláciu svalov? V uponáhľanej Európe sa to rýchlo uchytilo. A o čom to vlastne je? Hovoríme tu o tréningu, pri ktorom sa využívajú slabé elektrické impulzy. Tie sú rovnaké, ako si vytvára telo i samo. Pri tréningu sa pritom používa špeciálny oblek. A prečo vôbec uvažovať o takejto vskutku netradičnej forme tréningu? Nuž, vďaka elektrostimulácii, respektíve takzvanému EMS tréningu je možné budovať a posilniť svalstvo, schudnúť, zbaviť sa prejavov celulitídy a inkontinencie, no rovnako sa zbaviť i mnohých rôznorodých zdravotných problémov. V nasledujúcom článku vám prezradíme, čo je EMS tréning, ako prebieha a akými spôsobmi ovplyvní vaše telo a zdravie.

Odporúčame: Účinné cviky na lýtka: Osvoj si ich a teš sa z neodolateľných nôh!

EMS tréning

Zdroj: YEES

Čo je EMS tréning?

Štúdio YEES sa už dlho venuje EMS tréningom, čo v odbornej reči znamená tréning fungujúci na princípe elektrickej stimulácie svalov. Vyplýva to už z názvu samotnej technológie EMS, čo značí elektro-myo-stimulácia, čiže hovoríme o stimulácii svalu pomocou elektrického impulzu. Počas tréningu sa pritom využíva prúd o sile miliampéra. Pre človeka to nepredstavuje žiadne nebezpečenstvo. Tieto impulzy, ktoré zasahujú celé telo, síce vyvolávajú vysokú intenzitu svalovej kontrakcie, no zároveň sú jemné a človek sa počas tréningu necíti nejako nekomfortne.

Zaujímavosťou je, že táto jedinečná technológia stimulácie svalov bola primárne vyvinutá pre účely kozmického výskumu. Elektrické impulzy počas tréningu vyvolávajú 30 až 80 drobných stiahnutí svalov za jedinú sekundu. To znamená, že počas celého tréningu, ktorý trvá 20 minút, prebehne približne 36 000 stiahnutí svalstva po celom tele. Kedže sa tréning vždy prispôsobuje zákazníkovi na mieru, je určený absolútne pre všetkých, a to bez ohľadu na fyzické zdatnosti. Nie je však vhodný pre pacientov so srdcovo-cievnymi, nádorovými alebo ťažkými neurologickými ochoreniami. Taktiež nie je určený pre jedincov s kardiostimulátorom či implantovaným elektronickým lekárskym prístrojom, hemofíliou a cukrovkou, pre tehotné ženy či osoby s horúčkou a akútnymi vírusovými alebo bakteriálnymi chorobami.

YEES štúdio

Zdroj: YEES

Ako prebieha EMS tréning v štúdiu YEES?

EMS tréning trvá spravidla 20 minút a ideálne je ho absolvovať dvakrát týždenne. Počas jeho trvania má cvičiaci na sebe špeciálny oblek s elektródami. Pod ním by mal mať cvičiaci na sebe športové oblečenie, ktoré zadržiava vodu. Prostredníctvom takéhoto vodivého prostredia sa z elektród impulz dostáva do tela. Samotný oblek s elektródami pomáha klientovi nasadiť a potom i nastaviť tréner. Následne už po zahájení tréningu tréner ukazuje klientovi konkrétne cviky a rovnako upravuje intenzitu impulzov. Cvičiaci je celý čas pod dohľadom a tréning prebieha vzhľadom k jeho potrebám, či už je to chudnutie, naberanie svalstva, odstránenie bolestí chrbta alebo zmiernenie prejavov celulitídy.

Počas EMS tréningu je zaťažované len svalstvo. Výhodou je, že nedochádza k neprirodzenému nadmernému zaťažovaniu kĺbov a šliach. Ľudské telo dostane naopak poriadnu dávku tréningu v relatívne krátkom čase. Vďaka EMS tréningu je možné formovať postavu a celkovo posilniť celé telo aj upraviť hmotnosť. Výsledky sú viditeľné v pomerne krátkej dobe.

Vyskúšaj: Cviky na zväčšenie pŕs: Takto získaš krásne a pevné poprsie!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Ľubica Šťastná 05.01.20 07:11

ĽŠ
karma
100.00

Veľmi zaujímavá forma tréningu, už len z hľadiska, že nedochádza k neprirodzenému nadmernému zaťažovaniu kĺbov a šliach.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní