Pšeničné proteíny a ich účinky na naše vlasy: Prečo ich vyskúšať?

Pšeničné proteíny a ich účinky na naše vlasy: Prečo ich vyskúšať?

Naše vlasy sú z 91 % tvorené bielkovinou známou ako keratín. Práve keratín je zodpovedný za ich štruktúru a silu. Môžeme povedať, že z hľadiska kvality vlasov, je práve keratín tou zložkou, ktorá je zodpovedná za zdravie vlasov a ich rast. Avšak, ako vlasy rastú, prítomnosť keratínu sa vo vlasových končekoch môže znižovať. Keratín sa jednoducho odštiepuje, a to buď v dôsledku nesprávnej starostlivosti o vlasy alebo ich nedostatočnej výživy. 

Mať silné, zdravé a krásne vlasy je snom každej ženy. No v tomto prípade je potrebné nájsť akúsi rovnováhu medzi silou vlasov a ich hydratáciou. Príliš silné vlasy môžu byť tvrdé a krehké, a príliš hydratované vlasy môžu byť spľasnuté a nemusia držať objem. Pšeničný vegánsky proteín v tomto prípade pôsobí ako záchranca, pretože sa dokáže rozdeliť na menšie časti a prenikať do tých častí vlasov, ktoré to skutočne potrebujú. Aké sú teda jeho účinky?

Neprehliadni: Top účes na rok 2019 pre ženy po 30-tke: Odvážiš sa na zmenu?

ako na krásne vlasy

Zdroj: Shutterstock®

Pšeničný proteín alebo hydrolyzovaný keratín?

Menšia hádanka – ak by ste si mali vybrať, čo by ste si vybrali? Vsadili by ste na pšeničný proteín alebo hydrolyzovaný keratín? Či už by ste siahli po jednom alebo druhom, tak chybu by ste neurobili. Pšeničný proteín je totižto častokrát označovaný ako hydrolyzovaný keratín alebo hydrolyzovaný pšeničný proteín. Hydrolyzovaný proteín predstavuje zlúčeninu, ktorá je rozdelená na menšie časti prostredníctvom procesu zvaného hydrolýza. Vďaka tomu sú pšeničné proteíny ľahšie absorbované vlasmi a zároveň účinnejšie.

Pšeničný proteín vlasy viac ako len posilňuje. Ten totižto vlasy:

  • hydratuje
  • zlepšuje ich kvalitu
  • zmierňuje ich vypadávanie
  • dodáva vlasom objem
  • vlasy zjemňuje
  • opravuje poškodené vlasové folikuly
vypadávanie vlasov

Zdroj: Shutterstock®

Pšeničné proteíny a vypadávanie vlasov

Bežne denne strácame 50 až 100 vlasov. Avšak existuje veľké množstvo faktorov, ktoré spôsobujú nadmerné vypadávanie vlasov. Zdravotné problémy, ako je ochorenie štítnej žľazy, alopécia, kožné infekcie a poruchy, ktoré spôsobujú zjazvenie pokožky hlavy – môžu spôsobiť rednutie vlasov. Lieky určené na liečbu artritídy, depresie, srdcových ochorení – môžu spôsobiť rednutie vlasov. Stres, emocionálny šok – aj to môže spôsobiť rednutie vlasov. Poprípade môže ísť aj o dedičnosť, ktorá sa rovnako podpisuje pod vypadávanie vlasov. Našťastie, pšeničné proteíny sú tými zbraňami, ktoré podporujú rast vlasov, zároveň podporujú funkciu folikulov a rovnako ošetrujú aj vlasovú pokožku.

Parusan Brilliant Brown

Zdroj: Shutterstock®

Kde hľadať pšeničné proteíny?

V dnešnej dobe vôbec nemusíte chodiť ďaleko alebo navštevovať špecializované obchody. Pšeničné proteíny sa totižto začali pridávať do kozmetických produktov, ktoré majú neoceniteľné účinky.

K nám do redakcie zavítalo nové duo na vlasy Parusan Brilliant Brown - šampón na oživenie hnedej farby vlasov a balzam na oživenie hnedej farby vlasov, ktoré zintenzívňujú farebné odtiene vlasov, a to vďaka obsiahnutým farebným pigmentom.

Šampón obsahuje kombináciu pšeničných proteínov a pantenolu, ktorá uľahčuje rozčesávanie vlasov, dodáva im lesk, hydratuje a zlepšuje stav poškodených vlasov. Balzam zase obsahuje kombináciu jojobového oleja a provitamínu B5, ktorá rovnako uľahčuje rozčesávanie vlasov, ošetruje ich, dodáva im lesk, hydratuje a celkovo posilňuje.

Neprehliadni: Broskyňový olej: Poznáš účinky tohto pokladu medzi olejmi?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Mária Maxianová 30.03.19 16:23

MM
karma
100.00

Parusan je skvelý produkt, horšie je to z jeho reklamou v TV

  • 0
Odpovedať

Anna Kristova 21.04.19 14:57

AK
karma
100.00

dobrý článok

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní