TOP rada nad zlato: Zisti, ako správne vyčistiť fén alebo štetec!

TOP rada nad zlato: Zisti, ako správne vyčistiť fén alebo štetec!
  • 27.10.2018
  • Simona Kostková

Každá z nás chce každý deň vyzerať čo najlepšie. Kvôli tomu mnohé z nás trávia hodiny pred zrkadlom a snažia sa využiť všetky dostupné skrášľovacie pomôcky. Avšak dôležitým krokom k tomu, aby ste boli krásne, nie je len správna voľba "malovátiek", ale aj správna starostlivosť o pomôcky. Staráte sa správne o fén na vlasy či štetec, ktorým si nanášate make-up?

Veľmi dôležitým krokom, na ktorý mnohé ženy zabúdajú, je pravidelné čistenie kozmetického náradia. Ako často treba čistiť fén, kulmu na vlasy, štetce či labutienky? Čítajte ďalej a dozviete sa všetky tieto dôležité informácie!

Čistenie hrebeňa a kefy

Jednou z najčastejších pomôcok, ktoré využívame denne, je kefa alebo hrebeň na vlasy. Ruku na srdce – ako často ich umývate, poprípade čím? Ak ich iba zbavíte vlasov a umyjete pod vodou, robíte chybu! Hrebeň je vhodné pred čistením prebehnúť menšou kefkou. Na kefu s prírodnými štetinami zas použite originálny čistič, ktorý dostať v každých kaderníckych potrebách. Ak ste obe pomôcky zbavili hrubej špiny, pripravte si špeciálnu tekutinu na čistenie!

Zmiešame šampón, množstvo asi o veľkosti palca, so 150 ml vlažnej vody a striedavo doň ponárajte hrebeň a kefu. Čistite, až kým nie sú úplne čisté. Následne ich osušte uterákom alebo nechajte prirodzene vyschnúť, nikdy ich nesušte na radiátore! Inak by mohli popraskať alebo zelektrizovať.

Odpadneš: Poznáš pravidlá žehlenia? S týmito trikmi to pôjde ako po masle!

prečo čistiť hrebeň na vlasy

Zdroj: Shutterstock®

Čistenie fénu a žehličky na vlasy

Vedeli ste, že aj fén je nutné čistiť? Možno ste to už počuli, ale neviete, ako na to. Čistiť fén môžete iba v prípade, ak má odnímateľný zadný kryt a vyberateľný filter. Ak sa vám to podarí, filter očistite od hrubej špiny a rovnako „okúpte“ v šampónovej vode ako hrebeň či kefu a poriadne vysušte. A čo v prípade, ak sa vám filter nepodarí vybrať? Aj na to poznáme odpoveď. Stačí, ak použijete suchú zubnú kefku a vysávač. Najprv očistite fén kefkou zvonku, ako sa vám bude dať a následne zvyšky špiny a prachu vysajte vysávačom, ideálne ručným. Takýto fén za žiadnych okolností neumývajte!

Žehličku na vlasy alebo kulmu by ste mali čistiť pravidelne. Zostávajú na nej totiž zvyšky spálených vlasov alebo laku na vlasy, ktoré môžu časom natoľko prischnúť na povrch, že už to nepôjde vyčistiť. Na čistenie použite handričku na okuliare alebo telefón, poprípade originálnu handričku k žehličke.

ako čistiť kulmu

Zdroj: Shutterstock®

Čistenie štetca a labutienky

Zvyknete si po sebe umyť štetec vodou alebo ho necháte tak? Ak sa oň dobre nepostaráte, riskujete vyrážky a začervenanie. Preto štetce po každom použití opláchnite v mydlovej a čistej vode. Ale pozor, nenamočte pri tom spoje, mohli by sa poškodiť! Vytraste ich a nechajte voľne vysušiť. Nestíhate to? Tak ich aspoň vyčistite vlhčenou utierkou. 

Labutienky opláchnite najskôr v mydlovej vode, potom v čistej vlažnej a nechajte usušiť na vzduchu.

Musíš vidieť: Október v záhrade: Pozri sa, na čo všetko netreba zabudnúť!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Ľubica Šťastná 27.10.18 08:21

ĽŠ
karma
100.00

Skvelé rady, vďaka!

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní