Ako uskladniť chlieb, aby vydržal dlhšie čerstvý? Ostaneš prekvapená!

Ako uskladniť chlieb, aby vydržal dlhšie čerstvý? Ostaneš prekvapená!

Čerstvý, ešte rozvoniavajúci chlebík, prinesený priamo z pekárne, ktorý praská hneď pri prvom zahryznutí. Lahodné, že?

Avšak, stáva sa aj vám, že vám chlieb v domácnosti dlho nevydrží? Niekedy, bohužiaľ, sa po 1 dni na chlebe vytvorí pleseň, vďaka ktorej veľakrát končí hneď v koši.

Ak ani vy nestihnete skonzumovať chlieb na jedno posedenie, tak je skvelou voľbou uskladniť ho v mrazničke. To však nie je ono. Chlieb takto stráca svoju lahodnú chuť, a dokonca občas nasaje všetky vône z mrazničky. Čo s tým? Aký je najlepší spôsob skladovania chlebu v domácnosti? 

Pozri aj: Očná migréna: Vieš rozpoznať príznaky? Zisti, či ňou netrpíš aj ty!

Ako uskladniť chlieb

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

Ako skladovať chlieb? Potrebuješ len 2 veci!

Tentokrát som zašla po radu k mojej babičke. Veď napokon, staré mamy poznajú vždy tie najlepšie vychytávky, ktoré zaručene fungujú. Tá moja má chlieb uskladnený v kuchynskej skrinke, no napočudovanie, aj napriek vlhkosti v kuchyni jej chlieb vydrží aj týždeň bez toho, aby sa na ňom vytvorila pleseň alebo aby stvrdol. Pýtate sa, ako to je možné? Jej tajomstvo spočíva v balení chleba. Moja babka je v tomto punitčkárka, a preto chlieb balí hneď 2-krát.

Najprv ho zabalí do papierového vrecúška (takto si chlieb vozíme z obchodu). Potom ho zabalí do kuchynskej bavlnenej utierky. Tá pohlcuje akúkoľvek vlhkosť, ktorá by sa mohla dostať k chlebu. Žiadna veda, že?

Zaujme ťa: Jedinečné miesta: Najzaujímavejšie reštaurácie sveta


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

15 komentárov

Katarína Kusá 04.12.17 13:13

KK
karma
90.00

tak asi som robila chybu v tom, že som nedávala do papierového vrecka len do utierky a rýchlo mi stvrdol, vyskúšam to ešte raz...ale ja inak mrazím krájaný chlieb a vyberiem si koľko potrebujem a je ako čerstvý

  • 2
Odpovedať

Katarína Konečná 04.12.17 18:19

KK
karma
109.00

ja dávam tiež chlieb aj pečivo do mrazničky a vyberieme koľko potrebujeme a vyhovuje nám to

  • 3
Odpovedať

Ľubica Šťastná 04.12.17 22:33

ĽŠ
karma
100.00

Papierové vrecúško ma naozaj prekvapilo, balila som len do kuchynskej utierky - ďakujem za tip!

  • 1
Odpovedať

Marta Bujdošová 05.12.17 08:04

MB
karma
98.00

Ja tiez balim len do utierky, trochu vysycha, ale aspon nie je gumeny. A krajany davam taktiez do mraznicky a vyberam len potrebne mnozstvo.

  • 0
Odpovedať

Marianna Rajniaková 05.12.17 16:09

MR
karma
109.00

tiež davam do mraziaka, prečo by mal napáchnuť keď je v sáčku a za cca hod. je pečivo ako čerstvé..

  • 0
Odpovedať

Milka Damašková 05.12.17 17:36

MD
karma
132.00

Radšej kupujeme menší chlieb a ten je do troch dní skonzumovaný, čiže nejaký týždňový chlieb sa u nás nenájde....ja ho zvyknem zabaliť do utierky a tak to navoľno vložiť do mikroténového vrecka, aby nestvrdol..

  • 2
Odpovedať

Soňa Krátka 11.12.17 10:49

SK
karma
114.00

no čo, vyskúšame - uvidíme, vždy radšej kupujem tak akurát

  • 0
Odpovedať

Tomáš Kamenár 13.12.17 12:42

TK
karma
105.00

na chlieb ktorý sa predáva v dnešnej dobe sa ani pleseň nechytí...

  • 1
Odpovedať

Jana Komadová 15.12.17 07:19

JK
karma
100.00

Presne takto ho balíka moja babka,mamina ja tiež

  • 0
Odpovedať

Katarina S 15.12.17 09:29

KS
karma
-1.00

Namiesto utierky ľanové vrecko. Vyskúšané.

  • 1
Odpovedať

Lucia Šeptáková 15.12.17 12:36

karma
107.00

Tak vyskùšam!

  • 0
Odpovedať

Darina Božiková 16.12.17 11:49

DB
karma
114.00

tiž balíme do utierky,ale ľanovej,ako voľakedy doma,ale papierové vrecúško ma prekvapilo.určite to vyskúšam.

  • 0
Odpovedať

ivana pistovičová 26.12.17 11:48

IP
karma
89.00

akurat dnes som nasla taký koláč, takze dobre vediet....

  • 0
Odpovedať

Anna Podmanická 13.08.18 18:46

AP
karma
106.00

Pre mňa je najlepším uskladnením jeho konzumácia. Nikdy nenakúpim toľko chleba, aby mi splesnivel. V dnešnej dobe majú v obchodoch predsa stále čerstvý, tak prečo plytvať.

  • 1
Odpovedať

Andrea Hrtúsová 03.12.18 20:45

AH
karma
115.00

Niet nad rady našich babičiek.Ja si babku veľmi nepamätám, zomrela keď som bola veľmi malička. Tento recept určite vyskúšam, lebo aj mne zvykne chlieb splesniet. Stále mám aj v mrazničke, je však ťažko vedieť, koľko chleba budem potrebovať.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní