Recept na škoricové rollo z lístkového cesta

Recept na škoricové rollo z lístkového cesta
  • 27.02.2017
  • Barbora Vizváryová

Poznáte to výborné sladké škoricové pečivo z obchodov nazvané rollo? My vám dnes ukážeme, ako si ho jednoducho pripraviť doma za pár minút. Prečo práve rollo? Dôvod je jednoduchý. Cesto pokrájané na tenké pásiky natreté škoricovou plnkou zrolujete a dáte piecť. Môže teda pripomínať aj croissant, ale nie je až tak navrstvené.

Keďže ide o veľmi jednoduchý a rýchly recept, použijeme lístkové cesto. Môžete pokojne použiť vopred rozvaľkané, ale pokiaľ máte cesto v kocke, nevyvaľkajte ho príliš na tenko. Tento krát ho potrebujeme trošku hrubšie. Počítajte tiež s tým, že maslo bude počas pečenia vytekať, preto vás od umývania plechu nezachráni ani papier na pečenie.

Ak sa pravidelne zásobujete lístkovým cestom pre prípad núdze alebo nečakanej návštevy, toto je ideálny recept, ktorý môžete pri najbližšej príležitosti vyskúšať.

Odporúčame prečítať: Fašiangové recepty: Tradičné smažené božie milosti

Budeme potrebovať:

  • 1 lístkové cesto
  • 1 škoricový cukor
  • 2 ČL mletej škorice
  • 3 PL kryštálového cukru
  • 40 g masla
  • žĺtok na potretie

 Postup:

1.  Maslo nakrájame na malé kúsky a necháme ho v teple zmäknúť, aby sa z neho dala vymiešať pasta. V časovej tiesni nám môže pomôcť mikrovlnka, kde ho len na pár sekúnd necháme ohriať a bude ihneď krémové.

Príprava škoricovej náplne na škoricové rollo

Zdroj: Barbora Vizváryová

2. Do zmäknutého masla pridáme všetky sypké suroviny – škoricu, škoricový cukor a kryštálový cukor. Všetko spolu dobre premiešame, aby vznikla dobre roztierateľná pasta.

Odporúčame prečítať: Netradičná štrúdľa z dusených jabĺk

Príprava škoricového rollo

Zdroj: Barbora Vizváryová

3. Cesto pokrájame radielkom na malé trojuholníčky a celé ho potrieme škoricovou pastou. Potom každý kúsok cesta zamotávame smerom od širšieho konca k špicu, aby sme vytvorili akoby croissant.

Odporúčame prečítať: Jednoduché a rýchle kokosové pusinky

Príprava škoricového rollo z lístkového cesta

Zdroj: Barbora Vizváryová

4. Rožteky dáme na plech, potrieme ich rozšľahaným žĺtkom s troškou mlieka a dáme piecť na 170° asi 10-15 minút. Aby rožteky pekne narástli, môžeme v rúre zapnúť aj fúkanie, ale nie na celú dobu pečenia, lebo by sa mohlo stať, že sa celé rollo rozvinie.

Odporúčame prečítať: Rýchle a lahodné mini croissanty

Recept na škoricové rollo z lístkového cesta

Zdroj: Barbora Vizváryová

Rýchle a lahodné škoricové rollo je hotové. Chrumkavé pečivo ku kávičke je ideálne, ak práve nemáte veľa času na zložité vypekanie. 


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

10 komentárov

Alexandra Petriková 27.02.17 07:32

AP
karma
-1.00

Vyskúšam :)

  • 0
Odpovedať

Soňa Krátka 27.02.17 12:30

SK
karma
114.00

vyzerajú veľmi chutne, z lístkového cesta sa dá pripraviť šikovne aj slané aj sladké

  • 0
Odpovedať

Martina Begalova 27.02.17 16:31

MB
karma
108.00

vyzera to strasne lakavo a kedze ranajky su zaklad tak hor sa do pecenia :)

  • 0
Odpovedať

Lucia Šeptáková 27.02.17 17:46

karma
108.00

Mnam,vyzeraju jednoducho,vyskúšam.

  • 0
Odpovedať

Pavlína Vaksmundská 27.02.17 17:49

PV
karma
113.00

Milujem škoricu.. Mňaaaamka.. Dakujem za super recept, a rýchly recept.. ;-)

  • 0
Odpovedať

Iveta Moravčíková 27.02.17 20:06

IM
karma
100.00

toto určite spravím

  • 0
Odpovedať

Soňa Kelemenová 03.03.17 07:50

SK
karma
86.00

vyskúšané.... odporúčam každému, hlavne tomu kto má rád škoricu... zjedli sa do jedného

  • 0
Odpovedať

Ľubica Križanová 06.03.17 18:32

ĽK
karma
106.00

Vyzerajú chrumkavo a veľmi chutne :-)

  • 0
Odpovedať

Mária Frnová 07.03.17 06:43

MF
karma
-1.00

Rýchle a výborné...na spestrenie sa môžu striedať plnky, mak, orechy,nutela atď.

  • 0
Odpovedať

Erika Podskubová 11.12.17 17:09

EP
karma
104.00

mám rada všetko so škoricou aj klasické kysnuté škoricové slimáky,mňam

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní