Ako sa zbaviť celulitídy? Vyskúšaj zázračný dry brushing!

Ako sa zbaviť celulitídy? Vyskúšaj zázračný dry brushing!

Je to technika peelingu, o ktorej nedokážu prestať hovoriť mnohí fitness profesionáli, ale možno ani vaše kamarátky na stretnutiach. Technika, o ktorej je známe, že je dobrá proti celulitíde, urýchľuje lymfodrenáž a odlupuje odumretú pokožku. S nástupom tohto trendu každý hľadá kefy na telo, ktoré im splnia všetko, čo dry brushing sľubuje. Ak nás ale ostatné trendy niečo naučili, tak rozhodne to, že by sme sa mali skôr, ako do toho pôjdeme „po hlave“ a kúpime si prvú kefu, ponoriť hlbšie do tejto témy.

Odporúčame: Pomarančová koža: Pomôže vám krém na celulitídu?

pomarančová koža celulitída

Zdroj: Shutterstock®

Ako to vlastne je

Najľahšie je pochopiteľné to, že dry brushing pomáha s peelingom pokožky. Prebehnutie kefou po pokožke bude určite prospešné pre niektoré odumreté bunky, ba dokonca môže pomáhať pri vstrebávaní aktívnych látok z prípravkov aplikovaných po kefovaní. Suché kefovanie pomáha peelingovať pokožku, ale koža sa prirodzene odlupuje aj sama, najmä keď ste mladší. Vieme, že tento trend môže zvýšiť rýchlosť, akou sa stráca voda cez kožu, a to môže spôsobiť, že vaša pokožka bude náchylnejšia k vysušovaniu. Ak teda praktizujete suché kefovanie, je dôležité pokožku zvlhčovať. Suché kefovanie vám pomôže spomaliť a sústrediť sa na vašu pokožku. Dúfajme, že to znamená, že ľudia budú mať čas aj na jej hydratáciu.

dry brushing čo to je

Zdroj: Shutterstock®

Nie je to pre každého

Je dôležité poznamenať, že suché kefovanie nemusí byť pre každého. Ak máte citlivú pokožku (čo môže byť spôsobené hormónmi), ako napríklad v tehotenstve alebo menopauze, alebo trpíte kožnými problémami, môže suché kefovanie viac ublížiť ako pomôcť. Koža by mala byť hladká, príjemná na dotyk a určite nie podráždená. Suché kefovanie by nemali robiť tí, ktorí sú náchylní na ekzémy alebo kožné infekcie.

Pozri aj: Toto sú tie najzbytočnejšie funkcie auta! Uhádneš, ktoré sú to?

dry brushing na celulitídu

Zdroj: Shutterstock®

Existuje však aj mnoho benefitov

Táto technika prináša aj vnútorné prínosy čistenia pokožky, ako je napríklad pomoc s lymfatickým systémom. Hoci je náš lymfatický systém vybudovaný tak, aby fungoval samostatne, isté faktory ho môžu spomaliť. Problém s lymfatickým systémom je ten, že nemá pravidelnú „pumpu“ v tele, ako má krv srdce, takže budete musieť lymfou pohybovať pomocou aktivít, či už ide o prechádzku, jogu alebo fyzickú prácu iným spôsobom. Ak sedíte príliš veľa, ste v strese, alebo máte jazvy v spojivovom tkanive alebo na fasciách, váš lymfatický systém môže viaznuť. Keď sa to stane, telo môže robiť svoju prácu horšie tým, že nevyplavuje látky, ktoré nie sú veľmi prospešné pre telo, ako sú pesticídy z potravín, karcinogény z cigariet alebo environmentálne toxíny z vdychovaného vzduchu. To je dôvod, prečo sa hovorí veľa o pozitívach, ktorými môže dry brushing prospievať lymfatickému systému. Je to jednoduchý a efektívny nástroj, ktorý pomáha pri činnosti lymfatického systému a efektívnejšom vyplavení toxínov. Je to akýsi detox pre pokožku.

suché kefovanie je čo

Zdroj: Shutterstock®

Koniec koncov môže existovať aj spojenie medzi suchým kefovaním a celulitídou. Fascia je akási pavučina tkaniva, v ktorom sa nachádza lymfatický systém a nervy. Zároveň tadiaľ prechádza krv. Všade tam, kde sú v tkanive uzly, môžu byť blokády a tie spôsobia, že koža na povrchu bude vyzerať tmavšie a zvlnenejšie, teda bude vyzerať, že máte tzv. celulitídu.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Ľubica Šťastná 01.06.19 07:05

ĽŠ
karma
100.00

Detox pre pokožku, ktorý stojí za to!

  • 0
Odpovedať

Jana Tonhauserová 01.06.19 10:38

karma
104.00

zaujímavé ,ale pre mňa to nebude vhodné..mám citlivú pokožku

  • 1
Odpovedať

Lucia Šeptáková 02.06.19 05:30

karma
108.00

Určite prospešné aj ked nie pre kazdeho

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 09.06.19 23:05

JK
karma
100.00

Asi to nie je vhodné pre každú z nás

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní