Chutná zeleninová pizza

Chutná zeleninová pizza
  • 31.03.2015
  • Janka Pačeková

    • Zdieľaj:
  • 12

Na pizze si pochutná veľmi rada každá z náj aj napriek tomu, že niektoré si takúto dobrotu nemôžeme dopriať tak často, ako by sme chceli. Preto máme na dnes recept na zdravší variant a to Zeleninovú pizzu...

Suroviny na prípravu chutnej zeleninovej pizze:

Cesto:

•  100 g múka pšeničná bio
•  100 g špaldová múka hladká
•  1/2 ČL soľ
•  1 PL olej olivový

Kvások:

  • droždie 1/3 kocky
  • voda teplá 125 ml
  • cukor trstinový nerafinovaný 1/2 PL
  • Paradajková zmes
  • paradajkový pretlak 350 g
  • cesnak 1-2 strúčiky
  • olej olivový 3 PL
  • soľ 1 ČL

Zelenina:

  • 1 ks fialová cibuľa
  • šampiňóny 200 g
  • kukurica podľa chuti
  • brokolica podľa chuti


Množstvo: 1 - 2 porcie
Doba prípravy: 20 - 25 minút
Doba pečenia: 15 minút na 200 °C

Odporúčame tiež: Pečené zemiaky s paprikou a šampiňónmi

zeleninová pizza

Zdroj: Janka Pačeková

Postup prípravy:

1. Pripravíme si kvások. Do teplej vody pridáme 1/2 PL cukru, rozdrobíme 1/3 kocky droždia, premiešame a necháme odstáť 20 minút.

2. Medzitým si v mise zmiešame špaldovú hladkú múku s pšeničnou múkou, pridáme soľ a všetko premiešame. 

3. Kvások vmiešame do múky a pridáme 1 PL olivového oleja a vymiesime cesto. Misu s cestom prekryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste aspoň jednu hodinu.

4. Pripravíme si paradajkovú zmes na pizzu. Na oleji orestujeme prelisovaný cesnak do zlata. Pridáme paradajkový pretlak, osolíme a dusíme pod pokrievkou približne 10 až 15 minút. 

Odporúčame tiež: Maková štrúdľa s čerešňami

príprava zeleninovej pizze

Zdroj: Janka Pačeková

5. Cesto nám už takto krásne vykyslo.

6. Cesto preložíme na pomúčenú dosku a vyvaľkáme ho do tvaru kruhu. Plech na pečenie si potrieme olivovým olejom a cesto preložíme na plech.

7. Cesto potrieme olivovým olejom. 

8. Cesto potrieme paradajkovou zmesou.

9. Na cesto si navrstvíme suroviny. Začneme šampiňónmi, ktoré sme si vopred očistili a nakrájali. Na tie navrstvíme cibuľu nakrájanú na kolieska a kukuricu a nakoniec brokolicu (tú som vopred uvarila vo vode, aby zmäkla). Pizzu vložíme do predhriatej rúry a pečieme 15 minút pri teplote 200 stupňov.

Odporúčame tiež: Kakaovo-čokoládové truffles

zeleninová pizza

Zdroj: Janka Pačeková

Odporúčame vyskúšať:  Recept na chutné Americké lievance

Prajeme dobrú chuť  smiley

Zdroj: dontbefakebakesomecake.sk


    • Zdieľaj:
  • 12
Návrat hore
Autor článku

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

12 komentárov

Martina Zahoranová 31.03.15 19:27

MZ
karma
92.00

aj by som si veru dala , mám pizzu veľmi rada akúkoľvek

  • 0
Odpovedať

Erika Špacírová 02.04.15 09:48

karma
93.00

vyzerá skutočne veľmi chutne, určite vyskúšam :)

  • 0
Odpovedať

Marika Michálková 02.04.15 22:31

MM
karma
100.00

vyzerá lákavo

  • 0
Odpovedať

Adriana Galandova 04.04.15 21:16

AG
karma
-1.00

jej vyzera velmi chutne ja by som tam nedala brokolicu tu velmi nemusim ale inak mna velmi chutne vyzera vzdy ked idem na pizzu neviem sa rozhodnut pre aku tak vzdy si dam nakoniec vegetarianu .)

  • 0
Odpovedať

Erika Podskubová 05.04.15 20:12

EP
karma
105.00

Aj ja robievam zeleninovú pizzu,nakoniec dať veľa syru a hotová mňamka

  • 0
Odpovedať

Veronika Čonková 05.04.15 22:19

karma
-1.00

tak túto by som chcela veľmi ochutnať :)

  • 0
Odpovedať

Gabriela Horváthová 06.04.15 20:15

GH
karma
-1.00

správna a chutná volba ;)

  • 0
Odpovedať

Denisa Slobodová 06.04.15 23:14

DS
karma
-1.00

vyzerá veľmi chutne, rada si robím domácu pizzu a určite vyskúšam aj tento receptík

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 11.04.15 09:57

JK
karma
100.00

Roviev aj zeleninovú no špaldovej múky som este neskúšala

  • 0
Odpovedať

Ivana Trochanová 30.04.15 12:26

IT
karma
-1.00

vyzera velmi chutne!

  • 0
Odpovedať

Alžbeta Nováková 11.10.15 19:26

AN
karma
-1.00

Dobre vypadá určite vyskúšam.

  • 0
Odpovedať

Kristína Sekeráková 04.10.21 13:20

KS
karma
133.00

Super nápad ako z nezdravého jedla spraviť zdravé a ešte k tomu aj chutné :-)

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Antúria a jej pestovanie: Ako zabezpečiť, aby u teba doma len prekvitala?
Domácnosť

Antúria a jej pestovanie: Ako zabezpečiť, aby u teba doma len prekvitala?

  • 8
  • 27.10.2021
Železo je dôležité nielen pre správnu krvotvorbu. Čo by sme o ňom mali vedieť?
Zdravie

Železo je dôležité nielen pre správnu krvotvorbu. Čo by sme o ňom mali vedieť?

  • 3
  • 03.12.2021
Aké bude počasie na Vianoce? Vieme, či sa dočkáme bohatej snehovej nádielky
Voľný čas

Aké bude počasie na Vianoce? Vieme, či sa dočkáme bohatej snehovej nádielky

  • 2
  • 22.12.2021
TOPlist