Losos je nepochybne veľmi populárna, no i veľmi zdravá ryba. Pripisujú sa mu priam blahodarné účinky na ľudský organizmus. Je významným zdrojom bielkovín, omega-3 mastných kyselín, no i vitamínov typu B (najmä vitamínu B12), vitamínu D, selénia, draslíka a rôznych ďalších antioxidantov. Ak váhate a neviete, ako si lososa pripraviť inak ako na masle s citrónom, ste na správnom mieste. Ponúkame vám zdravý recept na lososa 3x inak!
Veľmi chutná rybka
O tom, čo obsahuje ryba menom losos, sme si už povedali. Viete aj to, ako veľmi všetky tieto nutrienty prospievajú nášmu zdraviu? Pravidelnou konzumáciou lososa prispievate k zdravému fungovaniu mnohých vnútorných orgánov. Menovite ide o zdravie mozgu, srdca, no prospieva aj telesnej schránke celkovo. Losos totiž človeka dokáže zasýtiť na dlhý čas, čo môže viesť k strate telesnej hmotnosti. Existuje niekoľko druhov lososa, no vo všeobecnosti sa za najzdravšie označujú divoké lososy. V neposlednom rade je losos veľmi chutná rybka, ktorú milujú milióny ľudí a dokonca i tí, ktorí rybám veľmi neholdujú. Poďme sa pozrieť, ako si lososa pripraviť troška netradičnejšie.
Inšpiruj sa: Ako zoštíhliť vnútorné stehná? Vďaka týmto cvikom ich vyformuješ!