Nepečená jablková torta: Vďaka tomuto receptu ju zvládne úplne každý!

Nepečená jablková torta: Vďaka tomuto receptu ju zvládne úplne každý!

  • 12
  • 10

Aj u vás v záhrade sa jablone doslova prehýbajú vďaka tohtoročnej mimoriadne bohatej úrode? Alebo ste si doniesli od známych debničku jabĺk a ešte stále nemáte jasno v tom, čo s nimi? Ak vám popri čerstvej konzumácii či príprave kompótu z tohto vynikajúceho ovocia zostane pár jabĺk nazvyš, určite si pripravte jednoduchý, no zato výborný dezert, ktorý váš žalúdok nijako nezaťaží (a peňaženku už vôbec nie) a na letné obdobie je svojou ľahkosťou ako stvorený. Nepečená jablková torta sa teší mimoriadnej obľube snáď u každého, preto by bola škoda nepripraviť si ju aj z tohtoročnej úrody. Tak čo, idete do toho?

Neprehliadni: Recept na marinkový sirup: Ohúr najbližších niečím nevšedným!

Na prípravu torty budete potrebovať:

  • 1 kg očistených jabĺk
  • 1 balíček okrúhlych piškót
  • 2 balíčky zlatého klasu (alebo vanilkového pudingu)
  • 1-4 PL kryštálového cukru (podľa sladkosti jabĺk)
  • 1 balíček škoricového cukru
  • 4 dcl studenej vody
  • citrón
  • čokoládu na polevu (alebo kyslú smotanu či šľahačku)

Postup prípravy:

Očistené jablká nahrubo nastrúhajte, mierne pokvapkajte šťavou z citróna a v hrnci rozmiešajte s kryštálovým a škoricovým cukrom. Podlejte jablká vodou a priveďte k varu. Varte, kým z jabĺk nevznikne kaša. Medzitým si pripravte zlatý klas alebo vanilkový puding, rozmiešaný vo vode, ktorý vlejete k jablkám. Spoločne varte, kým zmes nezhustne. Na prípravu torty budete potrebovať okrúhlu formu, na ktorej dno poukladajte vrstvu piškót. Zalejte ich polovicou jablkovej zmesi, na rad príde opäť vrstva piškót a napokon druhá polovica jabĺk, ktorú zarovnajte.

Tortu odložte približne na dve hodiny do chladničky. Po stuhnutí torty dozdobte vrch čokoládovou polevou, šľahačkou alebo kyslou smotanou, záleží len a len na vašej chuti. TIP: Ak tortu nebudú jesť deti, pokojne si ju ozvláštnite troškou koňaku, rumu alebo iného hnedého alkoholu, ktorý pridáte k jablkám v procese varenia. Dobrú jablkovú chuť!

Odporúčame: Oživ ju tvarohom a šľahačkou: Vynikajúci recept na smotanovú tortu


  • 12
  • 10
Návrat hore
Autor článku

10 komentárov

Ľubica Šťastná 09.08.18 08:13

ĽŠ
karma
133.00

Výborná tortička, tiež pripravujem.

  • 1
Odpovedať

Simona Záhumenská 09.08.18 09:06

SZ
karma
90.00

Vyzerá skvele, určite vyskúšam :-)

  • 1
Odpovedať

Natália Lobodášová 09.08.18 09:54

NL
karma
106.00

Torta môjho detstva :-) už som ju dávno nejedla, tak budem musieť spraviť :-)

  • 1
Odpovedať

Lucia Valková 09.08.18 14:45

LV
karma
130.00

Tak toto vyskúšam,v tomto teple sa piecť ani nedá..

  • 1
Odpovedať

Ľubica Križanová 10.08.18 11:34

ĽK
karma
100.00

Vyzerá to naozaj dobre :-) jablkové koláče sú veľmi osviežujúce :-)

  • 1
Odpovedať

Jana Čipková 10.08.18 20:01

karma
106.00

Tiež ju robievam, je osviežujúca a chutná.

  • 1
Odpovedať

Katarína Konečná 11.08.18 18:30

KK
karma
109.00

ste mi pripomenuli, že som ju dávno nerobila, ideálny letný zákusok

  • 1
Odpovedať

Ľudka Uličná 11.08.18 23:19

ĽU
karma
127.00

vyzera dobre

  • 1
Odpovedať

Ľudmila Sedlická 20.08.18 07:46

ĽS
karma
108.00

Mňam...tak toto sa hodí práve teraz cez horúce letné dni..

  • 1
Odpovedať

Jana Komadová 07.09.18 23:04

JK
karma
100.00

Je raz dva hotová jednoduchá a chutná dávam aj dlhé piškóty

  • 1
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Bezmäsité jedlá

Famózne šišky do rúry, ktoré nie sú utopené v oleji: Nebudeš sa ich vedieť dojesť!

  • 66
  • 10
  • 12.09.2020
Dezerty

Čučoriedkový koláč bez cukru (cheesecake) pre víkendových hostí: Určite ním nepohrdnú

  • 67
  • 5
  • 28.08.2020
Dezerty

Chutná bublanina so slivkami, po ktorej sa len tak zapráši

  • 52
  • 5
  • 19.09.2020
TOPlist