Ako správne zohriať kura? Takto zostane chrumkavé a šťavnaté!

ako si zohriať kuracie mäso v mikrovlnke

Nie je nič lepšie, než čerstvo upečené kurča s chrumkavou kôrkou. Avšak patrí k tým jedlám, ktoré už ťažko zohrejete na ďalší deň tak, aby bolo stále chrumkavé, a hlavne, aby nebolo vyschnuté. Ako ho správne zohriať a zachovať jeho šťavnatosť?

 

Väčšina z nás využíva mikrovlnku, ktorá nie je najlepšou možnosťou, ale určite tou najrýchlejšou a niekedy, bohužiaľ, tou jedinou. Napriek tomu, ani  kura zohriate z rúry či panvice nechutí tak ako čerstvé. My poznáme 3 spôsoby, ako si správne zohriať mäso v mikrovlnke, na panvici aj v trúbe, aby vám ostalo mäkké a šťavnaté. Dobrú chuť!

 

1. Zohrievanie pomocou mikrovlnky

Pokiaľ vám ostane kuracie mäso z nedeľného obeda, ktoré ste si vzali do roboty a máte k dispozícii iba mikrovlnku, tento spôsob je presne pre vás. Nakrájajte si mäso na menšie kúsky, aby ste zamedzili jeho vysušeniu. Menšie kusy mäsa sa rýchlejšie zohrejú a vy tak zachováte všetku šťavu vo vnútri mäska. Položte kúsky kuracieho na tanier – vyhnite sa plastovým nádobám, ktoré môžu byť poškodené a počas zohrievanie v mikrovlnke by sa z nich uvoľnilo množstvo chemikálií rovno do jedla.

 

Prikryte tanier, najlepšie krytom ktorý je na to určený alebo môžete použiť aj papierovou utierku či druhý tanier. Pri menšej porcii zohrievajte 1 – 2 minúty a pri väčšom množstve 2 – 3 minúty. Následne kurča opatrne vyberte, nechajte ho chvíľu prikryté a môžete sa pustiť do jedenia. 

 

Inšpiruj sa: Ako sa krája cibuľa bez uslzených očí? Vieme ako na to!

BUDE ŤA ZAUJÍMAŤ:

2. Zohrievanie na panvici

Zohrejte si panvicu na strednom plameni, najlepšie ak použijete teflónovú, na ktorej sa vám mäso ani koža nepripečie. Pokiaľ nemáte panvicu s indikátorom tepla, aby ste odhadli správnu teplotu, použite ruku. Dajte ju asi 5 centimetrov nad panvicu a ak pocítite teplo, je správny čas na varenie. Panvica by ale nemala byť rozpálená až tak, ako keby ste pripravovali surové mäso. Následne dajte na panvicu trošku masla, oleja či tuku a vložte mäso. Rovnomerne ho zohrejte z každej strany a dávajte pozor, aby sa nepripekalo.

 

Po zohriatí ho opäť nechajte chvíľu oddýchnuť, aby sa uvoľnila šťava. Tip: Ak chcete použiť zamrazené kusy mäsa, ktoré ste už raz varili, nechajte ho rozmraziť v chladničke. Môžete použiť aj mikrovlnku, ktorá má program na rozmrazovanie. Alebo kura umiestnite do mikroténového vrecka a pustite naň studenú vodu.

 

Vyskúšaj: Prečo konzumovať králičie mäso? Odteraz mu určite neodoláš!

BUDE ŤA ZAUJÍMAŤ:

3. Zohrievanie v rúre

V rúre môžete ohriať menšiu porciu, ktorá vám ostala z obeda, ale aj celé kura, ktoré ste nezjedli. Kusy mäsa v prípade malej porcie, rozložte na plech tak, aby boli rovnomerne rozložené s menšími medzerami medzi porciami. Môžete pridať aj šťavu, ak vám ostala. Následne mäso prekryte alobalom alebo ak používate pekáč, prikryte ho vrchným krytom. Vložte pekáč alebo plech s kuraťom do predhriatej rúry na 200°C a do pár minút môžete jesť.

 

V prípade, že si chcete ohriať celé kurča, predhrejte si rúru na nižšiu teplotu – 180°C. Povrch kuraťa potrite maslom alebo olejom, aby ste zabránili spečeniu kože. Čas, za ktorý sa kura zohreje závisí od jeho veľkosti, ale priemerne to trvá zhruba 25 minút. Dávajte pozor, aby ste ho nezohrievali príliš dlho a mäso sa tak nevysušilo. Po vybratí z rúry ho nechajte odstáť asi 5 minút, aby sa uvoľnila šťava. 

 

Toto ťa dostane: Vieš, čo prezradia vlasy o tvojom zdraví? Budeš sa diviť!

Tipy a triky

  • Počas ohrievania kuraťa v rúre, môžete použiť teplomer, ktorý vám presne ukáže, či je mäso zohriate dostatočne alebo nie. Teplota by mala byť do 70°C. Kontrolujte ju vždy o niečo skôr.
  • Po manipulácii s kuracím mäsom si vždy umyte ruky s teplou vodou a mydlom – aj keď už bolo raz upečené. Ak pracujete s čerstvým, umyte aj kurča a všetko, čo prišlo do kontaktu s mäsom – nôž, doska a ruky.
  • Pokiaľ vám ostalo marinované mäso alebo mäso s plnkou, je vhodné to pred zamrazením odstrániť a kura radšej umyť, aby sa po následnom rozmrazení nepokazilo.
  • Nezabudnite kura pred zohriatím skontrolovať, či nie je pokazené – nemá divnú farbu, pleseň a po ohriatí ho treba ovoňať.

 

Pozri tiež: Kuracia roláda so šunkou a medvedím cesnakom


Čo čítajú ostatní na KAMzaKRÁSOU.sk

 
Vianočná ruža: Vieš, ako sa o ňu treba starať?
Geniálne kuchynské triky: Šetria čas a vyhneš sa neporiadku!
Kávovary Miele CM5: dokonalý pôžitok z kávy
Preplnená domácnosť? Ukážeme ti, ako sa zbaviť zbytočných vecí
Ako uskladniť chlieb, aby vydržal dlhšie čerstvý? Ostaneš prekvapená!
Účinky ústnej vody - o týchto si určite nevedela. Pozri, čo dokáže!
Ako sušiť bielizeň v byte? Nie je to také jednoduché, ako si myslíš!
Ako vyčistiť sprchový záves? Takto sa zbavíš mastnoty a plesní!
Takto predĺžiš životnosť batérie a odfotíš všetky novoročné fotky!
Nekupuj ich! Poradíme ti, ako si vypestovať bylinky v kuchyni
Super triky, ako urýchliť varenie: Takto to bude hračka a zábava!
Správna starostlivosť o živý vianočný stromček, stav na tieto zásady!
Čo pripraviť ešte pred pôrodom, aby sme to mali potom ľahšie?
Správna starostlivosť o živý vianočný stromček, stav na tieto zásady!
Ako vyčistiť strieborný príbor: 3 ingrediencie, pár minút a je to!
Vodný kameň v sprche: Ako ho odstrániť? Neuveríš, ale s týmto!
Aká je správna starostlivosť o plachty? Tomuto sa určite vyvaruj!
Na čo použiť vazelínu? O tomto využití si určite nevedela!
5 chýb, ktoré ťa stoja majland: Návod, ako kúriť šetrnejšie!
Dylon: Farebná revolúcia pre vaše oblečenie
Chladnička: Neuveríš, ale týchto 7 vecí v nej môžeš skladovať!
Vianočné tradície nevymreli! 5 vecí, ktoré sa oplatí dodržiavať
Máš hlboko do peňaženky? Vyrob si vianočné dekorácie za pár centov!
Najlepšie kuchynské zlepšováky: Tieto musíš určite spoznať!
Máš hlboko do peňaženky? Vyrob si vianočné dekorácie za pár centov!
 

7 komentárov

, ak chcete vložiť komentár. V prípade, že nemáte ešte konto na KAMzaKRÁSOU.sk, môžete si ho zdarma vytvoriť.



27.01.18 07:27 | Soňa Krátka | karma: 76
menšie kúsky zohrievam na panvici a veľké v rúre, mikrovlnku som asi pred rokom zrušila

odpovedať

hlasuj plus 4 | 1 hlasuj minus


27.01.18 13:59 | Pavlína Vaksmundská | karma: 70
Kurčiatko pečené ja môžem .. Mňaaaam .. Zohrievam ho v mikrovlnke a je vždy super.. Rozmrazujem tak,že večer vyberiem a dám ho do chladničky , ráno je už kurča rozmrazené...

odpovedať

hlasuj plus 1 | 2 hlasuj minus


27.01.18 17:17 | Mária Maxianová | karma: 90
na ohrievanie používame mikrovlnku alebo z neho pripravím nejaké ďalšie jedlo

odpovedať

hlasuj plus 0 | 0 hlasuj minus


27.01.18 19:26 | benynka | karma: 94
tiež používam na zohrievanie kuraťa mikrovlnku, podlejem trochou vody, prikryjem tým plastovým krytom do mikrovlnky a je šťavnaté lebo ešte aj samé pustí šťavu

odpovedať

hlasuj plus 0 | 0 hlasuj minus


27.01.18 20:20 | Elena Švachová | karma: 87
používam mikrovlnku,je to rýchlejšie ako zohrievanie v rúre.V dnešnej uponáhľanej dobe,ked prídem z práce a čaká ma ešte kopec roboty,je každá minúta dobrá.

odpovedať

hlasuj plus 0 | 0 hlasuj minus


29.01.18 10:59 | Soňa Kelemenová | karma: 93
ja som verná mojej malej piecke..... tá mi zohreje všetko čo len chcem.. napríklad pagáče z mrazničku sú po zohriatí také, ako keby som ich vtedy na čerstvo piekla....

odpovedať

hlasuj plus 1 | 0 hlasuj minus


31.01.18 20:29 | Jarka Kontrová | karma: neurčená
no veru musim skusit lebo chrumkave mam rada

odpovedať

hlasuj plus 0 | 0 hlasuj minus




Najčítanejšie na KAMzaKRÁSOU.sk

Buď zdravá ako repa: Povieme ti, prečo jesť cviklu oveľa častejšie

23.01.2018 KRÁSA
Buď zdravá ako repa: Povieme ti, prečo jesť cviklu oveľa častejšie

Červená repa, alebo ľudovo, cvikla, nás pomyselne prenáša do čias detstva, kedy nás možno svojou sýtou červenou farbou desila na tanieroch, napríklad v školských jedálňach...

Odteraz už šupky z jablka nebudeš vyhadzovať! Pozri, čo všetko dokážu

29.01.2018 LIFESTYLE
Odteraz už šupky z jablka nebudeš vyhadzovať! Pozri, čo všetko dokážu

Jablká patria medzi tie druhy ovocia, ktorých sa človek nepreje asi nikdy. Sú chutné, šťavnaté, a navyše sa dajú využívať pri pečení chutných dezertov.   Veľa ľudí neobľubuje šupky z jabĺk...

Prečo nikdy neprestať cvičiť? Ak to urobíš, toto sa stane s tvojim telom!

18.02.2018 LIFESTYLE
Prečo nikdy neprestať cvičiť? Ak to urobíš, toto sa stane s tvojim telom!

Stáva sa to aj tým najlepším z nás... Po dlhodobom aktívnom pohybe sa ocitáme v úzkych a jednoducho sa nám prestane chcieť. Beh už zrazu nie je obľúbenou súčasťou dňa a návšteva posilňovne...

Čo je to epsomská soľ? Zázrak, ktorý ti pomôže s mnohými neduhmi!

02.02.2018 KRÁSA
Čo je to epsomská soľ? Zázrak, ktorý ti pomôže s mnohými neduhmi!

Epsomská soľ nie je žiadny výmysel modernej doby. Objavená bola totiž už začiatkom sedemnásteho storočia. Aj napriek tomu nie je veľmi známou surovinou, čo je však veľká škoda...

Vedľajšie účinky zdravého stravovania. O týchto ti povie málokto!

07.02.2018 LIFESTYLE
Vedľajšie účinky zdravého stravovania. O týchto ti povie málokto!

S príchodom nového roka si dávame množstvo predsavzatí. Mnohí z nás dúfajú, že nový rok bude pre nich v znamení zdravej stravy. Kým január bol len akýmsi skúšobným mesiacom...

Geniálne kuchynské triky: Šetria čas a vyhneš sa neporiadku!

13.02.2018 LIFESTYLE
Geniálne kuchynské triky: Šetria čas a vyhneš sa neporiadku!

Niekedy môže kuchyňa po príprave večere vyzerať skôr ako po boji.   Všade samý riad, špina a neporiadok, ktorého by ste sa najradšej zbavili mihom oka. Máme pre vás naozaj skvelú správu...

Zelený a čierny čaj: Toto sa deje, keď ho piješ vo veľkom množstve!

19.02.2018 LIFESTYLE
Zelený a čierny čaj: Toto sa deje, keď ho piješ vo veľkom množstve!

Všetkého veľa škodí, no otázkou ostáva: čo je veľa a čo je málo? Každý z nás by mal poznať svoju únosnú mieru pri všetkom. To...

Ako správne zohriať kura? Takto zostane chrumkavé a šťavnaté!

27.01.2018 LIFESTYLE
Ako správne zohriať kura? Takto zostane chrumkavé a šťavnaté!

Nie je nič lepšie, než čerstvo upečené kurča s chrumkavou kôrkou. Avšak patrí k tým jedlám, ktoré už ťažko zohrejete na ďalší deň tak, aby bolo stále chrumkavé, a hlavne, aby nebolo vyschnuté...

Rakovina hrubého čreva: Tieto faktory zvyšujú riziko vzniku ochorenia

28.01.2018 LIFESTYLE
Rakovina hrubého čreva: Tieto faktory zvyšujú riziko vzniku ochorenia

Rakovina hrubého čreva aj rakovina konečníka patria medzi najčastejšie sa vyskytujúce typy zhubných ochorení, a to najmä vo vyspelých krajinách po celom svete...

Bujónové kocky: Aká je realita - používať ich alebo na ne zabudnúť?

26.01.2018 LIFESTYLE
Bujónové kocky: Aká je realita - používať ich alebo na ne zabudnúť?

Bujónové kocky sú v mnohých kuchyniach často používané. Ide totiž o veľmi ľahký spôsob ako zvýrazniť chuť a arómu mnohých jedál, najmä polievok či omáčok...

Toto sú najčastejšie signály chorej pečene. Neignoruj ich!

09.02.2018 LIFESTYLE
Toto sú najčastejšie signály chorej pečene. Neignoruj ich!

Pečeň patrí medzi životne dôležité ľudské orgány. Je zodpovedná za odstraňovanie jedovatých látok z tela, metabolizmus dôležitých látok aj zásobovanie živín...

Prečo konzumovať cibuľu? Odteraz sa od nej staneš závislou!

01.02.2018 KRÁSA
Prečo konzumovať cibuľu? Odteraz sa od nej staneš závislou!

Niekto ju dokáže jesť ako jablko, iní ju neznášajú a majú voči nej averziu a nechuť. Odrádzajúca je hlavne jej aróma, pri ktorej nejeden človek už zaplakal...

Ako vyčistiť záchodovú misu? Rýchlo a jednoducho vďaka tomuto!

24.01.2018 LIFESTYLE
Ako vyčistiť záchodovú misu? Rýchlo a jednoducho vďaka tomuto!

Čistenie toalety môže byť ťažké, že? Škvrny, tvrdá voda a baktérie množiace sa rýchlosťou svetla – to sú vecí, ktorých sa zbaviť je fakt zdĺhavé. A dokonca...

Smrdí to chorobou! Ktorý zápach tela signalizuje vážnu chorobu?

10.02.2018 LIFESTYLE
Smrdí to chorobou! Ktorý zápach tela signalizuje vážnu chorobu?

Za normálnych okolností, ak sme zdraví a nekonzumujeme veľa cesnaku či alkoholu, nemáme žiaden zápach. Presnejšie je neutrálny, niekomu môžeme aj voňať ale určite nesmrdíme...

Je pohár vína denne zdravý? Prekvapí ťa, čo na to hovorí veda!

23.01.2018 KRÁSA
Je pohár vína denne zdravý? Prekvapí ťa, čo na to hovorí veda!

Je pohár vína denne zdravý? Nad touto polemikou si lámu hlavu mnohí z nás. Otvoriť fľašu vínka po náročnom dni v práci alebo neotvoriť? Chodí nám to neustále po rozume a my premýšľame...

Trápi ťa upchatá sprchovacia hlavica? Takto ju vzkriesiš!

11.02.2018 LIFESTYLE
Trápi ťa upchatá sprchovacia hlavica? Takto ju vzkriesiš!

Každá žienka domáca určite mala tú česť spoznať sa bližšie s nepriateľom menom vodný kameň. Vzniká na nereze, na umývadle, ale aj v našej sprche, čo nás možno trápi najviac. Gazdinky, nezúfajte...

.

Aktuálne súťaže


INSTAGRAM

    TÝŽDENNÝ HOROSKOP KRÁSY


    ODPORÚČANÉ ČLÁNKY


    ZDRAVÉ RECEPTY


    ODPORÚČANÉ SLUŽBY

    Salon De Luxe, Bratislava

    Salon De Luxe
    Bratislava

    YOGA MAYA, Ivanka pri Dunaji

    YOGA MAYA
    Ivanka pri Dunaji


    Fandite nám

    TOPlist 0s