Ako si termálna voda dokáže poradiť so suchou a začervenanou pleťou

Ako si termálna voda dokáže poradiť so suchou a začervenanou pleťou

Francúzske dámy si dávajú na starostlivosti o pleť, rovnako ako Číňanky, poriadne záležať. Dbajú na to, aby ich pleť bola žiarivá počas celého dňa. Preto, ak sa vyberiete do francúzskej lekárne alebo obchodu, „vyskočia“ na vás produkty ukryté v plechových sprejoch, ktoré v sebe obsahujú termálnu vodu. Práve termálna voda je životabudičom a osviežovačom pre ich pleť. Ale čo túto vodu odlišuje od tej klasickej, ktorá nám tečie z vodovodu?

Čo je termálna voda?

Termálna voda sa získava z horúcich prameňov pochádzajúcich z hlbín zeme, kde je voda ohrievaná geotermálnou činnosťou. Samozrejme, takáto termálna voda je prepúšťaná cez skaly, kde sú do nej prírodou pridávané minerály. Práve tie sú považované za najlepšiu vzpruhu pre pleť. Tými minerálmi sú hlavne sodík, draslík, vápnik, horčík atď. Vďaka tomu je termálna voda považovaná za najlepšie prírodné zvlhčovadlo, ktoré si zamiluje každý typ pleti.

Neprehliadni: Toto sú výhody a nevýhody bielenia zubov: Poznáš všetky?

termálna voda

Zdroj: Shutterstock®

Termálna voda a ochrana pokožky pred UV žiarením

Termálna voda vďaka obsiahnutým zložkám chráni bunky pred poškodením vplyvom UV žiarenia. Za jej účinkami treba hľadať hlavne selén, zinok a meď, ktoré majú antioxidačné účinky. Práve tieto účinky chránia bunky a pokožku pred slnečným žiarením. Dokonca, termálnu vodu je vhodné používať aj ako osviežujúcu vodu počas slnenia sa, ktorá zároveň pôsobí proti slnečnému žiareniu. Avšak pozor, za žiadnych okolností termálna voda nenahradí ochranný opaľovací krém!

účinky termálnej vody

Zdroj: Shutterstock®

Termálna voda a zápal na pokožke

Termálna voda sa používa aj na ošetrenie pokožky trpiacej zápalom, vrátane atopickej dermatitídy, ale aj psoriázy. Štúdiou bolo totižto preukázané, že minerály poskytujú pokožke väčšie pohodlie, mäkkosť a pružnosť. Navyše, termálna voda znižuje výskyt baktérii na pokožke spôsobujúcich zápal.

Coupeliac denný krém

Zdroj: Shutterstock®

Termálna voda a kuperóza

Ako sme uviedli vyššie, termálna voda pomáha znižovať zápal na pokožke, a tým pomáha zmierňovať začervenanie pokožky. Začervenanie pokožky môže mať rôzne príčiny. Buď je to len vyššia teplota v miestnosti, začervenanie v dôsledku podráždenia alebo začervenanie spôsobené kuperózou. Ak sa k začervenaniu pridajú rozšírené žilky a suchá pleť (čo sú príznaky kuperózy), tak termálna voda a obsiahnuté minerály sú skvelou voľbou pre ošetrenie tohto typu pleti a minimalizovanie problému s pokožkou.

V prípade pleti so sklonom ku kuperóze je vhodné spojiť termálnu vodu s ďalšími účinnými látkami, ktoré upokojujú podráždenú, citlivú a začervenanú pokožku. Riešením pre vás je v tomto prípade Skin in Balance Coupeliac upokojujúci denný krém plus proti vráskam s UV ochranou, s obsahom termálnej vody a ďalších hydratujúcich látok, minimalizujúcich podráždenie a viditeľnosť malých cievok.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Ľubica Šťastná 17.02.19 08:32

ĽŠ
karma
100.00

Už len prírodné minerály sú zárukou vzpruhy pre pleť.

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 17.02.19 16:08

MM
karma
100.00

používam termálnu vodu v spreji, suchý vzduch pleti neprospieva

  • 1
Odpovedať

Dušan Varga 18.02.19 14:41

DV
karma
103.00

Zaujímavý článok

  • 0
Odpovedať

Elena Švachová 18.02.19 22:06

karma
109.00

2 termálne vody som vyhrala u vás.Jednu som už pomíňala a tú druhú používam aj teraz v zime.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní