Skákanie cez švihadlo - rýchle a efektívne cvičenie

Skákanie cez švihadlo - rýchle a efektívne cvičenie
  • 06.05.2017
  • Danka Šindléryová

Skákanie cez švihadlo je jedným z najprospešnejších cvičení, ktoré človek môže robiť. Toto cvičenie môže byť veľmi zábavné, ale aj efektívne. Najväčšou výhodou tohto cvičenia je, že dokážete spáliť obrovské množstvo kalórií vo veľmi krátkom čase. 

Veľa športovcov na švihadle denne skáče. Hoci sa to zdá ľahké, verte mi, že po desiatich minútach intenzívneho cvičenia si nebudete cítiť nohy! Prečo je skákanie cez švihadlo najobľúbenejším kardio cvičením? Lebo patrí medzi cvičenia s efektívnymi výsledkami. Ak švihadlo nemáte, skákať môžete len tak, avšak efekt tohto cvičenia bude znížený. 

Skákanie cez švihadlo

Skákanie cez švihadlo je obrovský spaľovač kalórií. Je obľúbený medzi boxermi a milovníkmi bojových umení. Dôvodom je, že pri skákaní cez švihadlo sa rýchlo spaľujú kalórie, v porovnaní s ostatnými alternatívnymi kardio cvičeniami. Kým človek spáli 10-13 kalórií joggingom, skákaním cez švihadlo môže spáliť 18 kalórií za minútu.

Cestujte s nami: Maroko - ideálne pre rodinnú či romantickú dovolenku

Skákanie cez švihadlo

Zdroj: Shutterstock®

Veľa ľudí zanedbáva cvičenie kvôli nedostatku času. Ale skákanie cez švihadlo môže byť dokonalým riešením aj pre tých časovo vyťažených. Vďaka efektívnemu a rýchlemu výsledku, ktorý švihadlo zabezpečí, čas strávený vo fitku môžete skrátiť. Keď skáčete cez švihadlo, spálite rovnaké množstvo kalórií ako normálnym tréningom, len za kratší čas. 

Odporúčame aj: Jarné trendy v šatníku - alebo čo sa teraz nosí?

Koordináciu často považujeme za elitnú zručnosť, ktorou sú obdarovaní iba profesionálni športovci a piloti. Skákanie cez švihadlo zlepšuje našu koordináciu, rovnováhu a tiež stabilitu. Toto môže byť obrovský dar, hlavne keď si uvedomíme, že členky sú pri každodenných činnostiach neuveriteľne náchylné na zranenia.  

Ak ešte váhate, či je naozaj skákanie cez švihadlo efektívne, skúste si odcvičiť toto 10-minútové kardio. Predsa len, leto tu máme čoskoro a každá chce vyzerať dobre. Aj vďaka tomuto cvičeniu si krásnu postavu dokážete upraviť. :)


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

7 komentárov

Lucia Šeptáková 06.05.17 07:07

karma
108.00

Video ukladám,vyskúšam.Takéto kratke cvicenia môžem..

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 06.05.17 08:09

MM
karma
100.00

moja generácia preskákala na švihadle celú mladosť :-)

  • 0
Odpovedať

Soňa Kelemenová 06.05.17 08:47

SK
karma
86.00

jej ked sme boli deti tak urcite svihadlo doma nemohlo chybat... no a teraz ked sme uz starsi tak nam ho uz aj odporucaju po zdravotej strane.... v detstve to bola hracka a teraz je to zdravotna pomocka

  • 0
Odpovedať

Soňa Krátka 06.05.17 11:00

SK
karma
114.00

dnes prídu naše malé vnúčatká...vyskúšame, pripomenieme...

  • 0
Odpovedať

Daniela Bieliková 06.05.17 13:45

DB
karma
117.00

idem pohľadať švihadlo do pivnice :-)

  • 0
Odpovedať

Anna Kralovičová 08.05.17 14:00

AK
karma
64.00

Skákanie cez švihadlo je môj obľúbený šport.

  • 0
Odpovedať

Anna Kristova 23.07.18 18:03

AK
karma
100.00

je to dostupný a jednoduchý pohyb

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní