5 krokov ku kráse: Ako sa správne starať o pleť?

5 krokov ku kráse: Ako sa správne starať o pleť?

Čistenie tváre zohráva veľmi dôležitú úlohu  pri celkovej starostlivosti o pokožku. Nestačí si ju len ráno umyť vodou z vodovodu, ale venovať jej dôkladnejšiu starostlivosť. Ako správne postupovať pri ošetrovaní tváre a čomu sa radšej vyhýbať? Postupujte podľa týchto piatich krokov.

1. krok: Odlíčenie pleti

Ak používate denný make-up, je potrebné ho večer dôkladne odstrániť. Rozpustite zvyšky nánosov aj olejovou zložkou. Olejovú textúru naneste na tvár a masírujte ju niekoľko sekúnd. Venujte sa najmä zónam, kde máte najviac zanesené póry a nečistoty. Následne olej zmyte z tváre pomocou navlhčeného uteráka alebo vatových tampónov. Nakoniec odsajte prebytočný olej.

Pozri aj: BLUE TECHNI LISS: Starostlivosť s účinkami proti modrému svetlu

pleťový peeling

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: shutterstock.com; Payot

2. krok: Naparovanie

Naparovanie predstavuje výborný spôsob ako prečistiť a osviežiť pleť. Do vody môžete pridať bylinky alebo rôzne voňavé oleje. Na čistenie je vhodný rozmarín a fenikel. Podráždenú pleť upokojíte lúhom z harmančeka, ružových lístkov, levandule alebo tymianu. Na mastnú pleť je vhodná šalvia, žihľava, mäta, medovka, kamilky, rozmarín alebo lipový kvet.

3. krok: Exfoliácia

Doslova znamená odlupovanie odumretého tkaniva vo vrstvách. Pre pokožku je tiež veľmi dôležitá pre uvoľnenie pórov a odstránenie odumretej kože, ktorá môže upchávať póry. Vyskúšajte Gommage Douceur Framboise od Payotu. Tento rozpustný peeling so skutočnými malinovými zrniečkami jemne odstraňuje odumreté bunky. Textúra želé sa v priebehu aplikácie mení pod dotykmi prstov na zázračný olej, ktorý bez dráždenia zachytí všetky nečistoty z pokožky. Po opláchnutí vodou sa zmení na mlieko, ktoré zanechá pokožku hladkú, žiarivú a v príjemnom rozpoložení.

pleťová maska a krém Payot

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: Payot

4. krok: Maska

Za rozšírené póry môže aj dehydratácia. Doprajete preto svojej pleti vlahu pomocou masky Payot Hydra 24. Táto osviežujúca hydratačná maska vyživí do hĺbky a obnoví rovnováhu. Tiež vyhladí jemné linky, obnoví pružnosť a jemnosť pleti. Môžete sa tešiť z jemnejšej, pružnejšej pokožky, ktorá pôsobí rozjasnene, zdravo a je výborne hydratovaná. Nájdeme v nej hydro-dermo-regulačný komplex. Ten sa postará o zachytávanie a uzamykanie vlhkosti v pleti.

5. krok: Krém

Po celej „ceremónii“ naneste nakoniec na tvár vhodný krém, ktorým zakončíte ošetrujúci  proces. Na noc odporúčame Blue Techni Liss Nuit. Je určený pre všetky ženy, ktoré trávia väčšinu času za počítačom či telefónom. Komfortný krém s tmavomodrou olejovou textúrou regeneruje vašu pokožku počas noci. Jemne chladivá konzistencia chráni pred účinkami modrého svetla.

Viac informácií nájdete na www.payot.com. Novinky môžete sledovať aj na Instagrame: instagram.com/payotsk.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

5 komentárov

Ľubica Šťastná 15.12.18 07:50

ĽŠ
karma
100.00

5 dôležitých krokov pre správnu starostlivosť; výborné rady!

  • 0
Odpovedať

Libuše Šumná 15.12.18 16:28

karma
113.00

rady to jsou dobré, kdyby tak šlo zastavit roky

  • 0
Odpovedať

Anton Marek 17.12.18 14:57

karma
127.00

Celkom sa mi páči tip s naparovaním

  • 0
Odpovedať

Jana Pitonakova 28.12.18 09:11

JP
karma
100.00

Co sa tyka odlicenia a kremu, to mi je jasne... Je to denna zalezitost. Ale ako často robit ostatne kroky?

  • 0
Odpovedať

Anton Marek 12.04.19 14:50

karma
127.00

niekedy stačí aj menej krokov, ale hlavne pravidelne.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní