Mrkvové šatôčky: Rozchytajú sa behom pár sekúnd!

Mrkvové šatôčky: Rozchytajú sa behom pár sekúnd!

Mrkva nemusí byť iba v zástupe zelenín, ktoré najčastejšie pridávame do polievok. Vie sa totiž výborne uplatniť nielen v slaných, ale aj tých sladkých jedlách. Obzvlášť v múčnikoch či koláčikoch, ktorým dodá zaujímavú a skutočne originálnu chuť. Nehovoriac o tom, že mrkva je bohatým zdrojom betakaroténov, mnohých vitamínov, minerálov a stopových prvkov, antioxidantov či vlákniny. Preto by bola skutočná škoda považovať ju iba za obyčajnú zeleninu a pridávať do jednoduchých jedál.

Veríme, že vás dnes inšpirujeme mimoriadne chutným receptom na mrkvové šatôčky so slivkovým lekvárom, ktoré sa rozchytajú medzi členmi domácnosti už tesne po dopečení. To vám garantujeme!

Odporúčame: Poznáš účinky mrkvy? Toto je 5 dôvodov, prečo ju jesť pravidelne!

šatôčky

Zdroj: Shutterstock®

Na prípravu mrkvovo-slivkových šatôčok budeme potrebovať

  • 450 gramov hladkej múky
  • 250 gramov zmäknutého masla
  • 250 gramov nastrúhanej mrkvy
  • 1 balenie prášku do pečiva
  • Štipku soli
  • Poctivý hustý slivkový lekvár

Postup

Z uvedených ingrediencií (okrem lekváru) rukou vymiešame hladké cesto. Cesto vyvaľkáme valčekom zhruba na hrúbku 0,5 centimetra. Nožom krájame štvorce, ktoré v strede plníme pásikom hustého slivkového lekváru a dva protichodné špice krížom oproti sebe vytvarujeme do šatôčky. Na to, aby lekvár nevytiekol musí byť hustý. Pomôcť si vieme aj zopár nastrúhanými piškótami, ktoré do lekváru pridáme. Šatôčky pečieme zhruba 15 až 20 minút v rúre cca na 180 °C (v závislosti od danej rúry). Čerstvo upečené šatôčky na záver posypeme trochou práškového cukru.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Ľubica Šťastná 04.01.22 07:14

ĽŠ
karma
100.00

Vďaka za inšpiráciu!

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní