Afrika z kufríka: Zábava pre deti od slovenských autoriek


Práve vyšla Afrika z kufríka, ktorá zabaví vaše deti. V naozajstnom kufríku sa skrýva nádherné leporelo a navyše aj skrýša, kde si deti môžu uložiť rôzne vecičky.

„Deti dokážu byť veľmi divoké a občas aj naše prepracované výchovné praktiky zlyhávajú. Možno rodičom pomôže práve táto Afrika z kufríka, pretože výchovu necháte na zvieratká, ktoré sa divokosťou a spontánnosťou možno vyrovnajú niektorým deťom,“ usmieva sa autorka knižky Petra Gmucová.

Sú to teda šikovní vychovávatelia z prírody a ich nápady skrotia aj neposedné detské šelmičky.
V kufríku teda nájdete 11-člennú zvieraciu tlupu a napríklad opička hovorí deťom, že hračky si treba po sebe upratať. Leopard Leonard im zasa hovorí o tom, aký dôležitý je spánok a ťava Java, aký nevyhnutný je správny pitný režim.

Odporúčame: Jedzte zdravšie - toto je váš Stravovací kompas

Afrika z kufríka - Petra Gmucová, Katarína Hutníková

Zdroj: bux.sk

Afrika z kufríka pre deti

Kufrík a leporelo Afrika z kufríka fungujú ako harmonický celok, a to aj zásluhou pôsobivého dizajnu a ilustrácií z dielne mladej slovenskej výtvarníčky Kataríny Hutníkovej. „Niektorí si isto pamätáte takéto klasické harmonikové leporelá z detstva, ktoré dnes už veľmi často nevznikajú. My sme chceli dnešným deťom dopriať práve ten zážitok, ktorý sme mali aj my. Aby si z leporela mohli vytvoriť nejakú kulisu, napríklad na divadielko, alebo cestičku, prípadne si poskladať domček,“ dodáva Katka.

Celé leporelo má 1 a pol metra a vytvára súvislý pás celej africkej krajiny: môžete vidieť púšť, savanu, divokú džungľu. A ešte jednu veci vám prezradíme...ale pssst, nikomu to nehovorte. Autorky ukryli na jednotlivé strany rôzne drobnosti a detailíky, ako napríklad mäsožravá rastlina, ktorá sa práve snaží zožrať muchu. Alebo vtáčika kulika nílskeho, ktorý pomáha krokodílom udržiavať čistý chrup.

„Veríme, že Afrika z kufríka bude prinášať malým aj veľkým kopu zábavy. A rodičom prajeme veľa oddychu,“ odkazujú sympatické autorky Afriky z kufríka Petra Gmucová a Katarína Hutníková. Jedinečné slovenské leporelo vychádza v edícii Stonožka vydavateľstva Ikar.

Pozri aj: Rozsypané kráľovstvo: Buď žiješ podľa ich pravidiel...alebo zomrieš!

- Afrika z kufríka
1 z 3
Afrika z kufríka: Zábava pre deti od slovenských autoriek - KAMzaKRASOU.sk
Afrika z kufríka: Zábava pre deti od slovenských autoriek - KAMzaKRASOU.sk
Afrika z kufríka: Zábava pre deti od slovenských autoriek - KAMzaKRASOU.sk

Zdroj: bux.sk


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Marika Michálková 10.06.20 13:24

MM
karma
107.00

Veľmi pekné. Fajn tip na darček

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní