Ako byť pozitívnym človekom? Takto skoncuješ s negativitou!

Ako byť pozitívnym človekom? Takto skoncuješ s negativitou!

Vedeli ste, že optimisti žijú dlhší, zdravší a spokojnejší život než pesimisti? Aj to je možno o dôvod viac, prečo byť v živote jednoducho pozitívnejší. Vieme, že to nie je vždy jednoduché. Pozerať sa len na dobrú stránku veci je síce zdravšie, no môže to byť poriadne náročné. Napríklad v zápche, v dlhočiznom rade na pošte či na nečakanom daždi bez dáždnika. Ako byť pozitívnym človekom podľa odborníkov? Skúste to pekne krok za krokom!

Denník vďaky

Ako trénovať optimizmus a ako mu úplne podľahnúť? Začnite s vďakou. Odborníci odporúčajú si na ceste k pozitívnemu životu viesť denník vďaky. Nezaberie vám viac ako pár minút denne. Do tohto denníka by ste si mali každý večer zapísať tri veci, za ktoré ste v daný deň boli vďační. Buďte pritom konkrétni. Presne to vám pomôže viac si vážiť život, ktorý máte a možno dokonca začnete situácie z denníka vyhľadávať každý deň.

Vyskúšaj: Univerzálne cesto na pizzu i žemle: Len zo 4 surovín!

cesta k pozitivizmu

Zdroj: Shutterstock®

Naučte sa prijať chaos

Človek sa často trápi nad tým, čo nemôže zmeniť, a to do jeho života prináša veľké množstvo negatívnych pocitov. Život a svet je chaotický a my by sme to mali pre pozitívnejší život prijať. Namiesto toho, aby sme sa nad nezmeniteľnými situáciami trápili, skúsme ich uchopiť tým správnym spôsobom. Keď príde negatívna situácia, naučme sa ju jednoducho prijať a zvládnuť, i keď je to možno nesmierne náročné. Postupne sa naučíte prechádzať ťažkými životnými obdobiami s ľahkosťou a s dávkou optimistického nadhľadu.

Urobte niečo pre seba aj pre druhých

Správajte sa k ľuďom tak ako by ste chceli, aby sa správali oni k vám. Toto ste už určite počuli, alebo ste pravdepodobne počuli aj to, že druhým nemáte robiť to čo nechcete, aby robili vám. Odborníci odporúčajú, aby ste sa naučili odmeniť iných ľudí. Oceňte čo robia, ako vyzerajú alebo pre nich spravte niečo pekné. Odrazí sa to aj na vašom vlastnom optimizme. Dôležité je však odmeniť aj seba samého. Robte to, čo vám vyhovuje, čo vám prospieva a čo vám prináša radosť. Nie týždenne, ale denne. Choďte do prírody, vypnite si mobil, zabehajte si alebo si prečítajte knihu. Hýbte sa a stravujte sa správne. V neposlednom rade sa naučte, ako správne oddychovať. To všetko prispeje k vášmu optimistickejšiemu „JA”. 

ako byť pozitívnejšia

Zdroj: Shutterstock®

Hrboľatá cesta

Niektorí ľudia sa vyhovárajú na to, že sú skrátka negatívni. Myslia si, že sa tak narodili a nič s tým nedokážu urobiť. Nie je to úplne tak. Každý človek je takpovediac na koni a svoje emócie dokáže kontrolovať. Niekedy tak preto stačí, že sa rozhodnete byť lepším, optimistickejším a pozitívnejším človekom a za svojim rozhodnutím ísť hlava nehlava. Pamätajte si jedno, že stať sa optimistickejším človekom je cesta a vy ju musíte absolvovať aj s hrboľmi, ktoré sa na nej určite vyskytnú. Preto nevešajte hlavu, ak sa ním nestanete zo dňa na deň.

Inšpiruj sa: Aké jedlá pre ženy po štyridsiatke je vhodné zaradiť do jedálnička?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Margaret Zimova 24.08.20 16:55

karma
106.00

Skvelý článok, úplne súhlasím. Viac pozitivity v živote = viac zdravia.

  • 0
Odpovedať

Anna Podmanická 30.08.20 18:33

AP
karma
106.00

Zdá sa mi, že to pozitívum medzi ľuďmi akosi zaniká. Ľudia sa menej stretajú, menej spolu komunikujú (nemyslím sociálne siete, ale osobný kontakt) a to je dôvodom zániku pozitivity, ktorá sa rodí zásadne pri osobných kontaktoch medzi ľuďmi. Ťažké je byť pozitívnym, keď všade naokolo je všetko negatívne, keď už aj mladí ľudia spolu randiaci sa k sebe nepritúlia, ale každý hľadí do svojho mobilu.

  • 0
Odpovedať

JAN KOMADA 18.03.21 14:42

JK
karma
100.00

Pekne napísané len ľudia sú už z toho všetkého čo sa deje unavený

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní