Rybie filé v alobale so šampiňónmi

Rybie filé v alobale so šampiňónmi
  • 08.11.2015
  • Lucia Hausknechtová

Pre milovníkov rýb a jednoduchých jedál je recept na rybie filé v alobale skvelým tipom na rýchly obed. Ryby sú známe svojím vysokým obsahom omega-3 mastných kyselín, ktoré pozitívne vplývajú na činnosť srdca, pôsobia protizápalovo a chránia pred rakovinou. 

Aj to môže byť jeden z dôvodov, prečo vyskúšať chutný recept z knihy Grilovanie

Recept (4 porcie):

  • 200 g filiet zo sebastesa červeného
  • 200 g filiet z lososa
  • 200 g filiet z morského jazyka
  • šťava z 1 citróna
  • 100 g šampiňónov
  • 2 rajčiaky
  • 1 malý fenikel
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 šalotky
  • 4 polievkové lyžice olivového oleja
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • čerstvé bylinky

Recenziu na knihu si môžete prečítať tu: Kuchárska kniha Grilovanie (recenzia)

Rybie filé v alobale so šampiňónmi

Zdroj: Shutterstock®

Odporúčame prečítať: Penne v rajčiakovej omáčke

Rybie filé v alobale so šampiňónmi

Zdroj: Shutterstock®

Príprava:

Rybie filety umyjeme, osušíme a pokrájame na kusy. Vložíme ich do misy a pokvapkáme citrónovou šťavou. Šampiňóny očistíme a pokrájame na plátky. Rajčiaky sparíme, stiahneme šupku, odstránime jadierka a nakrájame na malé kocky. Fenikel očistíme, umyjeme a pokrájame na rezančeky. Cesnak a šalotku očistíme a najemno posekáme.

Všetko pridáme k zmesi rýb a primiešame olej. Štyri dostatočne veľké kusy alobalu (alebo jeden veľký) potrieme trochou oleja a vložíme zmes. Osolíme, okoreníme a posypeme nahrubo posekanými bylinkami. Všetko zľahka zabalíme do alobalu a okraje dobre popritláčame.

Balíčky grilujeme 10 – 15 minút. Zmes rýb podávame v alobale. Výborne chutia s bylinkovou bagetou alebo so zemiakmi pečenými v alobale.

 

Dobrú chuť!

Rybie filé v alobale so šampiňónmi

Zdroj: Shutterstock®

Odporúčame prečítať: Pečené kura horolezca Paľa

Rybie filé v alobale so šampiňónmi

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: www.luci.sk


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

15 komentárov

Mária Sedláková 09.11.15 18:10

MS
karma
73.00

tak toto by som si veru aj dala , mňam

  • 0
Odpovedať

Ladislav Lešňovský 10.11.15 22:18

LL
karma
-1.00

wau. vyzerá to super. pri najbližšej príležitosti vyskúšam

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 12.11.15 18:24

MM
karma
100.00

zbiehajú sa mi slinky :)

  • 0
Odpovedať

Lucia Belková 06.12.15 23:02

LB
karma
-36.00

Mňam, toto by som si dala hocikedy :)

  • 0
Odpovedať

Anna Kristova 07.12.15 16:42

AK
karma
100.00

dobrá a chutná kombinácia

  • 0
Odpovedať

Marta Mihoková 10.12.15 08:30

MM
karma
106.00

Dnes na obed si dám toto jedlo

  • 0
Odpovedať

Anna Kristova 11.12.15 17:19

AK
karma
100.00

je to super zdravé

  • 0
Odpovedať

Júlia Anyalaiová 13.12.15 18:55

JA
karma
-1.00

Chutné a zdravé :)

  • 0
Odpovedať

Martina Putoráková 14.12.15 21:27

MP
karma
97.00

hmmm...ryby a sampinony v alobale mi este nenapadlo skombinovat, vyskusam :)

  • 0
Odpovedať

ivana pistovičová 16.12.15 10:32

IP
karma
89.00

zdrava mnamka, urcite vyskusam.

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 30.12.15 19:58

JK
karma
100.00

Mňamkýýý v alobale robievam kapra a pstruha

  • 0
Odpovedať

Katarina Krošláková 05.01.16 21:19

KK
karma
-1.00

v aleobale robievam tiez file aj lososa je to chutne ryba ostane taka stavnata a nie sucha

  • 0
Odpovedať

Blažena Sádovská 25.01.16 10:37

BS
karma
100.00

Určite by som neodolala, vyzerá vynikajúco:))

  • 0
Odpovedať

Blažena Sádovská 25.01.16 10:37

BS
karma
100.00

Určite by som neodolala, vyzerá vynikajúco:))

  • 0
Odpovedať

Kristína Sekeráková 04.11.21 18:38

KS
karma
133.00

Tak takto som to ešte neskúšala, vyzerá to veľmi chutne a zdravo :-)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní