TEST: Hodvábny sypký púder od Mary Kay

TEST: Hodvábny sypký púder od Mary Kay

Mnohé ženy nedajú pri líčení na púdre dopustiť a nevedia si make-up bez nich prakticky predstaviť. Často sú to napríklad ženy s mastnejším typom pleti. Púdre totiž dokážu razom zredukovať nežiaduci mastný lesk na pleti. Púdre, primárne teda tie farebné, tiež dokážu poskytnúť mierne krytie. Púdre sú však schopné aj krásne vyhladiť mierne nerovnosti pleti a prispievajú k fixácii krycieho krému a korektoru. 

Sú povinnou výbavou aj vašej kozmetickej taštičky? V tom prípade máme pre vás možno dnes jeden tip. Značka Mary Kay nedávno prišla s novými sypkými púdrami vo viacerých odtieňoch, z ktorých si vyberie každá žena bez ohľadu na farebný tón jej pleti. Ako sa osvedčili v praxi?

Nové hodvábne púdre od Mary Kay

Nové hodvábne púdre Mary Kay prichádzajú v deviatich odtieňoch, pri vývoji ktorých bola využitá exkluzívna technológia IntelliMatch™. Tá umožnila študovať odtiene pleti vyskytujúce sa po celej planéte, vďaka čomu je tu teraz možnosť zvoliť si verný odtieň púdra. Nový sypký púder od Mary Kay je veľmi jemný a vďaka univerzálnym odtieňom pôsobí na pleti prirodzene. Za úlohu si dáva predĺžiť životnosť líčenia a potlačiť nedokonalosti na pleti, ako aj minimalizovať nežiaduci lesk na pleti a zabezpečiť matnejší vzhľad.

Púder zanecháva pleť na pohľad hladkú a prispieva k jej bezchybnému vzhľadu. Obsahuje zmäkčujúcu látku rastlinného pôvodu, vďaka ktorej produkt na pleti zanecháva ľahký pocit, dokonca zmierňuje problém so suchosťou či odlupovaním pokožky. Nové púdre od Mary Kay neobsahujú parabény ani silikóny, minerálne oleje, vosky či parfumy. Sú dermatologicky testované, nekomedogénne a vhodné aj pre citlivú pleť. 

Testovali sme aj: Rad Clinical Solutions® od Mary Kay

púder od Mary Kay

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Ako sa púdre osvedčili v praxi?

Ja patrím práve k ženám, u ktorých je púder neoddeliteľnou súčasťou kozmetickej taštičky. Moja pleť nie je úplne mastná, ale je zmiešaná s trošku mastnejšou T-zónou. Púdre som zvyknutá používať odkedy si pamätám. Posledné roky sa mojím favoritom stali najmä biele púdre, teda transparentné, či už v sypkej alebo tuhej forme. Pri farebných púdroch mi vadí, že poskytujú krytie (hoc aj minimálne, čo ja osobne od púdra nevyžadujem), že je potrebné pri výbere trafiť vhodný odtieň a okrem toho mám pocit, že farebné púdre sú skrátka na pleti vždy vidieť.

Naopak transparentné púdre (skúšala som hocijaké) boli na mojej pleti vždy prakticky neviditeľné, no zároveň prispeli k perfektnému vzhľadu pleti, zmatneniu a fixácii make-upu. Momentálne mám rozpoužívaný transparentný sypký púder od Mary Kay, s ktorým som maximálne spokojná. Musím povedať, že k novým hodvábnym púdrom od Mary Kay som bola trošku skeptická, keďže farebné púdre neobľubujem. To ma však od testovania neodradilo, práve naopak. Bola som zvedavá na to, či novinka tromfne transparentný púder od Mary Kay, ktorý používam. 

Na test som si vybrala odtieň Medium Ivory, ktorý mi sadol perfektne a dobre ladí s odtieňom mojej pleti. Testovanie púdrov prakticky nie je žiadna veľká veda. Nejde o pleťovú kozmetiku, ktorú je potrebné skúšať dlhý čas, aby boli vidieť výsledky. Púder, podobne ako iné produkty dekoratívnej kozmetiky, stačí odskúšať aj párkrát, aby človek zistil, ako v praxi fungujú. Musím povedať, že nový sypký púder ma po prvom použití doslova ohromil. 

Pleť na pohľad vyhladil a zjemnil vzhľad zväčšených pórov okolo nosa, podobne ako spomínaný transparentný púder. Najviac ma však prekvapilo, že ho na pleti nebolo vôbec vidieť. S pleťou dokonale splynul, no zároveň splnil to, čo sľuboval – matnejší a bezchybný vzhľad. Otázkou ale bolo, ako sa bude púder správať na pleti počas dňa. A tu prišlo druhé prekvapenie. Osobne mám pocit, že novým hodvábnym púdrom môžem pripísať o niečo málo lepšiu výdrž ako spomínanému transparentnému púdru Mary Kay, s ktorým som i tak spokojná. 

Z môjho pohľadu pripisujem vyššiu výdrž novému hodvábnemu púdru na základe toho, že pri jeho používaní mám počas dňa naozaj iba málokedy (počas niektorých dní ani raz) potrebu zmierniť lesk na pleti pomocou servítky či ďalšej vrstvy púdra. Proste nalíčená pleť drží vo výbornom stave prakticky od rána minimálne do neskorých poobedných hodín. 

Testovali sme aj: Lesky na pery Mary Kay Unlimited™ v dokonalých farbách

zmatňujúci púder

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Odporúčam nový hodvábny púder od Mary Kay?

Novému hodvábnemu púdru od Mary Kay dávam 10 bodov z 10, pretože mu nemám prakticky čo vytknúť. Vhodne zvolený odtieň skvele splynul s pleťou. Púder pleť vyhladil, skrášlil, zmatnil a udržal ju tak poväčšine počas celého bežného dňa. Páči sa mi jeho jemnulinká textúra, ktorá zanecháva na pleti príjemný pocit. Ja som si dokonca na test vzala aj tmavší odtieň Medium Beige, ktorý sa mi skvelo osvedčil na ľahké a prirodzene pôsobiace kontúrovanie tváre.

Podľa mňa je veľkou výhodou púdru aj cena. Stojí niečo málo cez 20 €. Transparentný púder od Mary Kay som používala už niekoľko mesiacov a pomaly som ani nezaregistrovala, že z neho niečo ubudlo. Pri novom hodvábnom púdri nepredpokladám iný scenár, pri bežnom používaní je to investícia na dlhé mesiace. 

Snáď jedinou nevýhodou nových púdrov, ktorá sa ale netýka ich kvality, je to, že potrebujete vybrať vhodný odtieň. Navyše, blíži sa leto a očakávať možno to, že nám slniečko vyčarí bronzovejšiu pleť, preto je momentálne pri výbere vhodné zvážiť aj túto okolnosť. S výberom odtieňov púdrov vám však ale isto dobre poradia nezávislé kozmetické poradkyne Mary Kay. Ak sa práve obzeráte po púdri, na ktorý sa budete môcť spoľahnúť, myslím si, že táto novinka nebude krokom vedľa. 

Všetky odtiene nových hodvábnych púdrov od Mary Kay nájdete na www.marykay.sk

- Hodvábne púdre od Mary Kay
1 z 6
TEST: Hodvábny sypký púder od Mary Kay - KAMzaKRASOU.sk
TEST: Hodvábny sypký púder od Mary Kay - KAMzaKRASOU.sk
TEST: Hodvábny sypký púder od Mary Kay - KAMzaKRASOU.sk
TEST: Hodvábny sypký púder od Mary Kay - KAMzaKRASOU.sk
TEST: Hodvábny sypký púder od Mary Kay - KAMzaKRASOU.sk
TEST: Hodvábny sypký púder od Mary Kay - KAMzaKRASOU.sk

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

6 komentárov

Iveta Moravčíková 16.06.22 20:44

IM
karma
100.00

Neviem ja osobne puder akosi nepoužíam.

  • 0
Odpovedať

Ľubica Šťastná 17.06.22 08:02

ĽŠ
karma
100.00

Lákavý, rada by som vyskúšala.

  • 0
Odpovedať

Janka Komadova 21.06.22 21:06

karma
-1.00

Skvelá kozmetika

  • 0
Odpovedať

Marta Hollá 07.07.22 16:00

MH
karma
91.00

Na transparentný púder od Mary Kay nedám dopustiť. Jednoducho dokonalý.

  • 0
Odpovedať

Ivana Šurániová 07.10.22 07:43

karma
100.00

pouzivam

  • 0
Odpovedať

Lenka Geršiová 02.12.22 13:47

LG
karma
-1.00

Púder mám rada, používam ho po nanesení make upu, nie som potom taká lesklá :-)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní