Neviete, čo cez víkend uvariť? Recept na špagety s nivou a hruškou sú presne to pravé. Spojenie sladkého a slaného môže niekomu prísť divné, no opak je pravdou. Presvedčte sa spolu s nami!
Špagety s čerstvou hruškou si zamilujete!
Skúste náš perfektný recept na špagety s čerstvou hruškou a nivou - hruška a niva je totiž dokonalá kombinácia! Spojenie sladkého a slaného môže niekomu prísť divné, no opak je pravdou. Výrazná nivová chuť, v spojení s jemne sladkou hruškou, vás zanesie do gurmánskeho neba a garantujeme vám, že toto spojenie budete pridávať ku každému možnému jedlu.
Odhoďte svoju nedôveru v toto jedlo a zmeňte obyčajný rodinný obed na neopakovateľnú slávnosť, vďaka hruškám a nive! Toto jedlo vás nielen zasýti, ale aj zahreje a prenesie do slnkom zaliateho Talianska. Dobrú chuť!
Špagety s hruškou a nivou - ingrediencie:
- 400 g špagiet 
- 1-2 lyžice oleja 
- 200 g nivy 
- 1 šalotku 
- 2 hrušky 
- šťavu z 1/2 citróna 
- 4 lyžice vlašských orechov 
- 2 lyžice masla 
- 200 ml smotany na šľahanie (33 %) 
- mleté čierne korenie, soľ 
- hrsť nasekanej petržlenovej vňate 
Vyskúšaj tiež: Recept na špaldové cookies s kakaom: Na nerozoznanie od pravých!
Shutterstock®
Recept na špagety s nivou a hruškou - postup prípravy:
1. Špagety uvaríme podľa návodu na obale v osolenej vode na skus. Scedíme ich, prepláchneme studenou vodou a zakvapneme olejom.
2. 150 g syra nastrúhame nahrubo. Šalotku olúpeme a nasekáme. Hrušku umyjeme, zbavíme jadrovníka a nakrájame na kocky, ktoré pokvapkáme citrónovou šťavou. Orechy nasekáme nahrubo.
3. V hrnci ohrejeme maslo, orestujeme na ňom šalotku s orechmi, zalejeme ich smotanou a privedieme k varu. Pridáme nivu a za stáleho miešania ju necháme pomaly rozpustiť.
4. Do omáčky vložíme špagety a kocky hrušky. Všetko prehrejeme, osolíme, okoreníme a vmiešame petržlenovú vňať. Posypeme zvyšnou nivou, nakrájanou na kocky.
Anketa: Radi skúšate nové recepty?
Odpovedalo 57 ľudí
79%
18%
4%
Aktualizované na 05.08.2024
Aktualizovaný článok: 05.08.2024
 
         
                     
                 
             
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        