TEST: Krém a antiperspirant na nohy a dezodorant do obuvi od Alpy

TEST: Krém a antiperspirant na nohy a dezodorant do obuvi od Alpy

Značku Alpa asi nie je potrebné zvlášť predstavovať žiadnemu Slovákovi. Hoci ide pôvodom o českú značku, jej produkty nájdeme dozaista takmer v každej slovenskej domácnosti už celé desaťročia. Táto značka sa preslávila predovšetkým svojou tradičnou francovkou, teda alkoholovým roztokom bylín, mentolu a ďalších vonných prísad. Tento legendárny produkt oslávil 100. výročie ešte v roku 2013 a i v bežných domácnostiach si počas týchto rokov našiel rôznorodé uplatnenie. Francovka od Alpy bola využívaná na miernenie bolestí kĺbov, dezinfekciu, pri bolesti zubov aj hlavy, tiež pri nachladnutí či výronoch. 

Alpa však dnes neponúka len rôzne verzie francovky, ale aj mnohé ďalšie produkty, vrátane masážnych prípravkov, gélov pre športovcov, vlasovej kozmetiky (Luna), detskej kozmetiky (Aviril), dezinfekčných gélov aj repelentov. Vo svojej ponuke však má aj produktový rad Alpa Pedik, ktorý zahŕňa prípravky na ošetrenie chodidiel. V dnešnej recenzii sa konkrétne pozrieme na antiperspirant na nohy, dezodorant do obuvi a krém na nohy. Oplatí sa produkty vyskúšať? 

Odporúčame: Pozor na zdravie! Toto sú topánky nevhodné na bežné nosenie

krém na nohy

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Trojica pre svieže a ošetrené nohy

Testované prípravky sa už na prvý pohľad zdajú byť skvelými pomocníkmi na leto. Potenie nôh, zápach z topánok, suché nohy, popraskané päty – to sú problémy, s ktorými sa počas letných mesiacov zvykneme stretávať o čosi častejšie. Samozrejme, prípravky sú podľa potreby vhodné na ošetrovanie nôh počas celého roka. Prvým z trojice je Alpa Pedik Antiperspirant na nohy s extraktom zo šalvie (90 ml). Produkt je vítaným pomocníkom pri problémoch s nadmerným potením nôh. Okrem šalvie obsahuje aj veľmi účinný chlorohydrát hliníka, vďaka čomu znižuje potenie nôh, eliminuje zápach a poskytuje dlhodobý účinok. 

Druhým testovaným produktom je Alpa Pedik Deodorant do obuvi (90 ml), ktorý možno využiť najmä na zmiernenie zápachu z topánok, ktorému sa dá pri nadmernom potení nôh len ťažko vyhnúť. Posledným testovaným produktom je Alpa Pedik Krém na nohy s včelím voskom (100 ml), ktorý vďaka svojmu zloženiu zjemňuje a vyživuje suchú pokožku chodidiel. Okrem včelieho vosku v ňom nájdeme aj vitamín E a ďalšie zvláčňujúce látky. Krém sa ľahko vstrebáva a pri pravidelnom používaní rieši problém s popraskanými pätami. Taktiež je ho možné použiť na ošetrenie suchej pokožky rúk. 

Odporúčame: Prečo oprieť nohy o stenu? Len 20 minút a budú sa diať zázraky!

sprej na nohy

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Ako sa produkty osvedčili v praxi?

Osobne značku Alpa veľmi dobre poznám, i v našej domácnosti bola tradičná francovka od nepamäti vždy poruke. Okrem toho som mala ešte tú česť s niektorými masážnymi gélami od Alpy, poznám však aj niektoré ich prípravky na nohy. Myslím si, že mať poruke, respektíve pravidelne používať kozmetiku na chodidlá, rozhodne nie je na škodu. I naše nohy si predsa zaslúžia trochu pozornosti. Hlavne rôzne osviežujúce spreje sú počas leta dobrým spoločníkom, o to viac v prípade, ak človek nosí uzavretú obuv. Osobne mám na nohách počas leta väčšinu času skôr vzdušnú obuv, teda šľapky alebo sandále. Ani moja práca nevyžaduje nosenie pevnej obuvi, takže sú moje nohy takmer nepretržite na vzduchu. V niektorých situáciách sa však človek uzavretej obuvi nevyhne, napríklad pri výlete do prírody.

Vtedy volím plátenky alebo tenisky. Noha sa však v takejto obuvi môže viac potiť a oveľa rýchlejšie tak dôjde i k šíreniu zápachu. Ja som antiperspirant na nohy a deodorant do obuvi testovala práve v momentoch, kedy som sa nevyhla noseniu tenisiek. Musím povedať, že táto dvojka splnila presne to, čo mala. Nemala som pocit, že by boli nôžky ani po niekoľkohodinovom nosení tenisiek alebo podobnej obuvi spotené a po zápachu taktiež nebolo ani stopy. Páči sa mi, že deodorant do obuvi udržiava topánky pekne svieže, antiperspirant je zase citlivý k pokožke nôh. Chodidlá nedráždi, naopak ich na pocit príjemne ochladí. Ani so samotnou vôňou oboch sprejov som nemala žiaden problém, ich vôňa je akoby mentolová, sčasti bylinková, hlavne však svieža. 

Počas testovania som si o to viac zamilovala práve krém s včelím voskom, ktorý som si zvykla používať skutočne často. Neošetrené tvrdšie a suché päty v otvorenej obuvi rozhodne nevyzerajú dobre, preto by sme mali venovať čas ich ošetreniu. Rôzne pemzy alebo brúsky na päty sú skvelým pomocníkom pri starostlivosti o päty a používam ich aj ja, no nanesenie vhodného zvláčňujúceho krému je vítaným druhým krokom v starostlivosti o pokožku nôh. Ja som krém na nohy od Alpy používala a naďalej používam nielen po ošetrení pemzou, ale pokojne aj každý večer po kúpeli. Páči sa mi, aké sú päty krátko po aplikácii hebké na dotyk. Veľmi oceňujem, že krém sa skutočne dobre vstrebáva a nezanecháva chodidlá veľmi mastné. 

Odporúčame: Magická šalvia vás očistí od negatívnej energie

sprej do obuvi

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Oplatí sa ich vyskúšať?

Testované produkty splnili moje očakávania, pracovali tak, ako mali a nemám im čo vytknúť. Ide o produkty rokmi overenej značky, s ktorou má skúsenosti pravdepodobne väčšina z nás. Tieto produkty sú ľahko dostupné na internete, v drogériách aj väčších supermarketoch a ich cena je otázkou niekoľkých pár eur. Z uvedených faktov teda vyplýva, že prípravky na ošetrenie nôh Alpa Pedik môžem len a len odporučiť. Myslím si, že si dokážu nájsť obrovské množstvo fanúšikov. Ak máte napríklad problémy so suchšou pokožkou na nohách, alebo dlhodobo nosíte počas roka uzavretú obuv a zároveň vás vie potrápiť nadmerné potenie nôh či nepríjemný zápach, v tom prípade s ich skúšaním už ani nečakajte. Týchto pomocníkov na starostlivosť o chodidlá sa skrátka oplatí mať vždy doma poruke, podobne ako iné kozmetické prípravky, či už hovoríme o kréme na opaľovanie, telovom mlieku alebo pleťovej maske.

Testovanú kozmetiku na ošetrenie chodidiel, ako aj ďalšie produkty značky Alpa, nájdete na www.mentolovalegenda.sk.

- Produkty na nohy od Alpy
1 z 6
TEST: Krém a antiperspirant na nohy a dezodorant do obuvi od Alpy - KAMzaKRASOU.sk
TEST: Krém a antiperspirant na nohy a dezodorant do obuvi od Alpy - KAMzaKRASOU.sk
TEST: Krém a antiperspirant na nohy a dezodorant do obuvi od Alpy - KAMzaKRASOU.sk
TEST: Krém a antiperspirant na nohy a dezodorant do obuvi od Alpy - KAMzaKRASOU.sk
TEST: Krém a antiperspirant na nohy a dezodorant do obuvi od Alpy - KAMzaKRASOU.sk
TEST: Krém a antiperspirant na nohy a dezodorant do obuvi od Alpy - KAMzaKRASOU.sk

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

5 komentárov

Katarína Konečná 12.07.21 11:04

KK
karma
109.00

túto značku som ešte neskúšala, ale Alpa je dobrá značka, tak určite nesklame

  • 0
Odpovedať

Nikola Turková 13.07.21 21:55

karma
110.00

Myslím, že určite nie, sú to nápomocné produkty za pár drobných, dobre urobia svoju službu :)

  • 0
Odpovedať

Zdenka Sabanošová 12.07.21 18:45

ZS
karma
100.00

Musím vyskúšať

  • 0
Odpovedať

Marcela Durechova 13.07.21 06:06

MD
karma
-1.00

Výrobky od Alpy mám rada, tieto výrobky na nohy rada vyskúšam.

  • 0
Odpovedať

Janka Komadova 31.03.23 10:52

karma
-1.00

Poznám a kupuje kvalita za super cenu

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní