Zázračné účinky zubnej pasty: Ako ju využiť v domácnosti?

Zázračné účinky zubnej pasty: Ako ju využiť v domácnosti?

Minul sa vám potrebný čistiaci prostriedok alebo nevykonal takú prácu, akú ste od neho očakávali? Vyskúšajte zubnú pastu. Okrem zubov dokáže vyčistiť aj niektoré povrchy. Možno sa budete diviť, keď zistíte, že pasta je aj výnimočným pomocníkom v domácnosti. Nevyhadzujte teda starú pastu na zuby, pretože vám môže ešte dobre poslúžiť v domácnosti. Zázračné účinky zubnej pasty vás dostanú tak zistite, s čím všetkým vám pomôže.

Poškriabaný displej

Spadol vám mobilný telefón na zem a poškriabal sa vám na ňom displej? Nesmúťte, pretože tento problém sa dá vyriešiť. Pomôže vám k tomu pasta na čistenie zubov. Vytlačte malé množstvo z tuby a krúživými pohybmi ju natrite na poškriabané miesta. Potom už len pastu navlhčenou handričkou zotrite a škrabance budú preč.

Odporúčame: Čo nesplachovať do záchoda? Ušetri si problém a výdaje na inštalatéra

čistenie zubnou pastou

Zdroj: Shutterstock®

Zašlé šperky

Máte doma šperky, ale nenosíte ich, pretože sú zašlé? V tom prípade je čas, aby ste ich vytiahli von a vyčistili. Pomôže vám s tým bieliaca pasta na zuby. Nemala by byť farebná, ale naozaj iba biela. Naneste ju na šperky a nechajte ju cez noc pôsobiť.

Druhý deň šperky opatrne vyleštite vlhkou handričkou alebo použite kefku na zuby. Týmto spôsobom môžete vyčistiť zlato i striebro. Nečistite svoje šperky v prípade, ak sú na nich perly, pretože tým by mohla zubná pasta uškodiť.

Fľaky na stene

Máte na bielej stene nejaké fľaky? Namaľovali vám deti na stenu pekné obrázky? Ak si ich tam nechcete nechať, nemusíte hneď začať maľovať. Stačí využiť bieliace účinky zubnej pasty.

Vytlačte si malé množstvo na handričku a opatrne ňou začnite krúživými pohybmi čistiť zašpinenú stenu. Potom iba pastu zo steny opláchnite malým množstvom vody.y!

ako vyčistiť pripálenú žehličku

Zdroj: Shutterstock®

Škvrny na koberci

Zašpinili ste si koberec kávou alebo vínom? Neľakajte sa. Existuje spôsob, ako škvrny z koberca dostať. Votrite do vlákien koberca malé množstvo zubnej pasty a zhruba pätnásť minút ju nechajte pôsobiť. Potom ju už len suchou handričkou vytrite.

Spáleniny na žehličke

Pripálili ste si omylom žehličku? Môže sa to stať každému, ale je potrebné vedieť, ako spáleniny odstrániť. Nechajte žehličku vychladnúť a potom na spáleniny naneste zubnú pastu. Niekoľko minút ju nechajte pôsobiť a potom žehliacu plochu opláchnite vodou.

Odporúčame: Pravidlá používania umývačky riadu: Na toto určite pozor!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Elena Švachová 22.02.20 22:10

karma
109.00

Pastu používam na zlaté šperky a na žehličku.O dalších použitiach som nevedela...dakujem.

  • 0
Odpovedať

Libuše Šumná 23.02.20 12:59

karma
113.00

já používám pastu na žehličku

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 23.02.20 19:00

MM
karma
100.00

zatiaľ som využila len na čistenie šperkov

  • 0
Odpovedať

Katarína Konečná 24.02.20 08:23

KK
karma
109.00

fľaky na stene som ešte nevyskúšala vyčistiť pastou, určite vyskúšam

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní