Tehuľky pozor! Na užívanie tejto zložky by ste mali zabudnúť!

Tehuľky pozor! Na užívanie tejto zložky by ste mali zabudnúť!

Byť v očakávaní je pre nejednu ženu veľkým požehnaním a radosťou, pretože privedie na svet malého človiečika, ktorý si bude vyžadovať všetku pozornosť svojich rodičov, ale aj zvyšku rodiny. Každopádne, tehotenstvo je aj o obmedzovaní sa. Existuje totiž dlhý zoznam jedál, ktoré by žena nemala počas tehotenstva konzumovať. Rovnako existuje i zoznam činností, ktoré by žena v požehnanom stave nemala vykonávať.

A to isté platí aj v prípade skrášľovania. Ak čakáte bábätko, mali by ste byť opatrné a sledovať, čo si dávate na pleť. Niektoré látky totiž môžu mať nepriaznivé účinky na plod. Poďte sa s nami pozrieť na to, akej zložke sa z diaľky vyhýbať! 

Kyselina salicylová a jej účinky

Stručne povedané, kyselina salicylová je BHA kyselinou (beta-hydroxykyselina), ktorá sa prioritne používa na liečbu kožných problémov, ako je akné, psoriáza, lupiny, či dermatitída. Práve táto zložka je obsiahnutá v niektorých čistiacich pleťových prostriedkoch, krémoch, či dokonca ju využívajú aj kozmetičky pri ošetrovaní pleti. Okrem toho, že pomáha liečiť kožné problémy, tak má mierne exfoliačné účinky, a dokonca pomáha čistiť póry. 

Pozri aj: Detské vlhčené obrúsky: Ako ich využiť v domácnosti úplne inak?

čo neužívať v tehotenstve

Zdroj: Shutterstock®

Používať alebo nepoužívať kyselinu salicylovú?

V prípade vnútorného užívania kyseliny salicylovej by ju tehotná žena nemala konzumovať. Táto kyselina síce pôsobí na kožné problémy a jej vnútorné účinky sú najlepšie, avšak v tehotenstve môže spôsobiť vnútorné krvácanie či iné komplikácie. Je súčasťou rodiny aspirínov, ktorým sa majú tehotné ženy vyhýbať.

Nízke koncentrácie a malé množstvá kyseliny salicylovej v starostlivosti o pokožku – nie viac ako 2 % – v prípade tonerov a čistiacich prípravkov sú všeobecne považované za bezpečné. Existujú však i prípady, kedy sa kyselina salicylová používa vo vyšších koncentráciách, preto si pozorne študujte zloženie každého prípravku. 

žena v očakávaní

Zdroj: Shutterstock®

Alternatívy ku kyseline salicylovej

Našťastie existujú alternatívy ku kyseline salicylovej, ktoré sú odporúčané aj pre tehotné ženy a dokážu vám rovnako vyčistiť vašu pokožku.

Kyselina glykolová, kyselina mliečna, kyselina citrónová sa považujú za neškodné zložky, ktoré sa môžu počas tehotenstva aplikovať na pleť. A rovnako je skvelé siahnuť aj potravinách, ktoré majú vysoký obsah vitamínu A, ako je mrkva, vajcia, kel, špenát a brokolica.

V prípade, že si nie ste istá, tak sa poraďte so svojím lekárom alebo dermatológom. 

Zaujme ťa: Šperky z jantáru majú silu, ktorá ťa očarí. Vieš, odkiaľ sa berie?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní