Beauty poradňa GERnétic: Pigmentové škvrny

Beauty poradňa GERnétic: Pigmentové škvrny

Odpovedá Alena Kimlová

z Kosmetického studia GERnétic 

www.StudioGernetic.cz

Každú jeseň riešim problém pigmentových fľakov na tvári. Prečo sa mi tento problém neustále opakuje a čo sa vlastne v pokožke odohráva?

Príčinou pigmentových škvŕn môže byť neprimerané slnenie a nedostatočná ochrana pred slnkom, mechanické poškodenie pleti, zápaly, hormonálna nerovnováha, starnutie pokožky, ale aj genetická predispozícia. V neposlednom rade aj častá návšteva solárií.

Celý zložitý chemický proces začína v kožnej bunke, ktorá sa nazýva melanocyt. Je uložená v zárodočnej vrstve pokožky a na základe určitých podnetov začne vytvárať kožné farbivo - melanín. Melanín je fyziologicky tvorený na ochranu DNA pred škodlivými mutagénnymi efektmi spôsobovanými slnkom. Z melanocytov je melanín odvádzaný do keratínocytov - buniek, ktoré sa postupne presúvajú na povrch, a koža tak získava iný odtieň. V normálnom stave sa pigment rozprestiera na koži rovnomerne a my získavame krásnu jednoliatu farbu.

Niekedy však dôjde k narušeniu rovnomernej produkcie a pigment sa kumuluje nepravidelne do jednotlivých škvŕn alebo aj väčších tmavých plôch.

Odporúčame tiež:  TEST: GERnétic Lift Crème - novinka roku 2016

boj s pigmentovými škvrnami

Zdroj: Shutterstock®

A čo je príčinou nepravidelnej tvorby kožného farbiva? A ako môžeme zabrániť tvorbe pigmentových škvŕn?

Najdôležitejšia je zodpovedajúca ochrana pokožky a dodržiavanie zásad bezpečného pobytu na slnku. Každý z nás by mal poznať svoj fototyp a podľa toho vyberať ochranné prípravky so zodpovedajúcou výškou ochranného faktora. Takisto platí, že čím slnečnejšia destinácia (more, hory), tým vyšší UV faktor. Počas slnenie dochádza k vzniku veľkého množstva voľných radikálov, ktoré narúšajú nielen funkciu melanocytov, ale aj ďalšie fyziologické funkcie. Spôsobujú tak predčasné starnutie pokožky, povädnutosť a tvorbu vrások. Odporúčam teda opaľovacie prípravky, ktoré pokožku nielen ochránia pred slnkom, ale zabezpečia aj elimináciu voľných radikálov a dodajú regeneračné látky. Tieto požiadavky dokonale spĺňajú prípravky radu Melano od kozmetiky GERnétic. UV filtre novej generácie bez nanočastíc zabezpečia bezpečné opaľovanie, marhuľový olej, ktorý tvorí základ prípravkov a ďalšie rastlinné výťažky sú zárukou optimálnej regenerácie a hydratácie pokožky.

Odporúčame tiež: Beauty poradňa GERnétic - Starostlivosť o očné okolie

Beauty poradňa GERnétic: Peeling pokožky

Zdroj: Shutterstock®

A ako možné existujúce škvrny odstrániť?

Škvrny aj pigmentové plochy sa dajú odstrániť niekoľkými spôsobmi. Invazívnou cestou (laser, chemický peeling…), ktorá je síce rýchlejšia, ale veľmi často hrozí opätovný návrat problému a pri neodbornom vykonaní aj poškodenie pokožky. Ja sama sa prikláňam k neinvazívnemu spôsobu odstránenia, ktoré je síce dlhodobejšie, ale výsledky sú stabilné. Prípravok Sérum Dépigmentant a Crème Éclaircissante spĺňajú všetky požiadavky na farebné vyrovnanie pokožky. Pôsobí na viacerých úrovniach - znižujú tvorbu melanínu, vďaka citrusovým flavonoidným lipozómom urýchľujú deskvamáciu povrchových buniek a podporujú ich regeneráciu. To umožňuje postupné zosvetlenie pokožky až do jej farebného vyrovnania. Prípravky majú navyše intenzívne hydratačné účinky, ktoré prinášajú pleti mladistvý vzhľad.

  Odporúčame tiež: MASQUE YEUX od kozmetiky GERnétic
GERnétic: Pigmentová škvrny

Zdroj: Shutterstock®

Produkty GERnétic zakúpite v kozmetických salónoch, kde Vám kozmetička poradí, ako prípravky používať a môže ponúknuť aj salónne ošetrenie. 

Zoznam salónov na www.gernetic.sk


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Iveta Moravčíková 05.09.16 18:50

IM
karma
100.00

toto má asi vela žien

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní