Zdravé Recepty - Zebrový koláč

Zdravé Recepty - Zebrový koláč
  • 04.10.2014
  • Janka Pačeková

Nie, nie, nebojte sa, pripravujeme iba koláčiky bez krutého zaobchádzania so zvieratami, takže aj tento zebra cake je robený pri všetkej mierumilovnosti. Zebrový koláč iste všetci poznáte v klasických verziách s nevegánskym cestom alebo dokonca s tvarohovou mramorovou plnkou.

Tak si skúste pripraviť aj vegan verziu, nachystajte si hrnček studeného rastlinného mlieka a už len vychutnávajte sladké okamihy pri rýchlom a chutnom zebrovom koláči.

Odporúčame vyskúšať:  Sladkosti bez výčitiek? Prečo nie?!

Suroviny na prípravu zdravého zebrového koláča:

  • 1 ½ H múka špaldová celozrnná hladká
  • ½ H trstinového cukru
  • ¼ H rastlinného oleja
  • 1 H rastlinného mlieka
  • 2 prezreté banány
  • 1 ks prášok do pečiva
  • vanilkový lusk
  • 2 PL kakao
  • ½ ČL soli

Počet porcií: 8 - 10 porcií

Čas prípravy: 10 - 15 minút príprava

Čas pečenia:  35 minút na 180 °C

Odporúčame vyskúšať:  Zdravá maškrta - Cinnamon rolls

zebrový koláč

Zdroj: Janka Pačeková

Postup prípravy zebrového koláčika:

1. V jednej miske zmiešame múky, cukor, soľ, práškový cukor a vanilkový lusk.

2. Roztlačíme si banány vidličkou alebo ich pomixujeme spolu s mliekom. Do sypkej zmesi pridáme olej a mlieko a všetko spolu dôkladne premiešame..

Odporúčame vyskúšať: Zdravý recept na Ovsené mlieko z MioMatu

zebrový koláč

Zdroj: Janka Pačeková

3. Cesto rozdelíme na dve nerovnako veľké časti, na menšiu a väčšiu. Do menšej časti cesta pridáme kakao a premiešame, prípadne môžeme pridať trochu rastlinného mlieka na zriedenie, aby cesto nebolo také husté a premiešame.

4. Kruhovú formu na pečenie si vymažeme rastlinným olejom a vysypeme sušeným kokosom. Do formy na pečenie budeme striedavo lievať cesto a to tak, že najprv nalejeme jednu naberačku alebo lyžičku bieleho cesta, do stredu na biele cesto nalejeme kakaové cesto, znova biele cesto a tak ďalej, kým neminieme všetko cesto.

5. Koláč vložíme do predhriatej rúry a pečieme približne 35 minút pri teplote 180 stupňov.

Odporúčame vyskúšať: Tekvicové rizoto s parmezánom

                                   Poznajte druhy ryže a to na čo sú vhodné?

Prajeme dobrú chuť laugh

Zdroj: dontbefakebakesomecake.sk


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

11 komentárov

Martina Zahoranová 05.10.14 10:43

MZ
karma
92.00

aj by som si dala tento zdravý koláčik :-)

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 05.10.14 12:06

JK
karma
100.00

vyzerá dobre a určite aj tak chutí a ešte je to zdravšia alternatíva určite vyskúšam

  • 0
Odpovedať

Libuše Šumná 10.10.14 20:17

karma
113.00

nechala bych se pozvat, kávu si přinesu

  • 0
Odpovedať

Katarína Šutvajová 12.10.14 10:07

karma
-1.00

takéto koláčiky mám rada

  • 0
Odpovedať

Kristína Lipovská 12.10.14 11:23

KL
karma
-1.00

Celkom pekne vyzera, ale trochu mi pride taky zhutneny, nie je vzdusny. S banánmi rada robim bananovy chlieb, tiez je to velmi zdrava pochutka (miesto cukru davam med), ktoru najviac zboznuje manzel.

  • 0
Odpovedať

Blažena Sádovská 15.10.14 14:04

BS
karma
100.00

podobný s tvarohom som piekla:))

  • 0
Odpovedať

Dominika Sedliaková 19.10.14 15:49

DS
karma
-1.00

Zdravá maškrta nieco pre mňa

  • 0
Odpovedať

Gabriela Vrabľová 24.10.14 11:47

GV
karma
85.00

som veľmi rada, že stále viac pribúda receptov, ktoré sú nielen chutné, ale aj zdravé

  • 0
Odpovedať

Miriama Rusinová 27.10.14 18:07

MR
karma
-1.00

už len ten vzor zaujme a chuť musí byť tiež super :)

  • 0
Odpovedať

Anna Kristova 13.12.16 19:01

AK
karma
100.00

tak z tohto sa určite nepriberie

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 06.09.18 08:28

JK
karma
100.00

Robievam klasický teno nie

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní