Očista bytu od negatívnej energie podľa Feng Šuej: Ako na to?

Očista bytu od negatívnej energie podľa Feng Šuej: Ako na to?

Určite ste sa už v živote s pojmom Feng Šuej stretli. Podľa tohto čínskeho učenia by sme mali svoj domov zariaďovať na základe určitých pravidiel, a to tak, aby v ňom prúdila len dobrá energia a my sme žili spokojnejšie a harmonickejšie. Očista bytu od negatívnej energie je podľa Feng Šuej tiež veľmi dôležitá kapitola, ak sa bavíme o bývaní, či už v úplne novom obydlí alebo v tom starom, v ktorom sa už necítime tak komfortne. Ako na to sa dozviete v našom článku.

V hlavnej roli šalvia

Podľa odborníkov na Feng Šuej nestačí byt, jeho miestnosti či nábytok očistiť od prachu a nečistôt. Raz za čas, a to najmä v čase, keď sa doň sťahujeme, ho musíme vyčistiť aj z pohľadu energie. Feng Šuej je koniec koncov len o dobrej energii, ktorou by sme sa mali obkolesiť v každom aspekte života, inak nebudeme nikdy šťastní. Pri očiste obydlia od negatívnej energie podľa Feng Šuej bude zohrávať hlavnú úlohu šalvia, ktorá je známa už od pradávna svojimi magickými vlastnosťami. Dôverovali jej staré civilizácie a mali by sme jej dôverovať aj my.

Inšpiruj sa: Ako rýchlo znížiť horúčku? Skús overené triky lepšie ako tabletky!

účinky šalvie

Zdroj: Shutterstock®

Benefity šalvie

Možno sa vám vnucuje otázka, prečo práve šalvia? Ukázalo sa, že šalvia je naozaj veľkým pomocníkom, najmä ak prechádzate stresujúcim životným obdobím. Dokáže totiž navodiť pokoj v duši, čo znamená, že má upokojujúce účinky. Keď nie ste v strese, po šalvii môžete siahnuť aj vtedy, ak skrátka nemáte svoj deň a máte zlú náladu. Výhody šalvie si užijú aj nesústredení ľudia, ktorí potrebujú nastoliť stratenú koncentráciu. Aróma šalvie navyše dopomáha k lepšiemu spánku aj k zdravším dýchacím cestám. Šalvia teda ponúka energetickú aj psychickú očistu, a preto je práve jej pálenie odpoveďou na očistu negatívneho vzduchu v domácnosti.

pálenie šalvie

Zdroj: Shutterstock®

Rituál pálenia šalvie

Na rituál pálenia šalvie vám postačia listy tejto vysušenej rastlinky, odolná nádoba (hlinená alebo veľká mušľa z dovolenky pri mori), v ktorej sušené listy šalvie zapálite a zápalky. Ak máte po ruke vtáčie pierko na rozdúchavanie dymu, je to len výhoda. Postupujte podľa tohto návodu.

  1. Umiestnite listy šalvie do nádoby, zapáľte ju na 20 sekúnd a potom uhaste oheň mávnutím ruky (fúkať sa neodporúča), aby šalvia tlela a dymila ako kadidlo. Tento dym je pre rituál kľúčový. Dôležité je aj to, aby vám bola vôňa tlejúcej šalvie príjemná, inak nemá očista zmysel.
  2. Začnite so zadymovaním. Najskôr zadymte seba (od hlavy až po päty), potom začnite so zadymovaním priestoru od stien, kútov až po nábytok, poza nábytok, jednoducho každý kúsok miestnosti, ktorú chcete očistiť. Ak máte vtáčie pero, použite ho na usmernenie dymu, ak nie, tak použite ruku.
  3. Pri zadymovaní je dôležité pozorovať, ako plynie dym vzduchom, kam sa šíri a myslieť pri tom na zámer očisty –  vyčistenie obydlia od negatívnej energie.
  4. Po dokončení rituálu nechajte šalviu dotlieť. Niektoré kultúry veria, že by ste mali zostatky šalvie odniesť von a roztrúsiť do pôdy, aby bol proces kompletný.
  5. Podľa potreby interiér vyvetrajte, prípadne na konci spáľte ešte nejaký „voňavý” kvet tak, ako to káže Feng Šuej pre dosiahnutie sladkého vzduchu. Počas celého procesu myslite na to, že manipulujete s otvoreným ohňom.

Využi naše tipy: Pekná tvár ti nestačí. Tu sú triky, ako urobiť dokonalú selfie!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Darina Božiková 03.04.19 14:43

DB
karma
114.00

celkom zaujímavé.

  • 0
Odpovedať

Anton Marek 15.04.19 16:07

karma
127.00

Šalvia je super, ale neviem, či ju chcem páliť v byte.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní