Akné na tvári vám prezradí šokujúce fakty o vašom zdraví!

Akné na tvári vám prezradí šokujúce fakty o vašom zdraví!

Jednotlivé orgány v ľudskom tele sú navzájom poprepájané, preto ak niečo nie je s nejakým orgánom v poriadku, tak sa to  môže odraziť napríklad aj na pleti. Práve týmto faktom sa zaoberali čínski liečitelia a ich teória sa využíva aj v súčasnom tradičnom liečiteľstve. Prostredníctvom čínskej mapy tváre dokážu jednoducho vyčítať, čo sa s vami deje a kde vo vašom tele nastala disharmónia.

Koža je najväčším orgánom nášho tela, preto ak sa niečo deje vo vnútri organizmu, tak sa to odrazí hlavne na pokožke prostredníctvom akné, vyrážok alebo inou zmenou pleti. Vaša tvár je zrkadlom vášho zdravia. Všetko, čo musíte urobiť, je počúvať ju. A aby ste mohli bojovať s hlavnou príčinou vzniku nedokonalostí na pleti, tak sme si dnes pripravili takúto čínsku mapu tváre. Tak hor sa do boja za krásnu pleť!

Odporúčame prečítať: Make-up artistka Erika Grünwaldová: Milujem kreatívne a fantazijné veci, no väčšina Slovákov im nerozumie

Nedokonalosti na pleti? Môže vás šokovať, čo sa pod ich vznik podpisuje

Zdroj: Shutterstock®

1. Čelo – žlčník a pečeň

Problémy v tejto oblasti sa zvyčajne vzťahujú k stresu a tráviacemu systému. Aj nadmerná konzumácia alkoholu a cukru, málo spánku v kombinácii so stresom sa tiež nepriaznivo podpíšu pod stav pleti a hlavne na čele.

Ak sa chcete zbaviť akné na čele, mali by ste obmedziť potraviny s vyšším obsahom tuku, vsadiť na surové potraviny, piť veľa vody, dbať na dostatok spánku a tiež vyskúšať probiotiká, ktoré vám pomôžu upraviť váš tráviaci systém. Joga a meditačné techniky vám zas pomôžu znížiť celkový stres.

Odporúčame prečítať: Z pohľadu chlapa: umývačka riadu. Áno či nie?

Nedokonalosti na pleti? Môže vás šokovať, čo sa pod ich vznik podpisuje

Zdroj: Shutterstock®

2. Oblasť medzi obočím – pečeň a žalúdok

Problémy s pečeňou sa vzťahujú najmä k toxínom, ktoré pečeň nedokáže filtrovať, preto sa to odrazí na nedokonalostiach medzi obočím. Rovnako aj potravinové alergény sa môžu podpísať pod poruchy pečene. Pod stav pleti sa môže podpísať aj nadmerná konzumácia mäsa a mliečnych potravín. Bielkoviny sú síce pre telo dôležité, avšak vo veľkom množstve skôr uškodia ako prospejú, pretože sú ťažšie stráviteľné, vďaka čomu zaťažia tráviaci trakt.

Pre odstránenie nedokonalostí v tejto oblasti by ste do svojho jedálnička mali zaradiť viac čerstvého ovocia a zeleniny. Vzdajte sa alkoholu, ktorý zaťažuje pečeň a doprajte si pobyt na čerstvom vzduchu. Skvelá je aj joga alebo meditácia.

Odporúčame prečítať: To, akým spôsobom sedíte o vás napovie veľmi veľa

Nedokonalosti na pleti? Môže vás šokovať, čo sa pod ich vznik podpisuje

Zdroj: Shutterstock®

3. Okolie očí - obličky

Na tejto čínskej mape tváre, predstavuje táto oblasť problémy s obličkami. Problémy sa prejavujú v podobe pupienkov, ale aj opuchov či tmavých kruhov pod očami. Príčiny môžu byť rôzne, no najčastejšou je veľké množstvo soli, fajčenie, nadmerné požívanie alkoholu, zlý krvný obeh alebo oslabené srdce, ale aj dehydratácia.

Dôležité je dodržiavať pitný režim, vďaka čomu budete vaše telo hydratovať zvnútra. Obmedzte príjem kofeínu, pretože kofeín odvodňuje organizmus, vyhnite sa tiež slaným potravinám a sladeným nápojom. V kuchyni nahraďte klasickú soľ za morskú, ktorá je menej slaná.

Odporúčame prečítať: Študentka roky trpela šikanou kvôli vzhľadu: TAKTO zatočila s nepríjemnou kožnou chorobou

Nedokonalosti na pleti? Môže vás šokovať, čo sa pod ich vznik podpisuje

Zdroj: Shutterstock®

4. Nos – srdce a obehový systém

Nos je prepojený s problémami, ktoré odrážajú zlý kardiovaskulárny systém, problémy s krvným tlakom či cholesterolom. Ak si doprajete príliš veľa alkoholu, kávy alebo korenených jedál, dlhý pobyt v uzavretých priestoroch so znečisteným ovzduším, tak sa to tiež podpíše na nedokonalostiach, ktoré sa objavia na vašom nose.

Vsaďte na esenciálne mastné kyseliny v podobe avokáda, ľanových semienok, olivového a kokosového oleja. Pite zelený čaj, ktorý pomáha bojovať proti toxínom v tele. Medzi dobré nápady tiež patrí pravidelné cvičenie, ktoré zefektívni fungovanie obehového systému.

Odporúčame prečítať: Prečo je soľ Epsom všeliekom? A prečo ju využívajú aj svetoznáme krásky?

Nedokonalosti na pleti? Môže vás šokovať, čo sa pod ich vznik podpisuje

Zdroj: Shutterstock®

5. Oblasť líc – pľúca a metabolizmus

Táto oblasť predstavuje problémy s vašimi pľúcami a dýchacími cestami, ako aj problémy s metabolizmom a schopnosťou absorbovať živiny. Príčinou týchto problémov môžu byť alergie alebo fajčenie. Pod tento nepriaznivý stav vašich líc sa tiež podpisujú toxíny v ovzduší.

V domácnosti nepoužívajte osviežovače vzduchu, sviečky či komerčné čistiace prostriedky, vďaka ktorým zaplavujete svoje ovzdušie rôznymi toxínmi. Vsaďte skôr na prírodných pomocníkov, ktorými si vytvoríte zdravšie prostredie. Prestaňte fajčiť a doprajte si cvičenie v prírode. 

Odporúčame prečítať: Vytláčate mužovi akné? Prezradí to o vašom vzťahu šokujúce veci...

Nedokonalosti na pleti? Môže vás šokovať, čo sa pod ich vznik podpisuje

Zdroj: Shutterstock®

6. Oblasť úst a pier – tráviaca sústava

Slezina a žalúdok sú považované za hlavné tráviace orgány, preto akékoľvek problémy v týchto orgánoch sa môžu prejaviť ako nadúvanie, zlý dych, problémy s chuťou do jedla a podobne. Na tvári sa však tento fakt môže prejaviť v podobe oparov alebo popraskaných pier. 

Podľa čínskej mapy tváre sú kožné problémy v okolí úst spôsobené hlavne nadmernou vlhkosťou, ktorú spôsobujú potraviny. Medzi tieto potraviny môžeme zaradiť mliečne výrobky, cukor a sladkosti, mastné a vyprážané jedla, studené nápoje či huby. Pod škvrny na brade a v okolí úst sa tiež môže podpísať nedostatok energie, korenené jedla a stres.

Ak sa chcete zbaviť kožných problémov v tejto oblasti, tak by ste si mali dopriať dostatok spánku, vyhnúť sa koreneným jedlám a do svojho jedálnička a gurmánskych výtvorov zaradiť viac škorice, závoru, jarnej cibuľky, bazalky, rozmarínu, feniklu, póru, pažítky, zeleru, kukurice, kôpru či oregana.

Odporúčame prečítať: Krásna misska sa nebojí vyjsť na ulicu bez mejkapu: Čo sa skrýva za jej dokonalou pokožkou?

Nedokonalosti na pleti? Môže vás šokovať, čo sa pod ich vznik podpisuje

Zdroj: Shutterstock®

7. Okolie brady – hormonálna nerovnováha

Kožné problémy v okolí brady poukazujú hlavne na hormonálnu nerovnováhu alebo stres. Pre ženy to platí hlavne v období menštruačného cyklu. Vsaďte na omega-3 mastné kyseliny, ktoré pomáhajú regulovať hormóny. Zdravý životný štýl je tou cestou, ktorou by ste sa mali uberať. Joga a meditačné cvičenia vám pomôžu zvládať stres. K tomu dodržiavanie pitného režimu, spánok 7-8 hodín denne,  viac listovej zeleniny a nedokonalosti v tejto oblasti vám nebudú robiť vrásky na tvári.

Odporúčame prečítať: Vlasový chameleón Dominika Mirgová: O extravagantných farbách speváčky prehovoril jej dvorný kaderník!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

9 komentárov

Mária Maxianová 23.03.17 08:04

MM
karma
100.00

poznám túto "mapu tváre" a mám to aj vlastnou skúsenosťou potvrdené

  • 1
Odpovedať

Lucia Šeptáková 23.03.17 15:44

karma
108.00

Veľmi poučné,verím že to spolu súvisí.

  • 1
Odpovedať

Soňa Krátka 24.03.17 08:33

SK
karma
114.00

všetko so všetkým súvisí, naše telo - organizmus je ako veľký stroj, aj ja to mám odsledované na sebe

  • 1
Odpovedať

Jitka Lehotská 17.04.17 01:05

JL
karma
-1.00

Táto mapa tváre je skvelou pomôckou pre tých, ktorí potrebujú riešiť problémy s akné a zorientovať sa, ako na to. Dozvedela som sa veľa zaujímavých informácií.

  • 1
Odpovedať

Jana Križanová 19.04.17 16:27

JK
karma
-1.00

veľmi dobrý článok

  • 1
Odpovedať

Andrejka Smutňáková 19.04.17 18:02

AS
karma
100.00

zaujímavé,niečo pravdy na tom bude

  • 1
Odpovedať

Jana Komadová 19.04.17 21:06

JK
karma
100.00

Skvelý článok

  • 1
Odpovedať

Dušan Varga 30.12.18 13:12

DV
karma
103.00

Zaujímavý a poučný článok

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 01.10.21 20:41

JK
karma
100.00

Zas som sa dozvedela veľa zaujímavého

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní