Recept na vaječný likér: Lepší ako ten z obchodu!

Recept na vaječný likér: Lepší ako ten z obchodu!

Vianoce nie sú len o chutnom jedle. O zemiakovom šaláte a vyprážaných rezňoch či zákuskoch. Správni hostitelia (aspoň u nás na Slovensku) majú vo zvyku svojich hostí pohostiť aj nejakým tým destilátom. Avšak také symbolické štrngnutie „na zdravie“ môže prispieť k zlepšeniu nálady, ale niekedy aj k poopicovým stavom.

Pokiaľ ide o destiláty, tak ich existuje nespočetné množstvo. Nielenže sa líšia svojou chuťou, ale aj obsahom alkoholu. Ako hovoríme my, niektoré sú silné a niektoré zase slabšie. Z niektorých sa krúti hlava už po jednom poháriku a niektoré môžete vypiť na litre (obrazne povedané) a nemusíte pocítiť nič. No aký destilát vám napadne, keď sa povie Vianoce? Teda ani nie tak destilát ako chutný likér, ktorý si môžete jednoducho pripraviť aj sami. Ako už aj nadpis napovedá, tak ide o vaječný likér, ktorý vo vianočnom období patrí medzi najobľúbenejšie likéry. Poďme si ho teda spolu pripraviť.

Vyskúšaj: RECEPT: Pudingové slimáky s brusnicami – potešia každého maškrtníka!

domáci vaječný likér

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Na domáci vaječný likér budete potrebovať:

  • ½ litra kvalitného rumu
  • 3 žĺtka
  • 3 lyžice práškového cukru
  • 1 plechovku zahusteného sladeného mlieka
  • 1 vanilínový cukor
najlepší domáci likér

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Ako prvé si oddelíme vajíčka – žĺtky od bielkov. Na vaječný likér potrebujeme len žĺtka, no bielka vyhadzovať nemusíte, ale ich môžete použiť na potretie medovníčkov alebo si z nich spraviť kokosové pusinky.

Následne si pripravte misku, v ktorej budete miešať všetky ingrediencie prostredníctvom mixéra. V miske teda zmiešajte zahustené sladené mlieko, 3 lyžice práškového cukru, vanilínový cukor, žĺtka a rum. Všetko poriadne spolu premiešajte – dávajte pozor, aby sa vám žĺtka poriadne rozmixovali a práškový cukor „roztopil“. Ak budete mať vaječný likér vymixovaný, tak ho nalejte do sklenenej fľaše a nechajte odležať v chladničke aspoň 10 minút. Po tomto čase môžete vaječný likér degustovať. Nezabúdajte, že takýto domáci vaječný likér by sa mal skladovať v chladničke.

Tiež platí, že vaječný likér bude taký „silný“, aký rum použijete. Ak rum obsahuje menej percent alkoholu, bude slabší a naopak. Nezabúdajte tiež na to, že čím dlhšie necháte vaječný likér „odležať“, tým bude silnejší.

Na zdravie!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

7 komentárov

Ľubica Šťastná 22.12.19 08:40

ĽŠ
karma
100.00

Pripravujeme rovnakým spôsobom a spokojnosť je vždy zaručená.

  • 0
Odpovedať

Katarína Konečná 22.12.19 08:53

KK
karma
111.00

nerobievam vaječný likér, u nás sa pije na Vianoce baileys

  • 0
Odpovedať

Elena Švachová 22.12.19 23:40

karma
113.00

Vaječný likér určite k Vianociam patrí.Tiež si rada na ňom pochutnám.

  • 0
Odpovedať

Edita Paráková 23.12.19 14:31

EP
karma
-1.00

Robieva naša ominka a vždy je super

  • 0
Odpovedať

Soňa Krátka 28.12.19 06:44

SK
karma
113.00

Aj my si doma robievame vaječný likér, hlavne na Veľkú noc.

  • 0
Odpovedať

Mária Frnová 30.12.19 12:40

MF
karma
100.00

Pripravujeme ho podobne, prípravu vaječného likéru som nechala na partnera a vždy sa mu podarí fantasticky...mňam

  • 0
Odpovedať

Libuše Šumná 23.12.22 14:24

karma
113.00

máme rádi celá rodina

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní