Prírodní pomocníci ideálni na boj s menštruačnou bolesťou

Prírodní pomocníci ideálni na boj s menštruačnou bolesťou

U nás žien to príroda zariadila inak ako u opačného pohlavia. Nadelila nám pár dní v mesiaci, kedy sme možno nepríjemné, nervózne, nič sa nám nechce a niektoré by jedli všetko, čo im oči vidia, samozrejme všetko sladké je vítané.

S týmto obdobím sa spája aj nepríjemná bolesť, ktorá vás môže na pár hodín pripútať k posteli. No aj v posteli sa to nedá veľmi vydržať. Nájsť si správnu polohu, v ktorej to ako-tak zvládneme dá poriadne zabrať. Skúšame preto rôzne krkolomné polohy, len nech bolesť ustúpi.

S bolesťou sa dá vysporiadať veľmi jednoducho. Stačí siahnuť po analgetikách, ktoré bolesť na istý čas utlmia. No komu sa chce stále dopovať tabletkami? Áno, viem, niekedy to bez nich nejde, ale skúste tieto prírodné triky, ktoré vám pomôžu užívať si každý jeden deň naplno.

Odporúčame tiež: 7 skvelých trikov, ktoré vám uľahčia život

Prírodný pomocníci ideálny na boj s menštruačnou bolesťou

Zdroj: Shutterstock®

1. Voda namiesto kofeínu

Voda je najprírodnejšou látkou na našej planéte. Avšak kofeín obsiahnutý v káve prispieva k sťahovaniu svalstva. Preto vymeňte kávu za čistú vodu, takto si zabezpečíte vyšší prietok krvi v tele, a preto budú vaše napäté svaly uvoľnenejšie.

2. Harmančekový čaj

Existuje široká škála čajov, ktoré pôsobia na naše telo rôznymi spôsobmi. Zázvorový čaj zmierňuje zažívacie ťažkosti, zelený čaj dodáva energiu a harmančekový čaj je ideálny bojovník s bolesťou. Štúdie dokázali, že v tele žien, ktoré pijú viac harmančekového čaju, sa nachádza väčšie množstvo protizápalových látok, ktoré tlmia bolesť a menštruačné kŕče. 

Odporúčame tiež: Rakovina hrubého čreva - odhaľte ju včas

Prírodný pomocníci ideálny na boj s menštruačnou bolesťou

Zdroj: Shutterstock®

3. Teplo

Teplom proti bolesti – to áno. Nakoľko počas obdobia menštruácie sa svaly viac sťahujú, tak práve teplo napomôže tomu, aby sa dostatočne uvoľnili a zmiernili bolesť. Postačí, ak si zaobstaráte termofor, ktorý naplníte horúcou vodou a priložíte na podbruško. Poprípade môžete zájsť do lekárne pre hrejivé náplaste, ktoré sú určené práve pre nás.

4. Zdravšie jedlo

Do svojho jedálnička zaraďte viac zeleniny ako tukových jedál. Menej tuku v tele znamená menej bolesti. Ak sa budete stravovať zdravšie počas celého roka, nielen počas tohto obdobia, tak môžete odstrániť bolesť nadobro.  

Odporúčame tiež: Hrozno a jeho účinky na zdravie

Prírodný pomocníci ideálny na boj s menštruačnou bolesťou

Zdroj: Shutterstock®

5. Cvičenie

Tu si ako prvé poviete, či to myslím naozaj vážne. Áno, úplne chápem, cvičenie je to posledné, čo by ste chceli robiť počas nepríjemnej bolesti. Ale berte to z tej druhej stránky. Ak sa budete venovať cvičeniu, tak v prvom rade zabudnete na bolesť. Tiež vaše telo bude čerpať viac krvi, ktorá v tele koluje, a tým pádom budete pociťovať menšiu bolesť. Samozrejme nemusíte drieť v posilňovni, postačí aj rezkejšia chôdza pre zmiernenie bolesti. 

Odporúčame tiež: Čo v sebe naozaj ukrýva amazonské ovocie acai?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Lenka Lapuniková 29.09.16 10:57

LL
karma
-1.00

Určite vyskúšam ten harmančekový čaj.

  • 0
Odpovedať

Soňa Krátka 30.09.16 19:23

SK
karma
114.00

teplo a čajík sú super

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní