Prečo muži ,,milujú“ Valentína

Prečo muži ,,milujú“ Valentína
  • 12.02.2017
  • Ján Hamrák

Existujú pravdepodobne 4 dni v roku keď takmer každý jeden zadaný muž aspoň čiastočne prepadne zúfalstvu. Prvé 3 sú narodeniny milovanej ženy, narodeniny (milovanej?)  svokry a Vianoce. No a pomerne nedávno, zhruba v posledných 25 rokoch k týmto trom dňom pribudol aj Deň svätého Valentína, alebo inak Deň zaľúbených. A znovu treba nejaký vhodný  darček. Ako keby toho nebolo na chlapov dosť už aj bez toho, však?

Pre mnohé ženy je Valentín sviatok plný romantiky, a tiež  možnosť ako stráviť večer plný lásky s partnerom. Naopak pre veľkú časť zadanej mužskej populácie je Valentín deň kedy musia behať po obchodoch a zháňať vhodný darček pre svoju lepšiu polovičku. A to hneď po Vianociach, ako keby sa premýšľaním a výberom nevyčerpali už tak dosťsmiley. Pre tú nezadanú časť mužskej populácie je to jednoducho 14.02., teda ďalší deň v kalendári.

Odporúčame prečítať: Ženy, na tieto typy mužov pozor! (3. časť)

Prečo muži ,,milujú“ Valentína.

Zdroj: Shutterstock®

Pritom je zadaný (aj nezadaný no tomu je to úprimne jedno) muž zhruba od polovice januára neustále bombardovaný PR a reklamou okolo Valentína každý deň zo všetkých strán. Nie je síce tá skutočná cieľová skupina marketérov, no nežnejšie polovičky mužov áno. A sme doma, zase treba kúpiť vhodný darček. Ale čo je to vhodný darček? Podľa mňa ženu skôr poteší malá pozornosť v podobe večere, nejakej drobnosti, či kytice kvetov. No poznám aj pár mužov, ktorí majú už týždeň pred Valentínom tlak 200 na 160 zo stresu čo žene kúpia.

Odporúčame prečítať: 6 pravidiel pri organizovaní v domácnosti

Prečo muži ,,milujú“ Valentína.

Zdroj: Shutterstock®

Z toho čo som sa za roky rozhovorov s mužmi o Valentínovi dozvedel je zaujímavé napríklad to, že mnoho z nich tento sviatok neznáša aj kvôli tomu, že ich lepšie polovičky zvyknú na Valentína vytiahnuť ,,dobrovoľne“ do kina na nejaký extra romantický film. Napríklad 50 odtieňov tamtoho, či 50 odtieňov hentoho...Jednoducho niečo pre chlapa ako vyšité, určite si večer nevie predstaviť nijako inakwink.

Odporúčame prečítať: Spoznajte s nami lákadlá Andalúzie. Mestá ako Granada a Córdoba.

Prečo muži ,,milujú“ Valentína.

Zdroj: Shutterstock®

Na druhej strane si myslím, že každý rozumný zadaný chlap si po zrelej úvahe a reálnom vyhodnotení situácie dokáže zrátať dve a dve, a jednoducho sa prispôsobí realite. Kúpi kyticu, nejakú drobnosť, odsedí (podriemka) si hodinku a pol v kine. Čo nám chlapom už iné ostáva však? Keď vás tak milujemesmiley.

Odporúčame prečítať: Portréty slávnych žien – Alžbeta II. Kráľovná a symbol hrdého Anglicka.

Prečo muži ,,milujú“ Valentína.

Zdroj: Shutterstock®


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

5 komentárov

Anna Kralovičová 12.02.17 07:12

AK
karma
64.00

Môjho partnera poteší aj malá drobnosť v podobe čokolády a mňa zasa malá kytička.

  • 0
Odpovedať

Monika Filípková 12.02.17 08:16

MF
karma
56.00

My nie sme vôbec nároční na darčeky, budeme radi, keď budeme spolu celá rodinka, ale ja som si pre moje lásky aj tak nejaký ten darček pripravila...

  • 0
Odpovedať

Soňa Krátka 12.02.17 15:50

SK
karma
114.00

stačí maličká sladkosť

  • 0
Odpovedať

Ľubica Šťastná 12.02.17 22:25

ĽŠ
karma
100.00

Naozaj dobre napísané! :)

  • 0
Odpovedať

Iveta Moravčíková 13.02.17 19:07

IM
karma
100.00

mi Valentína nejako neslávime ked chceme jeden druhému niečo dat tak nepotrebujeme na to žiaden sviatok a pesa a objatie to je podla mna lepšie ako vecný darček

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní