Sebarozvoj s koučkou: Čo s nedostatkom času?

Sebarozvoj s koučkou: Čo s nedostatkom času?

Len čo človek začal rátať každú hodinu, prišiel o schopnosť tešiť sa z nej. Odjakživa sme chceli získať viac hodín... rýchlejšie napredovať a vykonať viac počas každého dňa. Prostá radosť žiť od jedného východu slnka k druhému sa stratila v nenávratne. 

Čo všetko dnes robíme, aby sme čo najlepšie vyplnil každú jednu minútu dňa? Úporne sa snažíme a zvádzame súboj s efektívnosťu, a pritom nenachádzame uspokojenie. Je to kruté, ale prenasleduje nás stále väčší hlad dosiahnuť viac. Darmo si hovoríme, že na čo nám to bude... Sme v tom akoby zakliati.

„Ak je čas najvzácnejšia vec zo všetkých, tak je premrhanie času najväčšie premrhanie, pretože stratený čas nemožno znova nájsť a to, čo voláme dostatkom času sa vždy ukáže ako dosť málo.“

málo času, veľa úloh

Zdroj: Shutterstock®

Mne pomáha, keď si hovorím, že nevlastním svoj čas, aj keď túžim vlastniť svoje bytie. Denne si pripomínam, že odmeriavať život znamená nežiť ho. A ešte som si dala pred oči múdrosť Miguela Cervantesa: Na veľkých hodinách času je len jediné slovo “teraz”. Ak budete kráčať po ulici s názvom “potom”, tak domov nedorazíte “nikdy”.

Janett Šimková kniha

Zdroj: Shutterstock®


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Soňa Krátka 14.11.17 07:20

SK
karma
114.00

dobrý článok

  • 0
Odpovedať

Soňa Kelemenová 14.11.17 09:07

SK
karma
86.00

Je veľmi dôležité, rozdeliť si čas tak, aby sme ho čo najefektívnejšie využili..
- určit si priority
- poradie

  • 1
Odpovedať

Mária Maxianová 14.11.17 17:46

MM
karma
100.00

času je dosť, len každý nevie s ním narábať

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní