3 najčastejšie dôvody bolesti žalúdka na dovolenke: Skús overený liek

3 najčastejšie dôvody bolesti žalúdka na dovolenke: Skús overený liek

Možno už každý z nás riešil bolesť žalúdka. U niekoho sa bolesť žalúdka prejavuje na každodennej báze, u niekoho len občas. V každom prípade však platí, že akejkoľvek bolesti (aj tej žalúdka) sa snažíme zbaviť hneď, ako sa dostaví. Pretože ide o bežný problém, naučili sme sa bolesť žalúdka zvládať na vlastnú päsť. Skúšame rôzne triky našich starých materí, snažíme sa bolesť zahnať bylinkami, či v mnohých prípadoch sa obraciame na lieky dostupné v preplnených miestnostiach, nazývaných lekáreň.

Ale, čo v prípade, ak si užívate dovolenku niekde ďaleko od domova, kde sa možno ani neviete poriadne dohovoriť? Čo vám ostáva v takom prípade? A čo vlastne bolesť žalúdka v cudzine môže spôsobiť? Všetko sa dozviete v tomto článku!

Neprehliadni: Správna starostlivosť o vlasovú pokožku: Na toto nikdy nezabúdaj!

vplyv oddychu na bolesť žalúdka

Zdroj: Shutterstock®

Bolesť žalúdka a zmeny

Ak ste náchylní na bolesť žalúdka, tak akákoľvek – aj tá najmenšia zmena v každodennej rutine môže spôsobiť zmätok vo vašom žalúdku. Keď si to rozmeníme na drobné, tak počas roka na nás vplýva množstvo stresu - a to nielen v práci, ale aj v obchodoch, na ulici a možno aj doma. A samozrejme, nesmieme zabúdať na každodenný zhon či stravovacie návyky. Náš organizmus už má jednoducho  svoj systém, v ktorom funguje. No zrazu, keď relaxujete niekde na pláži, kde nič nerobíte len chytáte letný bronz, môže byť organizmus vykoľajený. Nehovoriac o tom, že zabúdame na pitný režim, čím sa naše telo dehydruje. Preto je jasné, že k bolesti žalúdka v takomto prípade môže prispieť čokoľvek – aj ničnerobenie.

morské plody

Zdroj: Shutterstock®

Exotika na tanieri = zmätok v žalúdku

Čo by to bolo za dovolenku, keby sme neochutnali miestne špeciality. Veď spoznávanie tradícii, kultúry ale aj domácej kuchyne, jednoducho k dovolenke patrí – veď možnosť ochutnať všetky tie exotické špeciality nemáme každý deň. No buďme k sebe úprimný, keď už sme zvyknutí na našu domácu stravu, akékoľvek sústo niečoho neznámeho môže prispieť v nevoľnosti, vracaniu, hnačke, bolesti žalúdka,...

Dávajte si preto pozor na neznáme potraviny, ale aj na vodu z vodovodu. Pri prechádzke mestom si dávajte pozor na pouličné predaje potravín – nikdy neviete, čo takéto potraviny obsahujú, aký bol ich spôsob spracovania a pod. V tom najlepšom prípade nemusia obsahovať nič, no v tom horšom vírusy či baktérie.

Neprehliadni: Triky na predĺženie životnosti riasenky: Toto musíš vyskúšať!

parazity v ľade

Zdroj: Shutterstock®

Parazity útočia kdekoľvek

Parazity sú ďalšou príčinou bolesti žalúdka na dovolenke. Ani nevieme ako, a môžu sa nachádzať aj v našom organizme. Tie sa totižto často nachádzajú v kockách ľadu, ale aj v hotelových bazénoch či vo vodných plochách. Buďte teda opatrní a pri vyberaní dovolenky si overte bezpečnosť vôd nachádzajúcich sa v cieľovej destinácii. Parazity totižto môžu zničiť vašu dovolenku, ale môžu byť aj trvalým zdravotným problémom v prípade, že sú neliečené.

probiotiká

Zdroj: Shutterstock®

Ako sa ochrániť pred bolesťou žalúdka?

Možno si poviete, že čo má prísť príde, a že neexistuje žiaden spôsob ako predchádzať bolesti žalúdka na dovolenke. Ale verte nám, spôsob existuje. Jednoducho vsaďte na probiotiká. Pred odchodom na dovolenku by mali byť vaše črevá zásobené dobrými baktériami, ktoré pôsobia ako bariéra medzi vami a škodlivými infekciami.

Mesiac pred odchodom na dovolenku začnite s užívaním probiotík a rovnako nezabudnite ani na 15-dňovú kúru po svojom návrate. Takto môžete predísť žalúdočným problémom, ktoré by vás na dovolenke mohli prekvapiť.

Pozri tiež: Plusy a mínusy botoxu na perách: Pred čím sa mať na pozore?

Dr. Theiss Schwedenbitter

Zdroj: Shutterstock®

Nezabudnite mať lekárničku stále po ruke

Či už cestujete lietadlom, loďou, vlakom, autom, bicyklom,... tak pamätajte, že dobré vybavená lekárnička by vám mala robiť spoločnosť v každom prípade. Okrem základných potrieb prvej pomoci, do nej nezabudnite zbaliť lieky proti bolesti, mastičku na slnečné popáleniny, lieky na prípadnú bolesť hrdla alebo horúčku, ale aj Schwedenbitter.

Dr. Theiss Schwedenbitter je výživový bylinný prípravok s obsahom Angeliky lekárskej a množstva tráveniu prospešných látok. Samotná Angelika lekárska stimuluje trávenie, a tým tento výživový doplnok prispieva k činnosti tráviaceho traktu.

Máte svoje overené triky proti bolesti žalúdka na dovolenke?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Mária Sivová 27.07.18 19:07

MS
karma
100.00

Snažím sa na dovolenke nejesť ťažké jedlá,skôr viac zeleniny.

  • 1
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní