Pečené zemiaky plnené kyslou smotanou: Také jednoduché a také chutné!

Pečené zemiaky plnené kyslou smotanou: Také jednoduché a také chutné!

    • Zdieľaj:
  • 9

Niekedy v závale povinností ani nevieme, čo si uvariť na obed. Občas proste nemáme čas stáť pri sporáku a pripravovať trojchodové menu alebo nejaký komplikovanejší recept, ktorého príprava zaberie minimálne 2 hodiny (keď nie celé dopoludnie). Práve v takýchto prípadoch je skvelé mať v zálohe jednoduché recepty, ktoré sú chutné a zároveň jednoduché na prípravu. A teda hlavne rýchlo pripravené. V tomto prípade platí, že zemiaky si môžete pripraviť aj deň vopred alebo teda večer vopred.

Síce sa o zemiakoch hovorí, že je to jedlo chudobných, no ak ich naplníte ďalšími chutnými surovinami, tak z toho bude rázom gurmánsky pokrm, ktorý nikto neodmietne. Pripravené vyskúšať niečo nové? Ak áno, tak sa pustite do prípravy pečených zemiakov so smotanou a slaninkou.

pečené zemiaky so syrom

Zdroj: Shutterstock®

Na tieto pečené zemiaky potrebujete:

  • 4 veľké zemiaky
  • 150 g tvrdého syra
  • kyslú smotanu
  • slaninu
  • soľ a korenie

Zemiaky poriadne umyjeme a uvaríme ich v šupke do polomäkká. Keď budú uvarené, tak ich necháme vychladnúť. Vychladnuté zemiaky prerežeme na polovicu a čiastočne z nich vydlabeme vnútro. To v miske zmiešame s nastrúhaným syrom, smotanou a na kúsky nakrájanou slaninou. Podľa chuti a potreby osolíme a okoreníme. Takto pripravené zemiaky pečieme pri teplote 200 °C približne 5 až 10 minút.

Pred podávaním ich môžeme posypať bylinkami alebo jarnou cibuľkou, no pokojne aj opraženou slaninkou. Zemiaky sú skvelé aj samé osebe, no hodia sa aj k mäsku. Najlepšie však chutia čerstvo upečené a ešte teple, kedy sa syr dokonalo rozlieva.

Ak zo zemiakov chcete vyťažiť maximum a pripraviť z toho maximálne gurmánsky, respektíve sedliacky pokrm, tak do zmesi pridajte aj klobásku. Aj s ňou sú tieto zemiaky fantastické. Chutné sú aj s cibuľkou a bryndzou, takže čím ich naplníte je len na vás.

Prajeme vám dobrú chuť!


    • Zdieľaj:
  • 9
Návrat hore
Autor článku

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

9 komentárov

Katarína Konečná 09.02.21 11:18

KK
karma
102.00

dobrý nápad, vyzerajú výborne

  • 0
Odpovedať

Lucia Šeptáková 09.02.21 12:21

karma
106.00

V jednoduchosti je krása

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 09.02.21 19:33

MM
karma
105.00

pečené zemiaky mi vždy pripomenú detstvo

  • 0
Odpovedať

Ľubica Šťastná 10.02.21 07:22

ĽŠ
karma
100.00

Výborné! Máme odskúšané a môžem iba odporučiť!

  • 0
Odpovedať

Mária Chromíková 10.02.21 15:26

MC
karma
100.00

skúsim alternatívu (namiesto syra bryndzu)

  • 0
Odpovedať

Adriena Krzeminská 10.02.21 20:10

karma
103.00

Výborný recept.

  • 0
Odpovedať

Elena Švachová 10.02.21 22:03

karma
109.00

Samé dobroty, mňam,mňam,mňam...

  • 0
Odpovedať

Žofia Mažáriová 11.02.21 18:18

ŽM
karma
117.00

Vyskúšam. Pečené zemiaky s kapustou a masielkom - to bývala naša pochúťka.

  • 0
Odpovedať

Lucia Hubáčková 13.02.21 16:04

LH
karma
-1.00

Výborný recept

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Pornografia pod mikroskopom: Webinár odhalí vedeckú stránku filmov pre dospelých
Sebarozvoj

Pornografia pod mikroskopom: Webinár odhalí vedeckú stránku filmov pre dospelých

  • 0
  • 23.04.2021
Cukrovka 1. typu: Prečo vzniká a čo by sme o nej mali vedieť?
Zdravie

Cukrovka 1. typu: Prečo vzniká a čo by sme o nej mali vedieť?

  • 8
  • 22.04.2021
Poznáme tajomstvo dokonalej polievky: Zisti, ako ju nepokaziť!
Inšpirácie

Poznáme tajomstvo dokonalej polievky: Zisti, ako ju nepokaziť!

  • 4
  • 11.04.2021
TOPlist