8 dôvodov prečo sa usmievať

8 dôvodov prečo sa usmievať
  • 11.10.2016
  • Claire Clairmont

Koľkokrát ste sa dnes usmiali? Asi by vás to ani vo sne nenapadlo rátať a už vôbec by ste to nerobili „nasilu“, keď vás v robote práve naštval šéf, vytočil hlučný susedov potomok alebo sa vám pripiekol váš najobľúbenejší koláč. Nesmejete sa? Chyba! Ak by ste ani náhodou nemali v pláne porušiť svoje zásady a zvyky, prečítajte si, čo na úsmev hovoria múdre hlavy a zaručene váš názor zmeníte.

1. Usmievajte sa, budete šťastní

Okej, nie vždy máme dôvod usmievať sa. Ak to však skúsite napriek tomu, že vám do smiechu práve nie je, urobíte dobre. Výskumy preukázali, že aj pri úsmeve tak trošku „nasilu“ sa po čase začnú vyplavovať endorfíny a serotonín a vy sa budete cítiť naozaj lepšie! No uznajte, nie je toto dôvod na úsmev?

2. Úsmev podporuje kreativitu

Výskumy kalifornskej univerzity preukázali, že čím šťastnejší sme, tým sme kreatívnejší. Ak teda chceme byť úspešní a užitoční pre spoločnosť, neostáva nám iné, len sa usmievať.

Odporúčame tiež: Ako na to... Neodopierať si radosti

šťastná žena

Zdroj: Shutterstock®

3. Úsmev ničí stres

Stres predstavuje jednu z najrozšírenejších civilizačných pohrôm. Obzvlášť nebezpečný je najmä ten dlhodobý, ktorý má podstatný vplyv na duševné, ale aj fyzické zdravie človeka. A kto sa neusmieva, je ohrozený stresom viac než všetci ostatní.

4. Usmievajúci sa ľudia sú atraktívnejší

Aj keď práve nepatríte do kategórie herečiek alebo modeliek, úsmev z vás urobí oveľa príťažlivejšiu ženu. Platí to aj naopak. S kým pôjdete radšej na rande? S fešákom, permanentne naštvaným na celý svet alebo so sympaťákom, ktorý sa na vás neprestane usmievať po celý večer?

Odporúčame tiež: 7 užitočných rád, ako byť príťažlivejšou pre ostatných

obchodníčka

Zdroj: Shutterstock®

5. Úsmevu sa verí

Nemusíte sa práve chytať za brucho od smiechu, stačí, ak sa budete často usmievať. Usmievajúci sa človek pôsobí na ostatných dôveryhodnejšie a aj na poli pracovnom dosahuje lepšie výsledky.

6. Úsmev posilňuje imunitu

Čím ste šťastnejší, tým odolnejší ste proti chorobám – štúdie dokázali, že úsmev má pozitívny vplyv na imunitný systém človeka. Nechcete celú zimu stráviť s papierovou vreckovkou na nose a paralenom v kabelke? Čo takto skúsiť sa viac usmievať?

Odporúčame tiež: Jeseň bez kýchnutia: Takto to dokážete

smejúca sa žena s diaľkovým ovládačom

Zdroj: Shutterstock®

7. Smiechom proti bolesti

Keď sa smejete, vnímate bolesť oveľa menej, ako keď ste psychicky zaťažení, vyčerpaní a smutní. Skúste si pozrieť dobrú komédiu alebo hocičo, čo vyvolá záchvaty vášho smiechu – uvidíte, že bolesť aspoň trošku ustúpi.

Odporúčame tiež: Ako bojovať proti vysokému krvnému tlaku?

smejúci sa mladí ľudia

Zdroj: Shutterstock®

8. Úsmevom potešíte aj ostatných

Tiež ste sa cítili lepšie, ak sa na vás niekto usmial? Nuž, je to dokázané – dobrá nálada je nákazlivá a pozitívne naladenými ľuďmi sa každý obklopuje rád. Skúste to aspoň občas byť práve vy, kto bude rozdávať dobrú náladu iným - vráti sa vám ako bumerang.

Odporúčame tiež: Pracovný pohovor - Ako sa správne obliecť a nalíčiť


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Erika Špacírová 16.11.16 20:32

karma
93.00

treba sa veľa veľa usmievať :)

  • 0
Odpovedať

Patrícia Paškanová 02.12.16 14:16

PP
karma
91.00

Úsmev je krásna a zdravá vec a pristane naozaj každému, je to niečo, čo by ľudia mali robiť každý deň.

  • 0
Odpovedať

Anna Kristova 01.01.17 21:54

AK
karma
100.00

s úsmevom sme krajšie

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní