Vieš, ako správne používať hubku na makeup? Takto ti vydrží dlhšie

Vieš, ako správne používať hubku na makeup? Takto ti vydrží dlhšie

Aj vy ste podľahli aplikácii vášho krycieho krému pomocou všestranného pomocníka - hubky na makeup? Ak ste siahli po tej správnej značke a nie po príliš lacných napodobeninách, pravdepodobne na svoju hubku nedáte dopustiť.

Dokonale makeup rozotrie a do pokožky sa zároveň zapracuje a celý look vyzerá veľmi prirodzene a sviežo. Navyše robí lepší efekt ako štetce na makeup, ktorých musíte vyskúšať veľa, kým nájdete svojho dokonalého adepta. Aj s hubkou však musíte vedieť pracovať. Naučte sa, ako správne používať hubku na makeup tak, aby s vami vydržala dlhú dobu.

Zaujme ťa aj: Prepadla ťa chrípka? Nauč sa makeup triky na zamaskovanie choroby

Nie je to lacná záležitosť

Čo si budeme klamať, hubka na makeup vôbec nie je lacná záležitosť. Samozrejme, že v obchodoch nájdete aj lacnejšie hubky rôznych tvarov, atraktívnych farieb a kreatívnych vyhotovení, no pravdou je, že pri tomto beauty pomocníkovi netreba šetriť.

Netvrdíme však, že najdrahšie hubky sú tie najlepšie, no hubky za euro sa zvyknú ihneď zničiť. Aj keď ste do vašej hubky zainvestovali, zlým zaobchádzaním príde k jej trvalému poškodeniu a jej cesta povedie rovno do koša, pretože vám už nebude slúžiť tak, ako predtým.

má byť hubka na makeup vlhká

Zdroj: Shutterstock®

Aké chyby nerobiť?

Pri hubke na makeup je dôležité dodržiavať niekoľko zásad. Po prvé ju vždy používajte navlhčenú, pretože suchou hubkou dokonalé líčenie jednoducho nedosiahnete. Namočením hubka navyše zdvojnásobí objem a bude sa s ňou pracovať oveľa jednoduchšie.

hubku na makeup používajte mokrú

Zdroj: Shutterstock®

Pozri aj: Ako využiť staré tričko? Určite ho nevyhadzuj, ale inšpiruj sa!

Ďalšou chybou, ktorú veľa žien robí je, že hubku dostatočne nečistia. Hubku je dobré čistiť odličovačom po každom použití a pri čistení si treba dať pozor na jemné zaobchádzanie. Keď poškodíte povrch hubky natrhnutím či iným spôsobom, jej skvelé schopnosti sa postupne vytratia.

Keď hubku skladujete, nikdy ju nezatvárajte do mikroténových vreciek. Aj hubka potrebuje dýchať, inak riskujete, že sa v nej usadia škodlivé baktérie, alebo dokonca až plesne. A to si predsa na pleť dávať nechcete, či áno?

Kedy ju vymeniť?

Ako všetko, čo dochádza do styku s vašou pleťou, aj hubka na makeup má svoju životnosť a keď uplynie, treba jej povedať zbohom a zbehnúť si do drogérie po nový kúsok. Alebo do vášho obľúbeného e-shopu… Hubka na makeup sa má meniť každé tri mesiace, aby ste zabránili infekcii či nepeknému akné.

Vyskúšaj: Geniálne kuchynské triky: Šetria čas a vyhneš sa neporiadku!

hubka si poradí aj s púdrom či krémom

Zdroj: Shutterstock®

- Anketa

POUŽÍVATE HUBKU NA MAKEUP?

Odpovedalo 28 ľudí  

Áno, neviem si bez nej líčenie predstaviť!
54%
Áno, ale nie každý deň.
14%
Nie, ale vyskúšam ju!
21%
Nie, zostanem pri štetcoch.
11%

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

5 komentárov

Katarína Kusá 19.02.18 10:34

KK
karma
90.00

hubku mám ale nepoužívam ju lebo sa priznám že sa mi ju nechce po každom použití čistiť takže som si zvykla make-up dávať prstami ako krém na tvár

  • 0
Odpovedať

Soňa Kelemenová 19.02.18 12:26

SK
karma
86.00

tiež ju mám doma, ale vôbec ju nepoužívam.... pre mna je jednoduchšie si make-up dávať prstami a pekne ho roztrieť nimi..... stačí si potom už len ruky umyť a som hotová...... mám pocit že hubka vstrebe do sebe veľa make-upu a potom sa mi raz dva minie....

  • 2
Odpovedať

Monika Červinková 19.02.18 21:35

karma
87.00

zatiaľ s tým skusenosť nemám ale rada by som ju raz vyskúšala

  • 0
Odpovedať

Pavlína Vaksmundská 19.02.18 22:15

PV
karma
113.00

Nemám hubku na make-up.. Doteraz som používala svoje prsty a štetec na púdrový m. Ale určite si ju chcem kúpiť a vyskúšať to .. Málokedy sa líčim , no všetko treba raz skúsiť ..!!

  • 0
Odpovedať

Lenka Meravá 26.02.18 08:57

LM
karma
82.00

Pouzivam len vlastne ruky ale pre tu zaujimavost ako to bude vyzerat skusim aj hubku

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní