Dlhý, krátky, s čipkou či bez? Vyber si ten pravý svadobný závoj!

Dlhý, krátky, s čipkou či bez? Vyber si ten pravý svadobný závoj!

Ručne robené kvetinové ozdoby, dlhý svadobný závoj, vyšívané fascinátory či čipkované čelenky. Svadobný svet nám ponúka najrôznejšie možnosti, až si nevesta častokrát povzdychne nad tým, ktorý vlasový doplnok si má vybrať. A preto sme tu my a naša svadobná poradňa! Prvá rada znie, netrápte sa s typom vašich vlasov. Rovné, kučeravé, zvlnené, dlhé či krátke vlasy určite nemôžu stáť v ceste za vaším vysnívaným doplnkom. Veď sa predsa hovorí, že vlasy sú korunou krásy, a to platí kedykoľvek, napríklad aj pri vrabčom hniezde, ktoré nás vie občas poriadne potrápiť.

Odporúčame: Jednotlivé výročia svadby: Pomôžeme ti zorientovať sa v nich

kvetinová čelenka

Zdroj: Shutterstock®

Milé budúce nevesty, neignorujte možnosti! Svadobný svet je nekonečný a neustále rastie. Samozrejme, nebudeme vás nútiť, aby ste zabudli na tradičný závoj, ale občas sa treba nechať uniesť a inšpirovať napríklad aj čelenkou či kvetmi, ktoré uvidíte na lúke. Najmä, ak sa vaša svadba bude niesť v duchu jednoduchosti a spojenia s prírodou. V jednoduchosti je krása, a tak môže byť jemný a ležérny účes, doplnený menším vlasovým doplnkom, hrebeňom či kvietkami, tou správnou voľbou.

Sofistikovaný vzhľad a elegancia sú stále trendy. Skúste zvoliť dvojstupňový závoj z tylu, svadobný závoj, obohatený lemom z jemnej čipky a nezabudnite napríklad na hladký drdol. Je to vaša rozprávka a vy ste tie hlavné aktérky celého dňa, kedy sa vám splní ten krásny sen. Nenechajte sa ovplyvniť okolím a zvoľte si svoju vlastnú a najpohodlnejšiu cestu!

Pozri aj: Svadobná výzdoba netradične: Tieto farebné kombinácie ťa dostanú!

čipkovaný svadobný závoj

Zdroj: Shutterstock®

Ako zvoliť dĺžku závoja?

1. Krátky závoj či fascinátor sa ideálne hodia k jemným šatám v elegantnom štýle, prípadne, ak je vaša svadba ladená do štýlu "Veľký Gatsby". Takýto krátky typ závoja je tiež známy ako bandeau závoj. Dokonale sa hodí najmä krátkovláskam.

2. Ďalšou možnosťou je krátky závoj, ktorý padá cez tvár a končí približne v oblasti dekoltu. Počas slávnostného obradu je nevesta v utajení, čo ženíchovi prináša vzrušujúci a tajomný okamih až do momentu, kedy prvýkrát uvidí tvár svojej nevesty.

3. Ďalší svadobný závoj siaha po lopatky. Takéto svadobné závoje sú skvelou voľbou pre nevesty, ktoré chcú tradične vyzerajúci závoj a ktorý zároveň nebude pútať príliš veľa pozornosti.

4. Ak chcete konzervatívnejší závoj, zvoľte napríklad aj závoj s dĺžkou po lakte. Taký závoj je zároveň elegantným spôsobom, ako prekryť svoje ramená bez toho, aby ste si museli obliecť bolérko.

5. Závoj s dĺžkou po prsty na rukách je veľmi obľúbenou voľbou, pretože sa hodí takmer každému typu postavy a šiat.

6. A čo tak zvoliť závoj po kolená, ktorý krásne splýva so sukňou? Zvyčajne končieva približne pri kolenách a poskytuje dostatočnú eleganciu bez toho, aby sme pôsobili príliš pompézne.

7. Neexistuje žiadne pravidlo, ktoré by nám prikazovalo, že nevesta musí mať závoj na sebe po celý čas až do rána. Ak sa však rozhodnete mať ho na hlave až do konca svadobnej oslavy, uistite sa, že vám nebude prekážať pri tancovaní. Závoj po členky je preto najlepšou voľbou pre nevesty, ktoré chcú vyzerať ako princezné, chcú ho mať na hlave až do rána bieleho, no nechcú sa potknúť počas svadobného tanca. 

8. O niečo dlhší závoj padá až na podlahu a zodpovedá dĺžke šiat nevesty. Jeho splývajúca látka dodá vášmu vzhľadu extra objem a tak je ideálny pre nevestu, ktorá chce na obrade vyzerať pompézne a po odstránení závoja jej stačia ľahké, pohodlné šaty, ktoré zvýraznia jej siluetu a nebudú zaberať väčšinu tanečného parketu.

9. Posledným adeptom pri výbere správneho svadobného závoja sú tie, ktoré prekračujú dĺžku svadobných šiat. V niektorých prípadoch je to dokonca až o niekoľko metrov, a tak sa tie najdlhšie z nich volajú katedrálne. Sú ideálne pre honosnejšie svadby, obrady v krásnych kostoloch a pre nevesty, ktoré sa chcú cítiť ako skutočné princezné.

Bude sa ti páčiť: Ako byť netradičná nevesta? Črievičky vymeň za svadobné tenisky!

dĺžka svadobného závoja

Zdroj: Shutterstock®

- Anketa

AKÝ SVADOBNÝ DOPLNOK DO VLASOV SA VÁM PÁČI?

Odpovedalo 37 ľudí  

Svadobný závoj
76%
Fascinátor
5%
Kvetinová čelenka
8%
Diadém
5%
Hrebienok
3%
Uprednostňujem svadobný účes bez doplnkov
3%

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Jana Komadová 23.09.18 18:05

JK
karma
100.00

Som za stará dobrá klasika svadobný závoj

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 21.10.19 19:49

JK
karma
100.00

Za mňa svadobný závoj

  • 0
Odpovedať

Kristína Sekeráková 22.09.21 14:11

KS
karma
133.00

Ja som mala dlhý závoj až po zem, ale iba úplne čistý, v jednoduchosti je predsa krása :-)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní