Jahodový cheesecake bez múky

Jahodový cheesecake bez múky
  • 10.05.2016
  • Jarkapecie .sk

Máme pre vás tip na nádhernú ovocnú tortu, ako prekvapenie pre každého oslávenca. Jej príprava je jednoduchá a čerstvé jahody už dostať aj od našich pestovateľov.

Naviac je bez múky a tým pádom z nej bude môcť ochutnať naozaj každý. Tak hurá do toho, pozrime sa ako si túto maškrtu pripraviť.

 Suroviny na korpus:

  • 120g mletých orechov / vlašské alebo lieskovce, mandle/
  • 3 vajcia
  • 60g čokolády 70%
  • 50g masla
  • 50g trstinového cukru
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • pikantný džem

 Postup:


1. Vaječné bielka vyšľahajte do hustej peny so štipkou soli. Žĺtky šľahajte spolu s cukrom a mäkkým maslom do peny. Do žĺtkovej peny vmiešajte mleté orechy s práškom do pečiva, pridajte na hrubo nasekanú čokoládu.


2. Na záver primiešajte sneh z bielok. Na dno tortovej formy dajte pečiaci papier, naplňte cestom a pečte cca 20-25 minút na 180 °C.

Odporúčame tiež:  Bezlepkové recepty: Sladké žemličky

recept na Jahodový cheesecake (bez múky)

Zdroj: Shutterstock®

Suroviny na náplň:

  • 250g jemného tvarohu
  • 200g kyslej smotany 14%
  • 200g šľahačky 33%
  • 130g cukru
  • 15g želatíny
  • 150 ml studenej vody
  • vanilkový extrakt / resp. vanilkový Bourbon cukor/
  • 100 g roztlačených jahôd

 Príprava:

1. Želatínu zalejte 150 ml studenej vody a nechajte cca 10 min. napučať. Šľahačku vyšľahajte do tuha a odložte do chladničky.

2. Tvaroh vymiešajte s kyslou smotanou, cukrom, vanilkovým extraktom. Želatínu mierne zohrejte /nevarte/ a vmiešajte do tvarohovej zmesi.

3. Dobre premiešajte a na záver vmiešajte vyšľahanú šľahačku.

 
Odporúčame tiež:  Zázrak menom špargľa od A po Z
 
recept na Jahodový cheesecake (bez múky)

Zdroj: Shutterstock®

 Konečná úprava:

1. Vychladnutý korpus vložte do tortej formy, natrite ho pikantným džemom, pokladajte polovičkami čerstvých jahôd a naplňte polovicou krému.

2. Dajte formu do chladničky na 10 minút. Do druhej polovice krému vmiešajte roztlačené jahody a nalejte na biely krém.

3. Tortu nechajte stuhnúť minimálne 3 hodiny /najlepšie cez noc/.

 
recept na Jahodový cheesecake (bez múky)

Zdroj: Shutterstock®

Viac receptov nájdete na: www.jarkapecie.sk


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

8 komentárov

Soňa Kelemenová 10.05.16 12:50

SK
karma
86.00

mnam, už teraz mám na koláčik chuť

  • 0
Odpovedať

Soňa Krátka 10.05.16 16:22

SK
karma
114.00

vase receptiky bez muky su super, samozrejme, ze recept vyskusam, uz vopred viem, ze bude mat uspech

  • 0
Odpovedať

Marcela Šagatova 10.05.16 17:46

karma
-1.00

vyzerá úžasne

  • 0
Odpovedať

Martina Zahoranová 10.05.16 19:25

MZ
karma
92.00

takéto dezertíky sú vynikajúce hlavne v lete a už sa teším kedy si taký spravím z čerstvých práve odtrhnutých jahôd

  • 0
Odpovedať

Anna Kristova 15.05.16 17:26

AK
karma
100.00

nenáročné na ingrediencie

  • 0
Odpovedať

Mária Zámečníková 21.07.16 10:10

MZ
karma
-1.00

Wau.. hneď by som si dala.

  • 0
Odpovedať

Ľudka Uličná 18.06.18 17:39

ĽU
karma
100.00

vyzera lákavo

  • 0
Odpovedať

Helena Zobková Šimurdová 23.06.19 15:16

HZŠ
karma
102.00

Tak tento recept toto leto iste vyskúšam :) a teším sa na výsledok :)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní