6 vecí, ktoré by ste si nemali zabudnúť vziať na dovolenku

6 vecí, ktoré by ste si nemali zabudnúť vziať na dovolenku
  • 06.07.2016
  • Vladimíra Drábiková

Leto všetci milujeme! Konečne môžeme navštíviť festivaly, užívať si výlety do hôr, či čerpať dovolenku v práci na sladké ničnerobenie. Niekoľko šťastlivcov dokonca navštívi blízkych susedov, či odletí niekam na dovolenku.

A tu okrem krásnej eufórie nastáva aj obdobie príprav a plánovania. Najvhodnejším riešením je pripravenie zoznamu. Prvý by mal obsahovať veci, ktoré si chcete so sebou vziať a druhý veci, ktoré musíte vybaviť ešte pred odletom a šťastným užívaním si.

Nezabudnite pred odchodom vybaviť:

  1. V prípade, že vlastníte domáceho miláčika, tak jednoznačne jeho opateru. Či už zvolíte hotel pre psov/mačky, alebo ochotných rodičov, hlavne na to nezabudnite.
  2. Starostlivosť o rastlinky. V horúčavách dokonca bonusovú. Kľúč od domu zverte len osobe, ktorej naozaj veríte a viete, že vám tie rastliny aj pôjde poliať. V prípade, že vlastníte aj záhradku, pripravte do väčších nádob aspoň niekoľko litrov vody ako zásobu.
  3. Doklady. Myslíme hlavne platný cestovný pas. Nie je nutný do všetkých krajín, ale aj v krajinách, kde ho nepotrebujete vám uľahčí check in v lietadle.
  4. Cestovné poistenie. Nemusí byť hneď to najdrahšie, ale už aj to základné vie napomôcť pri nejakom nešťastí. 

Odporúčame prečítať: Klobúk nie je len módny trend

6 veci, ktoré by ste si nemali zabudnúť vziať na dovolenku

Zdroj: Shutterstock®

Určite si nezabudnite zabaliť tieto veci:

1. Doklady

A nemyslíme tým len cestovný pas, ale aj občiansky preukaz, letenky, vodičský preukaz a zdravotný preukaz. Všetko je nesmierne dôležité, pretože nikdy neviete, čo sa môže stať a aké výlety si na dovolenke spontánne naplánujete.

2. Peniaze & platobné karty

Aj keď je pravda, že peniažky si už môžete vybrať kdekoľvek, naozaj odporúčame vlastniť premenenú hotovosť. V prípade platobných kariet sa informujte o zahraničnom používaní (poplatok za výber v zahraničí, platenie kartou v zahraničí a pod.).

Odporúčame prečítať: Keď to preženiete s opaľovaním, pomôže vám levanduľový olej

6 veci, ktoré by ste si nemali zabudnúť vziať na dovolenku

Zdroj: Shutterstock®

3. Elektronika a nabíjačky

Mobilný telefón, fotoaparát, notebook... častokrát nenahraditeľné vecičky pri našich voľnočasových aktivitách. Tým nechceme povedať, že ich musíte neustále používať, ale v prípade, že si ich chcete vziať, nezabudnite na prenosné adaptéry a nabíjačky.

4. Lieky

Ako sme už aj vyššie spomínali, nikdy neviete, čo sa môže stať. Pre prípad núdze si vezmite jeden obväz, leukoplasty, antibakteriálny roztok, upokojujúci gél, paralen/panadol a nejaký liek proti tráviacim ťažkostiam. Nezabúdajte ani lieky na tlak, alergiu, cukor, štítnu žľazu... na tie, ktoré používate v bežnom živote.

Odporúčame prečítať: Top 10 najkrajších hradov na svete

6 veci, ktoré by ste si nemali zabudnúť vziať na dovolenku

Zdroj: Shutterstock®

5. Oblečenie a topánky

Znie to možno vtipne, ale koľkokrát ste si už zabudli vziať so sebou plavky, osušku, či nové sandále? Jednoducho sa to stáva, a preto si pekne všetko premyslite, postupne spíšte a naukladajte na jednu kôpku. Z nej vám už nič neutečie.

6. Kozmetika

Okrem skrášľovacích produktov medzi kozmetiku zaraďujeme aj opaľovacie krémy, čistiaci peeling, penu na holenie (ak nepoužívate epilátor, alebo nepraktizujete depiláciu), žiletku, zubnú pastu, kefku, sprchový gél, šampón, špeciálnu sadu na starostlivosť o pleť a podobne. Jednoducho je toho veľa, čo my ženy potrebujeme, tak tiež skúste jeden deň venovať spisovaniu všetkého, čo ste počas neho potrebovali.

Tak, už len všetko zabaľte a užite si krásnu dovolenku!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Soňa Krátka 06.07.16 19:43

SK
karma
114.00

dobre rady

  • 0
Odpovedať

Mária Zámečníková 14.07.16 20:54

MZ
karma
-1.00

Pekne ste to spísali.. super :)

  • 0
Odpovedať

Alena Ďurechová 04.09.16 03:31

karma
93.00

vždy sa nájde niečo, na čo zabudnem, aj keď mám zoznam :-D

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní